Recunoasteti? (flori, arbusti..)

Recunoasteti? (flori, arbusti..) | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Caut niste flori, arbusti vazuti in copilarie. Imi doresc sa le "aduc" candva aici. Daca va pricepeti sau din intamplare le recunoasteti, va astept...
Deocamdata..., este aceasta floare Regina noptii?!

http://www.pbase.com/c_w_i_d_p/image/36681149

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Draga mea, in poza nu este Regina noptii. Denumirea plantei imi sta pe limba, sigur ma va stresa pana imi aduc aminte .

Uite niste poze cu Nicotiana (Regina noptii). Sunt 4 specii:

Nicotiana affinis
Nicotiana alata
Nicotiana langsdorffii
Nicotiana sylvestris

Numai bine!

Diana si superbebelusa Iulia Anastasia (15 iulie 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raresionut spune:

Sper sa nu gresesc dar mi se pare a fi volbura, cunoscuta ca si rochita randunicii sau o alta varianta ar fi petunia. Mi-a placut ideea de a-ti aduce flori de "acasa". Va pupam.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by raresionut

Sper sa nu gresesc dar mi se pare a fi volbura, cunoscuta ca si rochita randunicii sau o alta varianta ar fi petunia. Mi-a placut ideea de a-ti aduce flori de "acasa". Va pupam.

Nu, uite Rochita randunicii (volbura) si cateva Petunii.

Planta din imaginea lui ML este mare, cam la 1 m, si are oleaca de miros ciudat...lasa ca imi aduc eu aminte

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=70720" target="_blank">Povestea unei mamePuiul meu iubit e atat de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Fetelor, va multumesc mult. Este cumva un fel de zorea in poza mea? Oricum nu prea are importanta... pe regina noptii o vroiam! Imi pare nespus de bine sa o revad (bunica o avea langa fereastra casei..., nu o pot uita) si sa aflu si denumirea in latina.
Va voi mai intreba cate ceva, daca nu va e cu suparare si cunoasteti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

cred ca e o zorea...sunt si mov...Regina noptii are petalele lungi,se deschide noaptea(zorelele "procedeaza" taman pe dos-se inchid seara si deschid dimineata)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

ma intorc,ca am gasit poze cu Regina noptii-Nicotiana Affinis8cred ca o poti gasi in US,nu trebuie carata de acasa:))).
http://www.sunnygardens.com/garden_plants/nicotiana/nicotiana_2878.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

ar putea fi clematita sau zorea

Mergi la inceput

ML, in poza este Ipomoea alba (o specie de zorele). Lia, m-ai scapat de un stres , nu puteam sa fac nimic pt. ca ma gandeam numai la planta asta .

Uite aici niste zorele buclucase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

ML, eu am alta banuiala cu planta ta asa ca te iau la intrebari :
- florile sunt toate albe sau le-ai vazut si galbene/galben-irisat cu rosu ?
- erau intr-un arbust ? era un adevarat arbust (adica traia peste iarna) sau planta crestea repede si semana cu un arbust

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Daca din amintiri era vorba de ceva intre tufa-arbust si copacel, iar florile sunt niste cupe mari cu un miros dulceag - o combinate de parfum de www.legambientearcipelagotoscano.it/biodiversita/flora/habitat/bosco/lonicera%20etrusca%20caprifoglio.jpg.jpg" target="_blank">Caprifoi (Lonicera etrusca, Mana Maicii Domnului) si Regina Noptii - as zice mai degraba ca este vorba de www.eeb.uconn.edu/Courses/EEB271/Solanaceae/datura.jpg" target="_blank">Datura - cel mai probabil Datura Arborea. Cum Datura a fost folosita foarte mult la studiile referitoare la genetica plantelor si la incrucisari, exista acum tz. specii, soiuri, varietati si hibrizi. A ramas sigur-sigur neschimbata Trompeta ingerilor (Datura stramonium, Ciumafaie, Laur)

Parerea mea!
Q

Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput