alimentatia puisorului de 5 luni

alimentatia puisorului de 5 luni | Autor: mamica dulce

Link direct la acest mesaj

dragi mamici,sunt si eu o mamica tanara si fara experienta si ..va am pe voi sa.mi dati un sfat.traiesc in germania..asa ca sunt sigura ca mamicile de aici cunosc toate produsele de care voi scrie..
Puiul meu implineste saptamana viitoare 5 luni si vreau sa va cer un sfat legat de alimentatia lui.
de cand am inceput cu lapte praf,papa numai HIPP,acum e la hipp2.
de cand a inceput cu mancare solida,adica de la 3 luni,la inceput i.am facut ZWIEBACK cu lapte,apoi cu mere rase pe razatoarea mica ,banana-pe care nu o suporta deloc-asa ca am incetat sa ii mai dau.
De o luna am trecut pe mancare din borcanele HIPP ,le prefera doar pe cele de fructe,completez cu sucuri de fructe,tot HIPP.
Copilasul meu..se dezvolta excelent,e dolofan si puternic,are aproape 10 kg si 70 de cm lungime-la nastere avea 4.300 kg si 55 de cm.Sta in fundulet de cand avea 4 luni,foarte istet si rezistent,nici macar o raceala nu a avut si de cand il hranesc asa nici nu se constipa,inainte .a fost o perioada cand aproape 2 saptamani nu a facut kk si eu eram teribil de ingrijorata dar hebame spunea ca e ok(??)
Am incetat alaptatul la 3 luni jumatate..nu mai aveam asa mult lapte,lui nu.i placea,plus ca m.am reapucat de fumat.
VA ROG!! spuneti.mi e bine cum il hranesc??
subliniez ca puiul se simte foarte bine dar tot nu sunt sigura ca e bine numai cu pasta de fructe si laptic.
va multumesc anticipat:))
ancuta cu Marc in poala:)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

COMPLETARE
am scris mamici din germania doar din cauza ca nu stiu daca produsele mentionate se gasesc si in alte tari..dar va rog,toate mamicile care stiu cum trebuie hranit un bebe de 5 luni...astept toate sfaturile voastre.
v.am pupat.

ps..zwieback este un pesmet gustos(pt mamici din alte tari:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danae spune:

Eu mai dau puiului meu: supita de zarzavat, branzica cu fructe, iaurtele de copii, cereale cu fructe, piure de cartofi cu ficatel de pasare.Succes!

Mergi la inceput

Eu am auzit..si am vazut cand era sora mea mica..
daca copilasul gusta de cateva ori carne..poti sa faci si tumbe in fata lui si altceva nu.i mai place sa manance..
Si am citit eu ca e mai bine sa.i dai copilului produse cu carne de pe la 7 luni,pentru ca din legume si fructe isi ia toate substantele nutritive necesare...
voi aveti alta parere??
si ce fel de branzica??almette e buna??
si iaurt ..ceva gen danonino??
sa nu radeti de mine cu intrebarile astea..dar chiar nu stiu si nu am pe cine intreba..

o mamica amarata:(..hei glumez:) sunt cea mai fericita..dar la papica am probleme:)
v.am pupat,
anca si bebe marc

Mergi la inceput

mai am o intrebare..se da APA la bebei???ca asa mi.a zis o alta mamica ca se deshidrateaza daca nu bea apa..fiarta si racita bineinteles.Dar Marc se simte excelent si bea mult laptic si sucuri de fructe..
CEAIUL nu ii place deloc..doar daca pun ceva lapte sau suc in el.
ZAHAR??? aici un dctor a zis ca pana la 7 luni nu are voie ca o sa aiba carii..numai zaharuri naturale din fructe..

voi ce spuneti???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Draga Anca,
eu nu am alaptat de loc, Andreas are pe 30 5 luni, am incept cu HIPP PRE, si tot din ala ii dau si acuma, tre sa recunoc ca am citeodata senzatia ca nu se mai satura cu cei 180 ml citi maninca la o masa. Sa o iau metodic, Andreas papa dimineatza pe la 6:00-7:00, 180 ml HIPP, pe la 10 100-125 ml suc de portocale proaspat presat, sau suc de mere sau de morcovi de la Alete, apoi pe la 12:00-13:00 iar o sticluta de HIPP, pe la 15:00-16:00 Frühkarotten de la Alete, cam o juma de borcanel in completare aproape inca o sticluta de HIPP, ultima sticluta pe la 20:00-21:00, cred ca o sa trec si eu de la PRE, ca parca nu se mai satura, dar mai am vreo 3 cutii, deci o sa-i maresc doza.
Dupa 5 luni o sa-i dau fructe combinate, si morcoveii care ii plac fantastic. Mie personal imi plac mai mult la gust piureurile de la Alete decit cele de la HIPP, le gasesc mai gustoase,a am halit de toatele cit am fost gravida. Ceea ce Andreas refuza cu desavarsire este supita de pui cu legume, nici nu vrea sa auda de ea.
I-am dat si eu mar ras cu biscuiti si banane, dar s-a constipat foarte tare de la ele si am renuntat. Marul i-l fac acuma fiert sub forma de compot, dup-aia il pasez si nu se mai constipa, la banana am renuntat deocamdata. Ce mai poti sa-i faci ori sa-i iei Frühkarotten mit Kartoffeln de la Hipp, sau in Frühkarotten sa-i pasezi tu cartofior fiert.
Pofta buna

Corinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Banuiesc ca si in Germania borcanasele cu mancare sunt etichetate pe varsta. Atata timp cat "mergi" dupa ce scrie pe ele esti ok. Carnita se adauga ceva mai incolo dupa 7-8 luni. La al meu nu i-a placut deloc, o ascundeam in piure de cartofi, dar nici in ziua de azi n-o mananca. Apa i-am dat si eu, si ceai de musetel ca e bun pentru stomacel, daca vrea el sa-l bea. Mai da si tu o supita cum zicea cineva mai sus, un morcov pasirat, sucuri proaspete.

Mult success, te cred ca ti-e greu! Nu poti face rost de o carte din Romania, Mama si copilul, sa nu fie traducere dupa vreuna straina ci cea editata cu multi ani in urma in tara si retiparita. Aia e foarte buna, am folosit-o la baietelul meu.

Mergi la inceput

multumesc pentru sfaturile voastre pretioase..
Cat despre puiul de neamt:) care papa hipp si alete..m.a surprins ce spui ca ii dai numai 180 ml la o masa la 5 luni,si pre.....al meu abia se satura cu 250ml hipp2..si asta de mai mult de o luna,adica da pe la 3 luni si 3 saptamani,inainte portia era de 200ml..
L.am hranit natural doar 3 saptamani ,desi am pieptul mare nu era suficient:) si de la 3 luni numai cu sticla.
mancacios mare puisorul meu:)

Cum faceti voi supitele???

Mergi la inceput

cum se impaca bebeii vostri cu lingurita??ei bine al meu a facut ceva scandal la 3 luni cand au facut cunostinta,dar acum e un dulce...in schimb a trebuit sa aplic metoda manutele infipte adanc in pantaloni la masa:) pt ca printisorul meu e ca elicopterul:))
si asa e de nostim,cand nu.i place sau s.a saturat face botic si sufla tare de ma face din cap pana in picioare cu mancarica..
..da' tot ma topesc dupa el..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

mamica dulce pai are 10 kg de asta mananca asa bine...
Mariutza mea are 4,5 luni si 6,5 kg si cu greu mananca 200 ml Humana 2 la masa de seara. Ii pun cereale in lapte de la Hero cu mere si pere dimineata si seara, la 11 fructe da ne luptam greu tare cu ele si cele mai apreciate sunt piureurile de la nestle cu mango sau cu caise si banane. Merele in orice combinatie le uraste , iar bananele o costipa. La pranz cam 150 ml supita de legume si odata la 3 zile pun si o lingurita de piept de pui. Le papa cu placere. La 6 seara lapte din nou 150 ml.

Pofta buna
marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamarchezi spune:

Hai sa-ti spun eu ce papa Cristi care are 5 luni fara o saptamana.Lapte Milumil(din ce in ce mai putin cateodata chiar un biberon pe zi},sucuri de fructe(mar,banana,portocala,lamaie}supica si legume pasate,piure de cartofi cu piept de pui pasat,mar ras cu biscuiti,branzica de vaci,iaurt Danone natural si rar Danonino de fructe ca s-a invatat smecherul si ar vrea doar din ala.Ceaiul a fost si la noi o problema pana mai de curand cand a inceput sa bea subit orice fel de ceai.
Chiar daca multi zic ca papa prea multe alimente la varsta lui el se simte f bine si de o saptamana au aparut si 2 dintisori.
Pupici si pofta mare la bb-ii!

OANA si CRISTI

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi

Mergi la inceput