Scandinavii stiu DC... (120)
Raspunsuri - Pagina 7
Rayuela spune:
mai,o concluzie:facuram noi cupii pe alte meleaguri,dar geana romaneasca nu se dezminte:))
Mielu e dementiala,iar T-rexu,nu mai zic:)Sa o faci pilot lena!
Mah...io mai stiu cum fu atunci,cind cu impunsaturile:
io eram in crizele mele anti-suedeze(ma apuca periodic,cam de 4-5 ori pe an,si atunci nu suport sa aud nimic bun de Suedia,dimpotriva.Lena era atunci in honeymoon cu Holandika,prin extensie,Suedia-Olanda,si iaca asa ne paruiram:))
Da nu mai stiu cum ne-am impacat
Cit despre zimbete....tot in crizele mele anti-suedeze,ala rele,simt ca-mi vine sa sparg dintii tuturor zimbitorilor.Lena,ce zici tu cu doctorul,am patit eu la munca.Aflind ca bunica mea e rau de tot,am bushit in plins ca o romanca adevarata,de se uitau toti la mine ca la un extraterestru,m-au consolat cu o bataie tovaraseasca pe umar,dupa care cu siguranta m-au birfit ca am probleme psihice:)
Si mie mi-e lehamite,mai ales ca am invatat ce se ascunde in spatele zimbetului.Si nu e misto deloc:(
Pe de alta parte,m-am schimbat si eu.In Romania zimbesc non stop,zic buna ziua si multumesc intr-una(asta e alta "boala" suedeza,cred ca astia sint in stare sa zica "multumesc" si daca le tragi o palma:),de se uita la mine romanashii ca la o nebuna,ba chiar am observat ca pe unii ii irita amabilitatea mea.Dar cum zice si Catalina,poti avea si surprize.Dintr-o mutra acra,sa vezi brusc o mutra zimbitoare,e mare lucru.Mi s-a intimplat de multe ori,asa ca o sa continui sa zimbesc!
Uite asa:
Witchie spune:
ladies I need help.
Am de facut o emisiune despre cat sunt chiriile prin tarile evropei si cat costa casele si daca exista ceva facilitati pt tineri sau alte categorii sociale. Ma ajutati cu cateva vorbe de prin tzarile dvs de rezidentza? Saru'mana.
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Pe unde umbla Irina noaptea
lena spune:
rayu mey nu a fost o ocazie speciala cu care ne-am impacat ca si stiu exact...ci te-am "luat" eu prin invaluire...hehehehe...ca muream de dragul tau, si m-am facut mica cat un purice, poate-poate nu-ti mai aduci tu aminte, ce sa mai, tactica de marketing...bine nu mai zic, ca-mi pusei deja o data pe ziua de azi cenusa in cap da stiti expresia aia:"gura bate c..." aia mi se potriveste manusa, io intai scot papagalul, p-orma stau si judec la rece...va zisei, sunt impulsiva rau...plus ca eu sunt asa mai vulcanica si multa lume mai "serioasa" crede probabil ca sunt "superficiala" la faza asta, sor mea de exemplu, saraca cand ne certam e bulversata si acu dupa nspe ani, ca ea o ia in tragic si eu in gluma...ca sa-l parafrazez pe my american lover Jim:"I'm a clown".
asta fu povestea cu rayu...da eram in wittebroodweek=honeymoon(olandezii mai parsivi si pragmatici cum ii stim, nu-i zic de miere, probabil mierea e prea "libertina" pentru asa popor comerciant, ci wittebrood=paine alba, suprema lor delicatesa) cu nederlandika...acum sunt in mariaj normal, mai avem crize, mai o laud din cand in cand, mai ma apuca dracii pe ea...deh, normal, va zisei!!
Lena si t-rex Freya
Rayuela spune:
Uici,hai ca incep io ca m-ai prins acilea.
Chiriile in Suedia variaza foarte mult.In orasele mari sint scumpe,cu cit stai mai in centru,cu atit mai mari,si cu cit e casa mai veche(asta nu o sa invete romanii niciodata,ma gindesc la bietul meu Bucuresti,muama,sa stai pe Lipscani,ar trebui sa fie LUX,iar la noi e in paragina:((,iarasi,mai scump.
Exemple:eu stau relativ aproape de centru,in apartament de 3 camere+ terasa afara,si platim 4700 kr,adica 470 de euro.Acelasi apartament,ca al meu,in centru ,ar fi de la 7000 de coroane in sus.
Casele ,la fel.Una pe linga mine(cam 7-8 minute cu autobuzul pina in centru) poate ajunge la 2 milioane de coroane,in timp ce una identica,dar la periferie,sau intr-un orasel mic,poate costa 400-500000 de koroane.
am vrut sa pun un link da e in suedeza si din pacate nu au varianta in engleza.
revin sa-ti zic si de tineret
Edit pentru lena:aha,deci m-ai vrajit si io nu m-am prins?Aaaaaaa...(si ca sa vezi ce memorie de elefant am,dupa ce ne-am ciondanit,o perioada nu ai mai intrat ,cred ca erai prin Romania,si mie mi s-a facut dor de tine:))Pe bune
iren spune:
Io miine dimi decolez la propriu :)) asha ca va pup shi sa fitzi cumintzi :) Rayu, sper sa venitzi la Bushteni, ca altfeeelll
Io shi plozii turbulentzi
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
mihaela_s spune:
azi am avut o zi de kk-o si cand intru pe la voi citesc despre teoria zambetului...stiti ce se ascunde in spatele zambetului romanesc, atunci cand ai oocazia sa-l primesti? sapatura pe la spate, eu sunt oripilata. Prefer sa ocolesc zambete si vorbe frumoase-a se citi lingusitoare-pentru ca e mai bine.
rayu, sper ca in spatelee zambetului suedez se ascunde altceva. Desi am vazut zambetul amar cand ai scris, ma gandesc ca nu e atat de rau ca la noi.
Io ma consider o inadaptata a vietii in Ro. Ma irita atat de multe aici incat ma simt ca intr-o cusca, sufocata de praf, mitocanie, mizerie, oameni murdari, mancatori de seminte si aruncatori de tigari pe geam. Tot ce vad in jur e invidia pe capra vecinului si nu aud altceva decat e greu e de trait aici. Bleac, eu m-am saturat.
Mie imi place chiar si in ungaria, nu mai spun de tarile vest-europene. Prefer sa merg sa fac turism la ei decat la noi, pacat de locurile frumoase pe care le avem .
Si da, cand ajung dimineata la serviciu, toata lumea e morocanosa, nu primesti si nu dai zambete.
Mihaela si fetele mele
lena spune:
dreamer mic da asa eram si eu inainte sa plec...singura diferentza e ca atunci eram turist acu vad din alta perspectiva, bine ca nu e ceva groaznic, infernal, etc, etc...dar asa mai critic!!
witchie hai ca-ti scriu maine dimineatza cand sunt cu neuronul odihnit, nu te uit!!
editai: gagici, ia bagatzi okiu la catwalk-ul cu trenduri de toamna-iarna www.elle.com/fashionshows/7937/ready-to-wear-fall-2006.html" target="_blank">acilea...dati click pe ce designer aveti chef si sunt peste 50 de poze la fiecare sa va delectati cu tzoale!!
Lena si t-rex Freya
voljena spune:
uici - situatia spatiului locativ pe aici e cam asa: estem pt toate buzunarele si gusturile, ia uite aici: www.rightmove.co.uk
de inchiriat (case/londra) de la £11 mii pe saptamana pt 5 dormitoare si fro 4 bai, nemobilat, undeva in little venice (zona centrala buna) la £250 pe luna pt o camera intr-o casa cu 3 dormitoare mobilate mai la estul orasului, 15 km de centru.
la vanzare (case/londra)- de la 14 milioane pt 6 dormitoare in knightsbridge langa pravalia harrods la 168 mii pt 2 dormitoare in est, la vreo 16 km de centru.
la vanzare ai leasehold insemnand ca nu detii terenul decat pe o perioada determinata dupa care se intoarce la proprietar sau freehold care inseamna ca esti proprietar pe vecie. de aia ai sa vezi case superbe ciudat de ieftine la vanzare - ca mai au cativa ani la lease numai. la apartamente ai numai leasehold dar daca ai noroc e 999 de ani
pt tineret- hmmm... sublim dar lipseste... pe ici pe colo se construieste in formula combinata - 25% esti proprietar si pt restul platesti chirie. si asta se aproba numai la key workers (domeniul medical, educatie, politie, soferi de autobuz, pompieri, asistenta sociala). si asta construiesc mai mult in orase pe langa londra.
la aia de dorm prin santuri le da primaria locuinta da tre sa stai pe lista pana impletesti cosita alba si sa ai puncte multe - copii si alte belele... depinde de la zona la zona in functie de cati aplicanti au si cate case disponibile. unele primarii au case asa ca fatucile de 14/16 ani (sau chiar de 12)se apuca sa toarne plozi ca sa plece de la parinti de exemplu. dupa 5 ani (tocmai au schimbat de la 2) ai dreptul sa cumperi de la primarie, cu discount, dupa 10 ani poti sa vinzi si sa faci profit frumusel asa ca e bataie pe ele.
noi ne-am bagat la rata acum 7 ani, o s-o platim de 3 ori... deh, am vrut casa nou-nouta si se plateste extra pt privilegiu aista.
Witchie spune:
merci frumos! mai astept si alte provincii pliiiz
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Pe unde umbla Irina noaptea