Mamici de iulie - august 2006 (70)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emiliapop spune:

Yanis sa speram ca slabim dupa, ca eu inainte de sarcina toata lumea imi spunea ca sunt slabanoaga, na si acum o sa ma cheme grasana .....

Eliza gata plimbarea , ai venit acasica?

emilia 35+ si scump si iubit

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;0;28/st/20060804/dt/7/k/90af/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

mamanati mie imi amortesc coastele noaptea si pe langa ele oasele de la sold si cate un picior, in functie de partea pe care dorm. In plus ccred ca merg din ora in ora la baie si daca merg mai rar atunci cand ma ridic din pat zici ca m-a batut cineva asa de tare ma dor toate dar toate oasele. In plus de cateva zile ma trezesc cand cu un picior cand cu celalalt umflat.
Eu am hotarat sa nu ma mai cantaresc pana nasc asa ca eu consider ca in sarcina am luat peste 20 kg atat cat arata cantarul la ultima cantarire acum o saptamana. Cat mai iau pana la sfarsit chiar nu imi mai pasa. De mancat oricum mananc mai mult fructe si legume asa ca probabil ca tot ce ingurgitez se depune intr-un fel sau altul.

Miruna 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yanis spune:

EMILIA speranta ne-a ramas si bucuria ca o facem pt binele bebeilor.Te

cristina32fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Miki felicitari pt bebe Michael si refacere usoara ! Michael bine ai venit, sa fii sanatos, sa ai mult noroc in viata si le aduci multe bucurii lui mami si tati !

Ruxmax, si am fost in aceeasi situatie si am decis sa fac amniocenteza. Cred ca este o decizie personala, pe care nu poate nimeni s-o ia in locul vostru. Eu am un coleg de servici care impreuna cu nevasta lui au decis sa pastreze copilul desi stiau ca are sindrom Down. Aceasta decizie reflecta credinta lor (in sensul religios vorbesc). Alftel spus eu as fi avortat daca copilasul avea sindrom Down, altii, chiar aici pe forum considera acest act drept o crima si vorbesc despre “ucidere”. In marea majoritate a cazurilor in care iese riscul mare la triplul test (ce valoare ti-a iesit tie?), amniocenteza da rezultat negativ, adica nici o anomalie. Dar asteptarea e grea si lunga, trebuie curaj. Uite pe postul asta vei gasi mai multe detalii.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75621
Te pup si iti doresc mult curaj. Nu ezita sa ma soliciti daca doresti.

Martta, hai curaj ca ne vom tine una la alta de urat la clocit. Si eu am pierdut dopul acum aproape 3 saptamani si de atunci numai in pat am stat (noroc cu laptopul). Cateodata imi vine si mie sa-mi iau campii, si atunci ma gandesc iara la cei care sant tinuiti la pat de o boala incurabila si imi aduc aminte ce noroc am si ce fericire pe mine, si totul devine iara simplu si lejer …

EmiliaPop, si eu am ajuns la 20 kg, si asta pt ca s-a incetinit ritmul de ingrasare de cand stau la pat (culmea, caci ma asteptam sa fie invers) caci eram la un kg pe saptamana pana acum 3 sapt, si mai am pana sa nasc. Aveam impresia ca si aerul pe care-l respir se punea pe mine. Eu de felul meu sant slaba, toata viata am avut norocul sa pot manca oricat si oricum fara sa se puna pe mine. Ma gandesc ca voi redeveni slaba mai incolo fara sa ma fortez caci asa mi-a fost metabolismul, si nu-mi fac oricum griji deloc, sanatosi sa fim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelapop spune:

ce facem cu ceaiul de frunze de zmeur? am inteles ca inmoaie muschii coluluo daca bei zilnic din sapt 37 si nasti mai usor ..se deschid inainte de nastere sau ceva de genul asta
a luat cineva pana acum??? ati auzit de ceva contraindicatii???
eu am fost la dr si in loc de 36 S + 3 zile se pare ca bebe a mea este de 35 s + 2 zile, adica cu o saptamana in urma
si avea micutza 2500 g
mie una nu mi se pare prea mica dar daca a ramas in urma asta e - recupereaza ea dupa
stiti ceva de inducerea nasterii?????
in ce consta m-am cam lamurit dar vreau sa stiu cum il afecteaza pe bebe si daca poate avea efecte secundare pe viitor, fiind fortata iesirea lui in jurul saptamanii 38 cred
o prietena mi-a spus ca declansarea travaliului ar avea loc in momentul in care plamanii copilului sunt perfect maturizati
dar eu stiam ca dupa sapt 37 nu mai sunt probleme cu plamanii, voi ce stiti?
36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avmaria spune:

Hai ca imediat incepe meciul ! Acum fix 4 ani pe vremea asta urcam Amazonul si pe vapor eram cred vreo suta de oameni inghesuiti in jurul unui Tv sport micut. N-am vazut in viata mea popor sa iubeasca fotbalul cu atata patima ca brazilienii, e o religie la ei. Cu toate astea, imi pare rau, dar in seara asta « Vive la France ! »

Fetelor,voi ati fugit toate la meci de-i asa liniste ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Muuh, merci pentru raspuns, bine ca nu-s unica in aceasta situatie. Deci, in curind incepem sa-ti facem galerie.

Adelapop, eu am avut anul trecut nastere indusa ca ajunsesem la 41+ si bebelina nu vroia sa iasa. M-au chemat dimineata la maternitate si imi puneau cite un pic de oxitotocina intramuscular. Aveam contractii dar foarte suportabine (dureri ca la ciclu). "Veselia" a inceput abia dupa ce mi-au rupt sacul amniotic (pina mi-au facut epidurala). Am nascut relativ repede, in 6 ore, dar mi-am rupt uterul(nu stiu daca de la inducere sau ca era rigid).
O prietena a spus ca iau indus cu un gel special cu care i-au uns colul. Da de ce te intereseaza inducerea? E mica inca bebelina, las-o sa mai creasca.
Pe bebe nu cred ca il afecteaza. Dar acum nu as mai face inducere. E mai bine sa se dilate uterul de la sine.

Nati si minunea din burtic 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Adelapop, da eu ce sa mai zic?! Ca bubulita mea e cu 2 saptamini mai mica. Asa era si prima mea fetita. Dar sa stii ca se dezvolta foarte repede. La 3 luni deja se tinea pe piciorushe daca o tineai de miini. Si tot de la 3 luni nu mai vroia sa stea culcata tot incerca sa se ridice in fundulet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

emiliapop, si mie mi se umfla picioarele si asta in conditiile in care stau mai mult in casa...verigheta nu imi mai vine...ori m-am ingrasat ori am mainile umflate iar seara...cand ma tot duc la baie ma dor rau calcaiele. Au inceput sa ma doara din ce in ce mai rau oasele bazinului...mai ales cand ma intorc de pe o parte pe alta...si cand merg ma doare uneori. Toate astea s-au accentuat cam de o saptamana...eu nici nu ma linistesc si mananc destul de sarat...zic eu ca am luat 15 kg...dar de vreo 3 zile nu m-am mai cantarit...mi-e si frica.
adelapop, eu nu stiam de ceaiul de zmeur...o sa o intreb si eu pe doctorita miercuri cand merg la control...ca tare nu as vrea sa ajung cumva la inducere. Zilele astea stau linistita ptr ca dr mea e plecata si se intoarce marti...insa de miercuri incolo...as incerca sa fac mai multa miscare...desi daca ma dor oasele bazinului..renunt destul de repede.

Poze cu burticuta si lucruri bebe

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos

Larisa si Alexia 38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelapop spune:

mamanati mie dr mi-a spus ca a avut o pacienta al carui bebe a ramas in urma cu 6 saptamani si s- nascut la 1800 gr dar a fost totul ok cu bebe si a recuperat fff bine
dar eu nu stiu ce inseamna exct sa ramana bebe in urma? adica nu creste cf graficelor sau ce?
ca eu m-am uitat la dimensiunile din tabelul nostfru de pe prima pagina cu dimensiuni fat si e aproape de dimensiunile de la saptamanile conform um.
36+

quote:
Originally posted by mamanati

Adelapop, da eu ce sa mai zic?! Ca bubulita mea e cu 2 saptamini mai mica. Asa era si prima mea fetita. Dar sa stii ca se dezvolta foarte repede. La 3 luni deja se tinea pe piciorushe daca o tineai de miini. Si tot de la 3 luni nu mai vroia sa stea culcata tot incerca sa se ridice in fundulet.

Mergi la inceput