Mamici de mai-iunie 2006 (95)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Diana te pupacim si pe tine si pe papacioasa
carminabubulina vasazica te inscrii in clubul camesutelor rosii din dantela:-))) (btw Ella vezi ca asa se poate declansa si nasterea ia incearca:-))
siiiiiiiiiiiiiiii
LA MULTI ANI PETRA si PETRU!!!! Sa fiti sanatosi si sa aveti multe bucurii!
------------------------------------------------------------

quote:
Originally posted by shihana

Buna fetelor si felicitari pentru bebei..Eu sunt o mamica de iulie-aug., asa ca mai am de asteptat. Temerea mea insa nu e legata atat de nastere cat e de alaptat..pt nastere exista anestezii,dar pt sanii durerosi de care bebele infometat trage fara mila( aoleooo, ma doare de pe acum!!!), ce exista?

Si inca ceva ..am citit despre pompa de muls si lapticul pastrat in congelator..E vorba chiar de congelator sau frigider?? Nu ingheata la congelator si devine mai apos, pierzandu-si unele proprietati??..Intreb si eu..apoi se incalzeste la micro, sau cum se procedeaza?? Iertati-mi stangacia, dar e prima sarcina si mi-e o teama..Si Medela-Harmony e buna?..Ma gandeam ca voi, care sunteti exact la momentul "primului supt" ma puteti lamuri cel mai bine...
Va multumesc si sa aveti mult, mult laptic si un bebe cumintel..

Shihana 34+

Pt sani daca faci ragade (dar nu este obligatoriu daca bb suge in pozitia corecta -adica gurita pusa peste mamelon nu doar peste sfarc si mai ales sa tina buzele rasfrante!) exista diverse creme Garmastan, Bepanten dar din punctul meu de vedere cea mai buna a fost LANOLINA (care nu e altceva decat untura de oaie:D). In fine eu am avut si masti de argila pt sani si tot felul de alte chestii hoemopate dar sufar de sensitive nipples si am fost o rana continua cinci luni jumate la prima sarcina. Acum e mai bine dar tot am o strangere de inima
In primele saptamani de la nastere o sa ai lapte gramada (apropo trebuie sa te mulgi din 3 in 3 ori ca sa stimulezi lactatia sau sa-l pui pe bb si ca sa eviti o eventuala mastita care se face cand se strange prea mult lapte). Laptele de la inceput -colostrul- e fff bun pt baby. Tot surplusul care-l ai baga-l la congelator (la spital mi-au spus moasele ca in congelator se poate pastra 6 luni. eu optez pt maxim 3)O sa-ti foloseasca atunci cand bb va cere mai mult si sanilor le ia vreo 3 zile sa se adapteze noilor cerinte (de obicei acest prag e intalnit la 2, 4, 6 luni). Laptele se pastreaza in congelator in cantitati mai mici (deci nu in bibe de 250) eu l-am tinut in sticlute de 80 de ml si ramaneau cam un deget neumplute ca sa nu explodeze:-) Exista si pungi de tinut lapticul in congelator cauta si tu pe la chicco. La frigider pastrezi lapticul pe masa lui bb din acea zi sau a doua zi (la frigider laptele se pastreaza max 48 de ore. eu am optat pt 24 de ore). Laptele inghetat sau nu nu-si pierde proprietatile nici in congelator si nici in frigider. Devine la frig apos si sus se va intari smantanica dar e ok. Oricum o sa vezi la muls ca laptele la inceput e mai apos -acela se numeste apa bebelusului si cica copiii il beau de sete, abia mai apoi curge laptele alb. Laptele de mama se incalzeste teoretic in apa fierbinte. Copiii mei sunt genul fomist care vor in momentul ala si nu mai tarziu ca atare intotdeauna l-am incalzit la microwave si nu au dat semne ca nu le-ar prii.
Acum capitol;ul drag mie si anume MEDELA. Sunt un fan inrait mai ales ca la prima sarcina m-am muls in disperare (ca si acum dealtfel:D). Sg pompa destoinica a fost Medela clasica cu un singur bibe care trage frate nu gluma. Vb de cea electrica pe care am inchiriat-o de la farmacie (este aceea pe care probabil ai sa 0 vezi in spital in camerele de alaptat). Medela harmony este cumva cea cu doua bibe cu care mulgi ambii sani in ac timp? Spuneau moasele de aici ca au avut rezultate f bune cu ea. Mie mi s-a parut ca nu ar trage la fel de tare ca si cealalta (dar majoritatea proaspetelor mamici din maternitate o foloseau pe cea galbena cu doua bibe aia de-o foloseam eu li se parea cam dura). Si ca sa inchei eu am si-o Medela manuala care-i tare buna mai ales in deplasari numa ca obosesc tragand de ea:)) Maine seara plec cu copiii la munte ca atare o s-o iau pe cea manuala ca nu ma pot cara cu toata institutia de muls care e Medela electrica:)))
SARCINA USOARA in continuare si un bb sanatos!

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela.f spune:

Salutare,

ma leg si eu de ce spunea Papa mai sus...'o eventuala mastita'; ei na! eu de asta am reusit sa fac; cum am reusit , prin ce 'efort' nici eu nu stiu. Avem o mastita in toata regula: cu febra, dureri de san(cel afectat a fost stangul), roseata, senzatii de 'tare ca piatra'. Am trecut pe tratament cu antibiotice pana la urma; am scapat de temperaturile acelea de peste 39. Acum suntem la faza de herpes de dupa febra. Si eu care credeam ca este o simpla raceala. Ma tot miram de ce nu scade febra. Bine ca bebe e bine, papam in continuare de la sanul celalalt + completare (de ce m-am ferit, n-am scapat!!!).
Am luat-o initial si pe urmele Bogdanei cu mersul la ortoped, insa slava Domnului ca nu avem nimic acolo, ne-a recomandat doar masaj pentru piciorus si atat. In rest, laptic de la mami, Humana, adormit, muls, spalat vase, laptic de la mami, Humana etc etc...

N-am mai apucat sa mai citesc ce s-a mai intamplat pe aici, dar banuiesc ca au mai nascut mamicile, pe care le felicit!

Acum suntem in stare de waiting: sa scapam de infectie sa vedem daca ne putem relua mancatul normal de la ambii sani, fara completari si alte alea(daca o merge). aveti idee cand as putea relua alaptatul si din partea 'cealalta"?

va pup!

Mihaela si bebe Rado 6 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

Multumim fetelor pentru raspunsuri
Cred ca noi inca nu avem colici. Vedem mai incolo!

papadie multumesc pentru link!

shihana Nici eu nu am facut ragade pana acum. Daca stii sa atasezi cupilu' la san e ok! Eu am pompa Harmony de la Medela si sunt foarte multumita de ea. Am folosit-o cand am avut fura laptelui si taare bine a fost. Acum pompa mea someaza de mai bine de 1 saptamana jumate! DAR ITI RECOMAND CREMA DE SANI DE LA MEDELA! Cred ca din cauza ei nu am facut ragade! Este cu lanolina!!E geniala super tare cool si f buna!

Fetelor tot vad aici ca voi dati la pompa intre supturi. Eu de la furia laptelui nu am mai golit sanii si o pun pe cea mica la tzatza la maxim 3 ore. Uneori papa si la 2 ore uneori si la o ora . Mai are rost sa ma pompez? Eu cred ca ea ma stimuleaza exact cat are nevoie de ce sa mai umblu si eu acolo? Daca simt ca am sanii un pic durerosi sau prea plini ma mai mulg manual putin dar atat! E ok cum facem noi?

Si mai am o intrebare! Fetelor si la voi curg sanii rauri rauri cand e masa lui bebe? Pana papa ea dintr-un san cealalt imi uda complet un tricou!! Nu mai zic dimineata cum ma trezesc. M-am saturat sa fiu uda non stop! Vreau si eu sa fiu uscata din nou! Mi-am luat breast pad-uri dela Medela lavabile! Dar le umplu in cateva ore si ma ud iar pe tricou! Am mai luat de la NUK si le umplu si pe ele intr-o ora (in preajma mesei lui bebe). Cat vor curge sanii!??? Pana cand?? mai am cateva saptamani sau luni ???

Multumim!

www.flickr.com/photos/84539179@N00/166696886/in/photostream/" target="_blank">poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

In completare la mesajul anterior:
eu nu port sutine. Nu imi place. Nu ma simt comod cu sutien. Dar acum cu sanii astia am luat de la jolidon un sutien pt alaptat si la fel nu ma simt comod cu el! Parca as avea ham! Voi ce sutien folositi...asa sa fie ca fulgul si abia sa il simti!?

steluta Multumim dar sa stii ca nu e nici o graba cu povestioara... take your time!

www.flickr.com/photos/84539179@N00/166696886/in/photostream/" target="_blank">poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

amiss eu port sutien doar cand ies in lume in rest uda...de lapte da, e normal sa-ti curga sanii cand plinge bb sau cand e ora mesei. asa stiu ei sa-si faca datoria. si zi merci ca e asa. eu la Catrina ma faceam numai lapte cand auzeam ORICE copil plangand:))) Acum ma pastrez numa pt Sofu:))) Cu pompa intre supturi dai cand vezi ca se imputineaza laptele (de fapt au crescut cerintele lui bb si trec fo 3 zile pina cind se conformeaza si sanii. Pompa intre supturi este pt STIMULAREA lactatiei ceea ce nu e cazul la tine.

MIHAELA eu cand am avut mastita la Catri febra 40, frisoane....nebunie cu ciucuri) am reusit sa scap cu muls pina mi-au iesit okii. Moasa mi-a spus ca e cea mai eficienta metoda sa deblocam canalele. Cel mai misto remediu branza de vaci pusa intr-o basmaluta si invelit sanul in ea. Aia cu bb am respectat-o partial ca mi-a fo cam tarsha sa o pun dar aia cu branza de vaci a fost beton! A si m-a mai sfatuit atunci cand am sa fac vreun control al san sa nu uit sa mentinez ca am avut mastita si in ce lok ca cica raman urme forever inauntru si sa nu ma speriu cand mi-a zice dr cine stie ce. Ai facut mastita pt ca nu te-ai muls in timp util si s-a strans prea mult lapte.

ralucutzo esti o fericita. si Catrina a fost la fel numa scancete. Sofia urla de scoala tot cartieru cand ii e foame.

Papadie, mama Mielului turbat si-a delikatului Pescarush

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

andreea, de la cineva care intelege perfect ce simti: sutien in care sa te simti bine NU EXISTA! renunta la aceasta speranta. nici eu nu suport sutien, n-am purtat niciodata decat ocazional (cine stie ce bluza), iar acum port din motive de tzatza plangacioase, da bine nu e...
cand iti curge un san mulge nitel, ca sa iei surplusul. se va opri. iar ce mulgi ii poti da apoi in biberon. o sa iti tot curga cat alaptezi, cred ca numai cu gemeni se rezolva problema asta...

Luana si Hora - 14 Mai 2006

Hora Lucia
www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste#8230;

Lisboa 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana79 spune:

Papa si tie si strumfitzelor tale.

carmina felicitari pt vestile bune, gata ce a fost mai greu a trecut, esti o fericita.

Roxana ce face bebe Catalin? Are colici? Nicole a mea inca nu are, dar iti spun se intinde non stop, as sta ore sa o privesc, are un stil mai ceva ca un om mare .
Tu cum te simtzi? Te-ai refacut dupa nastere?

Virgi ce face bebelina ta??? Tu cum mai esti?

Sa va zic fata mea a dormit azi-noapte de la 8 la 2, s-a trezit timp de o ora si apoi pana la 6 iar a dormit, a fost asa de bineeeeeeeeeeee.

Eu nu prea mai am lapte, ma mulg regulat, pap si beau lichide dar degeaba. bebelina mea nu vrea sa suga sub nici o forma, asa ca...in curand o sa raman fara laptic. Asta e nu am ce sa fac.

Va pup pe toate si revin mai incolo, merg la somn. Apropo de nume eu sunt de acord cu amnadoua, ce alegeti voi e ok.

Diana de Nicole Evelyn (13 Iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

La multi ani pt. Petru si Petra, sa cresteti mari si frumosi si cuminti si cum mai vor parintii vostri.

Lya si Ella va urez nasteri super usoare si rapide si cu dureri cat mai putine, (asta cand s-or hotari bebeii vostri sa apara).

Mie imi e indiferent cum ne vom numi cand vom trece la scutece. Asa ca ce voteaza majoritatea votez si eu, chair daca n-am paturica d'aia

Si sa va zic ca eu acum patesc ce povestea Flory acum cateva pagini? Dupa ce ii dau la bebe lapticul meu la bibe imi varsa in jet, dupa ce se linisteste ii dau completare lapte praf ca nu mai am de'al meu si e bine merci. Are cineva idee de ce oare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelica_g spune:

Luana, Virgi multumesc pt urarile de botez!

Ella multumesc si tie multumiri pt celelalte urari!!! NASTERE USOARA TIE SI Lyei.SA REVENITI CU BINE, SANATOSI SI NEPLANGACIOSI ACASA!!!!

Iulip referitor la mulsul cu pompa... eu cred ca exista sani (cum sunt ai mei, cu muschii descompusi) care nu baga in seama vidul produs de pompele de muls. Tare as vrea sa incerc si eu o data pompele laudate de Luana si Papa, ca eu numa cu mana reusesc sa-mi golesc sanii... A-propos, de unde as putea testa si eu asa ceva, are cineva de vanzare la-mana-a-doua?!

Mihaela.F NU RENUNTA LA SANUL CU MASTITA!!! DA-I SA PAPE INCEPAND CU EL, CA SA DESFUNDE CE S-A INFUNDAT SI CA SA-L POTI SALVA PT ALAPTARE PANA LA FINAL!!! MULT SUCCESC (semnneaza: PATZITA!)

Virgi imi pare rau pt Korea (...pt campionat)! Dar ma bucur ca ai realizat singurica beneficiile laptelui matern (nu prea stiam cum sa comentez dezacordul meu vis-a-vis de declaratiile tale legate de "comoditatea" alaptarii cu formula).FELICITARI SI MULT SUCCES! Aveti un pui de VIS!

BEBELUHI DRAGALASI, SCUMPI SI STORCATORI DE LACRIMI DE ADMIRATIE AI MAMICILOR DE MAI-IUNIE! SA TRAITI SI SA FITI SANATOSI! FRUMOSI SUNTETI, TERIBIL DE MULT, ..., SI, DEJA VAD, - MARI CA BRAZII!!!
PUPICEI MULTICEI!!!

FELICITARI NOILOR MAMICI!!!

Irina, cu Robert (apr '97),Razvan (oct '03)si Sara 9 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

Azi pui mic Alexandru i-a trimis un e-mail lui tatsu la servici. Iata ce i-a scris:

"Buna ziua tati,
Azi am 4 kg, adica cu 900g mai mult decat aveam cand ai dat cu ochii prima data de mocutza mea Si a zis doamna aceea care mi-a scos mucisorii azi fara nici o mila ca sunt un voinicel adevarat. O iert pentru ca m-a chinuit, daca tot mi-a facut un compliment! Sunt tare sensibil la complimente
Respir mai bine, dar trebuie sa suport supliciul scoaterii mucilor la 3 ore. Nu prea am incotro...
Mami ma leagana pe picioare caci am pacalit-o la faza asta Profit de situatia cu nasucul, hihihi. Si tocmai mi-a mai facut niste poze, asa ca, i-am oferit si un zambet. Sa nu fiu chiar naspa, sa-i ofer doar clipe de chinuiala si de spaima

Eu te iubesc chiar daca... Sa ai o zi frumusica in continuare si sa nu uiti sa bei laptic. Pardon,sa mananci ceva...

Pui mik"
Incepand de ieri am schimbat laptele praf, ii dau Nan in loc de Humana. N-a facut nazuri. In plus, pentru ca nu-i place ceaiul calmant, ii pun in loc de apa 15 ml de ceai la prepararea laptelui. Si l-am pacalit...

Lacri si Alexandru 30 mai 2006
Album echo si burtik

Mergi la inceput