Se acorda imprumuturi bancare pe CIC?
Raspunsuri - Pagina 2
szaboali spune:
Am uitat sa intreb ...ati girat cu apartamentul cumparat?
ali
poze IARINA(16.02.2006)
badjoke spune:
quote:
Originally posted by szaboali
Buna , eu am deschis subiectul si inca sunt in cautare , sincer nu am prea avut timp sa umblu pe la banci . Dar sunt foarte interesata si as vrea sa stiu mai multe. Sincer eu nu as avea nevoie de atatea mii dar daca mi-ar acorda nu as refuza. In primul rand as vrea sa stiu ce salarii v-au trebuit in cartile de munca , cat aveti rata pe luna , in cat timp ati primit banii si daca v-au dat suma in mana sau direct la vanzatorul apartamentului?
Multumesc.
Eu impreuna cu sotul am avut nevoie de un imprumut de 150.000.000 lei.
Eu sunt in CIC, dar nu mi-a luat in considerare CIC-ul, ci doar ultimul salariu din evidenta celor de la salarizare. Copie dupa cartea de munca nu poti sa faci (daca esti in CIC), deoarece este predata sub semnatura celor de la locul unde esti incadrata in munca.
Venitul nostru era undeva la 25 mil lei pe luna.
La banca unde am facut imrprumutul ne-a cerut veniturile (salarii, prime, chirii etc) pe ultimele 6 luni.
Imprumutul il obtinem intr-o saptamana.
Candy spune:
Majoritatea bancilor nu iau in considerare veniturile obtinute din CIC, pe motiv ca, in caz de neplata a ratei, acestei venituri nu pot fi executate silit, avand o alta destinatie.
Mie Unicredit mi-a refuzat initial un credit de 5000 eur (noua ne trebuiau in completare pentru masina, dar noi am cerut credit ptr nevoi personale) exact din acest motiv. Pana la urma am luat creditul doar pe baza salariului sotului, care e destul de mare, insa am fost nevoiti sa-l luam pe 5 ani, nu pe 4 cum vroiam noi, pentru ca altfel cica nu ne incadram.
La ei se ia in considerare venitul familiei (sot+sotie), dar cel trecut pe cartea de munca, deci fara bonusuri, comisioane, stimulente, prime si alte asemenea.
La toate bancile ai nevoie de copie dupa cartea de munca/contractul de munca si orice alte dovezi privitoare la venit (inclusiv contracte de inchiriere, daca poti demonstra ca ai un venit constant pe o anumita perioada), adeverinta tip de la banca ce trebuie completata la serviciu (astea difera de la banca la banca), unele banci cer si ultimii x fluturasi de salariu, actele de identitate, declaratie ca esti de acord sa fie consultata baza de date computerizata in care apar datornicii. Cam astea mi le amintesc.
Nu-ti bate capul cu ce venit trebuie sa ai, bancile au un program computerizat in care introduc venitul tau sau al familiei si iti spun la ce suma maxima te-ai incadra si pe ce termen.
Bafta!
szaboali spune:
Fetelor va multumesc pentru raspunsuri .
M-am rezgandit cu bancile si asa ca am sa imi rezolv problema cu economiile care nu sunt asa de multe dar.....sa zicem ca se putea si mai bine.
la toata lumea si
multumesc mult
ali
poze IARINA(16.02.2006)
szaboali spune:
Apropo...
Sincer sunt foarte dezamagita de legile astea pentru imprumuturile deoarece , bietul om care are un salariu mic in cartea de munca numai minimul pe economie nu v-a putea niciodata sa isi cumpere o casa si sunt multi care stau prin chirii si platesc mai mult decat ar fi rata pentru un apartament (cunosc mai multe cazuri). Oare de ce nu se pot prelucra legile astea astfel incat sa poata beneficia toata lumea de imprumuturi, chiar daca au salarii mici in cartile de munca.
V-am pupat pe toate
noapte buna
ali
poze IARINA(16.02.2006)