cum sa procedez?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Am gasit intr-o carte o idee super ! (una dintre...)
Se numeste " Clubul unei singure muscaturi " . Este vorba despre infiintarea in fiecare familie in care exista cineva care are probleme cu mancarea .
O sa va redau fragmentul :

" Masa devenise un adevarat camp de batalie . Bunicul a venit in vizita si a fost suficient sa participe la o singura masa .
- Aceasta familie are nevoie de Clubul Unei Singure Muscaturi " , anunta el .
- Ce club ??????? au intrebat copiii .
- Este un club in care toti membri iau cel putin o muscatura din fiecare fel de mancare care este servit . Apoi , o data pe saptamana , membrii clubului au o mica petrecere sau ies afara la o activitate deosebita.
- Cand putem face aceasta activitate ? au strigat copiii .
- Nu inainte de a gusta din fiecare fel de pe masa .
- Of! strambara ei din nas .
- Hei , stati un pic, mai zise bunicul . Nu-i chiar asa de groaznic . Tot ce aveti de facut e sa luati o muscatura - si nu trebuie sa fie una mare .
- Asa de mare ? intreaba unul din ei , tinand in mana o lingura pe jumatate plina cu mancare .
- O , nu , zise bunicul . Este prea mult atata .
Copiii au parut surprinsi . Copilul a mai varsat un pic , iar apoi , cu lingura pe sfert plina , a intrebat din nou daca era suficient pt. a se inscrie in club.
Dar bunicul a spus iarasi :
- Prea mult .
In cele din urma , in lingura a ramas o cantitate asa de mica de mancare , incat copilul o inghiti repede si apoi ii anunta pe ceilalti :
- Nici nu mi-am dat seama ce gust are !
- Atunci , zise bunicul , poate vrei sa mai iei un pic .
Si fara nici un fel de constrangere copilul a mai luat o a doua gura de mancare , mai mare .
...................................................................

Clubul Unei singure Muscaturi poate rezolva problema gustarii de mancaruri noi , dar ce te faci daca tu vrei ca micutul tau sa manance tot din farfurie ? Joaca-te de-a ghicitul numarului de muscaturi , linguri , inghitituri...care au mai ramas in farfurie . Fiecare membru al familiei sa spuna un numar , iar apoi copilul trebuie sa manance tot ca sa stiti cine e castigatorul . Caracterul distractiv al acestui joc este acela ca doar copilul poate hotari cata mancare cuprinde fiecare muscatura , controland astfel rezultatele finale ! "

Nu stiu daca acest fragment poate ajuta in acest caz , dar sper sa poata ajuta pe cineva...

" Exista oameni atat de saraci incat nu au nimic altceva decat bani . "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Interesant ceea ce ai scris porumbel30.O sa incerc ma intreb insa, nu-i prea mic Rares sa fie doritor de a intra intr-un asa club?

Azi-dimineata mi-a mai facut una....care m-a pus si mai rau pe ganduri.Pentru mic-dejun mi-am facut un sandvis cu doua feliute de salam.Practic am pus mana stanga pe batonul de salam cat sa-l tai iar cu dreapta am tinut painea pe care erau cele doua feliute.Am mancat sandvisul iar la cateva minute am dat sa-l schimb de bluzita de pijama pentru a-l pregati de iesirea in parc.
I-am apucat bluzita de partea de jos ca sa i-o dau peste cap, sa-l dezbrac..M-a intrebat daca m-am spalat pe maini de mancarica.I-am aratat ca nu sunt murdara de nimic, chiar i-am dat sa miroasa mana stanga( va asigur ca eram perfect curata si nu mirosea a nimic).Mi-a mirosit mana si era sa vomite in palma mea....Mi-a zis ca imi miroase mana a mancarica.Are un miros asa fin....

Intr-o alta dimineata s-a asezat la masa si m-a intrebat ce miroase asa.Masa era curata, stearsa, stiam ca nu suporta nimic pe ea.A mirosit in jur pana a ajuns cu nasucul pe masa.Acolo ii mirosea ceva.Am mirosit si eu.Nu mi s-a parut a avea un miros ciudat.Pana nu i-am sters inca o data masa cu apa multa si pana nu i-am sters-o cu un prosop de bucatarie perfect uscat....nu s-a apucat de mancat.

Se pare ca la toate mirosurile legate de carne reactioineaza asa.Desi micii nu-i respinge ....
Nu mai stiu ce sa mai cred si ce sa mai fac!!!!!

Mergi la inceput