cum sa procedez?

cum sa procedez? | Autor: Mirunaa

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu a implinit 3 ani duminica.E un copil sanatos, nici grasut nici slabut, este un copil mai inalt decat cei de varsta lui, este un copil care raceste greu si atunci face doar forme usoare adica ii curge nasucul si foarte rar tuseste, vorbeste bine, este scos in parc de doua ori pe zi cam cate trei ore de fiecare data, se joaca cu alti copii( ce-i drept mai selectiv)...

Am facut o scurta prezentare in eventualitatea unei legaturi cu problema pe care noi o avem cu el.
De pe la 11 luni de viata a inceput sa-mi refuze carnea din alimentatie.A facut-o brusc, de genul astazi a mancat piureul cu carne si a doua zi a refuzat total.Treptat a inceput sa refuze si cartofii si supa....astfel ca la varsta de 3 ani aproape ca nu-mi mananca decat lapte cu cereale.Nu a mancat in viata lui nici macar o feliuta de mar sau de portocala, sau oricare alt fruct.Singurul fruct pe care il mananca si asta destul de rar este banana.

Din decembrie a inceput sa manance carnaciori si cartofi prajiti.Va dati seama ca nu mananca de se umfla....dar mai mananca.Si din cand in cand supa....dar numai zeama si aia strecurata sa nu cumva sa scape vreun "cartofol".Initial cand am vazut ca mananca carnaciori si cartofi prajiti am fost bucuroasa in ideea ca a prins gustul carnitei.Dar nu s-a intamplat asta.Bineinteles ca nu-i dau in fiecare zi carnati si cartofi prajiti pt ca nu au cum sa-i faca bine.

Va rog sa ma credeti ca am incercat toate metodele posibile.Carnea i-am preparat-o in fel si chip, i-am facut toate felurile de mancare posibile, nu i-am mai dat nimic sa ciuguleasca intre mese,am mancat impreuna toata familia, am asezat masa frumos, l-am amenintat(de batut n-am facut-o niciodata si nici n-am s-o fac), i-am vorbit frumos, i-am spus povesti despre copii puternici....NIMIC nu a dat rezultate.

Acum ceva vreme eram in drum spre casa si incercam sa-l pregatesc si sa-i spun ca un baietel mare si cuminte cum este el trebuie sa manance si mancarica gatita....bla...bla...bla.Ce credeti ca mi-a raspuns:" Mancalica gatita s-o manance pulcelusii lu' Miki"...Miki fiind doamna care sta cu el si cu care are o relatie deosebita.
Asta a fost primul semnal de alarma, daca il pot numi asa.

A fost o perioada destul de scurta in care manca ou dar numai albusul.Intr-o zi incercand sa-l conving sa manance si galbenus...mi-a zis foarte serios ca galbenusul este otravitor.
Asta a fost al doilea semnal de alarma.

La toate astea se adauga si faptul ca nu ma lasa nici pe mine sa mananc iar azi-dimineata mi-a mai trantit una.Stam o scurta perioada la soacra-mea(suntem intr-o mare curatenie) si s-a dus pe balcon unde a vazut borcane cu zarzavaturi....A venit intr-o fuga si mi-a zis" mami, am vazut multe bolcane cu mancalica PENTRU VOI".El s-a exclus total....

Nu-mi pot imagina care este motivul pentru care refuza sa manance nu numai carnita dar si alte feluri de mancare sau fructe.Daca ma duc la doctorita si-i spun ca as vrea sa-i dau vitamine ar zice ca-s nebuna...nu vad cum arata?!?!?

Pofta de mancare are pentru ca bea laptele cu cereale pe nerasuflate si-mi cere el.
Ma gandesc cu groaza ca as vrea sa-l dau la gradinita din toamna.

As dori un sfat specializat....Poate ca Principesa ar putea sa-mi spuna mai multe.Desigur nu exclud si ajutorul mamicilor care s-au confruntat cu asa ceva.Repet....nu e genul de copil care nu mananca ci care ar manca numai lapte!

Ma iertati ca m-am lungit atata, dar am vrut sa prezint lucrurile mai in detaliu.

Toate cele bune!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Servus.
Un sfat specializat nu am cum sa iti dau. Dar de la o mamica, pot. Fa-i cateva coproparazitologice. Poate are paraziti. Chiar daca nu ai zice.
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

mirunaa, te inteleg foooooarte bine. baietelul meu mi-a scos peri albi cu mofturile la mancare. eu am fost mai "dura" decat tine. intr-o buna zi nu i-am mai dat sa manance ce voia el, l-am fortat sa manance ce voiam EU! evident, a facut mofturi dar nu l-am bagat in seama (recunosc, nici eu n-am mancat daca puiul n-a mancat...)si l-am lasat ........ nu moare copilul de foame! pui piciorul in prag: ori la bal, ori la spital.! (presupun ca ai stat de vorba pe-indelete cu pediatrul si ti-a recomandat fel de fel de trucuri). deci, daca copilul e sanatos, cu analizele in regula (cineva recomanda un examen coproparazitologic si bine facea), e cazul sa te impui, lasa-l nemancat, ai grija sa se hidrateze (dar nu cu lapte...) si lasa-i pe masute, la-ndemana cateva snitele din piept de pui (din experienta mea niciun copil nu rezista tentatiei..). iti garantez ca dupa o zi de "post" va manca orice. a propos: familia sa stea la masa ca de obicei dar in farfuria copilului sa nu se puna nimic. sa-l lasati sa se serveasca, fara sa-l invitati. ignorati-l!!
sa-mi spui peste cateva zile care a fost reactia. succes si curaj (eu stiu ca-ti sta mancarea in gat cand crezi ca puiul nu a mancat destul, putin teatru nu omoara pe nimeni!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Ce nu inteleg eu, de unde vin replicile de genul "Mancalica gatita s-o manance pulcelusii lu' Miki" sau "galbenusul este otravitor". Merge la gradinita, sau aude comentarii ciudate de la doamna Miki care sta cu el?

Mi se pare foarte periculoasa o alimentatie bazata doar pe cereale si lapte, este extrem de dezechilibrata. Dupa niste crize de ulcer, si cateva luni in care singura mancare pe care o suporta fara sa vomite, era lapte cu paine, mama s-a ales cu diabet. Concluziile le tragi singura. Nu cred ca daca nu accepta carnea e o drama asa mare, dar ca nu accepta nimic altceva, e grav. Si vitaminele nu cred ca sunt solutia, trebuie sa existe o alternativa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

Am avut si eu copilul asta:))
In primul rand, redu cantitatea de lapte. Maxim 400 de grame pe zi. Da-i apa daca ii e sete, dar nu ceai, nu lapte.
In al doilea rand, perseverenta, si aplica ce ti-au zis fetele.
Ce ma intriga si pe mine sunt replicile lui. Le-a auzit de undeva. Afla de unde!
De cand sta cu acea tanti? Cum manca inainte de a sta cu ea? S-a schimbat ceva de cand e cu ea? In bine, in rau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Doamna Miki este impotriva mancarii gatite?Sau a oualor?

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Eu am o super-mofturoasa care nu are chef sa manânce NICIODATA ci doar sa se joace cu mâncarea... La 23 de luni înca manânca mâncarea trecuta prin blender si nu orice... doar fructe! asa ca amestec carnita cu fructe... Reusesc totusi sa-i dau cerealele cu lapte dimineata si un iaurt natur la ora 13 înainte de somnul de dupa-masa... Am pus-o la masa cu noi si i-am dat exact aceleasi feluri de mâncare pe care le mâncam noi (bineînteles taiate bucatele) - dimineata, la amiaz, seara - i-am dat lingurita si furculita ei... degeaba! Sta si se joaca cu mâncarea de nu-i adevarat... Am fost în vizita unde sunt si alti copii sia am pus- l mas cu toti (copii si parinti)... acelasi comportament: cerceteaza bucatele, se joaca cu ele si comenteaza spre marele amuzament al publicului spectator... As vrea si eu sa cred ca odata si odata va mânca ca si noi...
Asa cum au spus celelalte mamici si cum bine ai punctat si tu - un semn de întrebare f mare este "oare ce i-a spus aceasta d-na Miki?" - cu care înteleg ca sta micutul tau atunci când tu esti la servici.
Multa sanatate, Lorelai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Field_mouse spune:

De parca Mirunaa n-ar intelege, ca nu e bine sa manance asa copilul, de ce sa mai repetam acest lucru, nu asta a fost intrebarea.

Who's Miki?! E lacto-vegetariana?! Din cate am inteles, reiese ca ea il influenteaza pe copilu' tau sa nu manance carnea si ouale? Iar fructele sa nu-i placa (nici copiilor mei nu le plac, nu stiu ce sa mai fac). Asa ca baiatul mananca doar ce-i place lui, fara sa fie "otravitor" - si totu' s-a rezumat doar la ;apte cu cereale?

Daca treaba asta vine de la miki, eu zic sa vorbesti cu ea, poate chiar va "despartiti" (pt un timp, sa-si revina baiatul)?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunaa spune:

Multumesc pentru raspunsuri!

Nu Miki e problema.Am adus-o cand Rares avea 1 an si 4 luni.El de la 11 luni a inceput sa refuze total carnea si incet-incet si supica si piureul.
Miki sta la casa si are purcelusi.Ca sa-l faca sa manace printre altele i-a dat exemplu purcelusii care pe langa laptic mananca si mancarica gatita.Purcelusii cresc in conditii de curatenie impecabila, deci este exclus ca problemele sa vina de acolo.
Ea nu este vegetariana si nici impotriva oualor.Chiar e singura ( intre mine si soacra-mea) care a reusit sa-l faca sa manance cartofi prajiti si carnaciori....

Va dati seama ca nimeni nu i-a spus ca galbenusul ar fi otravitor.Nu stiu de unde i-a venit treaba asta.Nu-l duc la gradinita, inca.

Recunosc ca n-am adoptat masura infometarii prin reducerea laptelui.Mi se pare o solutie extrema si la care, probabil, o sa apelez daca mai merge in ritmul asta.

Nu i-am facut examen coproparazitologic.Are aproape 2 ani si jumatate de cand refuza mancarea....pana acum s-ar fi intamplat multe.

Am apelat aici la cabinetul psihologic pentru ca m-am gandit ca totul vine de undeva din interior, nu ca ar avea o problema organica.O avea teama de ceva si nu stiu cum sa descopar cauza!!!

Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annita72 spune:

E foarte posibil sa aiba "viermisori". Laptele e foarte dorit de parazitii intestinali si faptul ca acestia se linistesc si nu-l mai deranjeaza ar putea sa fie un motiv pentru care bea numai lapte (zic eu...).
Daca tot ii place atat laptele, o idee ca sa manance si fructe ar fi sa-i faci milkshake cu banane sau cu capsuni, eu i-am facut fetitei mele ca sa bea lapte, ca fructele ii placeau. Iar din piersici si caise, ii poti face un nectar, la blender, subtiat cu apa plata, ca un suc.

Pune-l cu voi la masa si aplica si varainta cu infometarea intr-o zi sa vezi ce face

mami de tudor si ioana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

Buna!
Mie mi se pare ca problema este mai de graba de ordin psihologic decat de ordin fizic. Sunt curioasa daca copilul tau se joaca cu mancarea, daca atunci cand tu gatesti te ajuta, isi baga manutele in aluatul de la coca sau alte manifestari din acestea sau tipa ca este murdar, ca vrea sa se splele, ca nu ii place etc..Am impresia ca este vorba de un copilas anxios, sensibil sau chiar foarte sensibil...Poate ne scrii si ceva despre cum esta el in general, un tablou mai nuantat a 'felului lui de a fi'.
pupici

poze aici

'Limitat in natura sa, infinit in dorintele sale,
omul este un zeu cazut
Ce-si aminteste de ceruri!'

Mergi la inceput