Mamici de sept-oct 2006 (45)
Raspunsuri - Pagina 30
eloise spune:
quote:
Originally posted by putzuruca
Pupicei,
Cezariana ar trebui sa fie doar de urgenta si nicidecum o posibilitate de alegere cum vrei sa nasti.
dar sa fii sigura ca uterul nu-si va reveni atat de repede si de fapt nu-si va mai reveni niciodata caci odata incizat, va avea de suferit din punct de vedere al elasticitatii, iar o viitoare nastere va avea loc doar la distanta de 2 ani de la prima si va fi obligatorie prin cezariana. Inafara cicatricei mai ramane aspectul de operatie si toata lumea stie ca dupa ce ai suferit o interventie chirurgicala, nimic nu mai este ca inainte. La schimbarile de vreme cicatricea post-operatorie poate deveni dureroasa iar refacerea nu este nicidecum dupa 5 zile.
si sa fii sigura ca nu vei fi in stare sa-ti ti copilul in brate si-ti va fi si f greu sa-l alaptezi. Sa nu mai vorbim ca vei avea nevoie de ajutor si acasa caci vei fi mult timp in incapacitatea de a-ti satisface singura nevoile personale si ale familiei.
Putzuruca, tot respectul pentru parerea ta personala. Sunt si eu constienta ca nasterea naturala e metoda optima in cele mai multe cazuri, altfel natura ar fi nascocit un mod si noua ni s-ar despica brusc abdomenul in momentul iesirii lui BB. Dar totusi unele afirmatii de-ale tale ma incita la replica (sper sa nu iscam vreo polemica fierbinte). Am citat fragmentele tale care m-au incitat.
1. Nu e vb sa fii de acord sau nu cu cezariana la cerere. E vb de o optiune, tu ai ales, alte femei, daca sistemul si doctorul le permit, aleg si ele. Fiecare sa faca ce doreste, doar ea singura va suporta consecintele optiunii, de ce sa fiu eu "de acord" sau nu cu ea? Un lucru e sigur, bebe nu e nicicum afectat de cezariana, poate doar de lipsa compresiei care ii elimina lichidul din plamani. Dar nu e o problema serioasa. Cateodata, travaliul si expulzia prelungite pot insa sa-l afecteze pe BB.
2. Uterul isi poate reveni, depinde mult de la organism la organism, oricum nu e atat de dramatic cum prezinti tu. Sunt femei, multe de altfel, care raman insarcinate la mult mai putin de 2 ani de la cezariana, si a 2-a nastere poate fi naturala. In Romania, e drept, aceasta nu e incurajata. Nu se cunoaste prea bine faptul ca poti naste pe cale naturala dupa cezariana, sau ca poti avea mai mult de 2 cezariene.
3. Si epiziotomia poate deveni dureroasa la schimbarile de vreme. Sunt si povesti horror cu nasteri naturale sau epiziotomii care au cauzat "stricaciuni" ireparabile. De fapt, nu-s doar povesti. Sunt cazuri, rare, dar existente. Precum sunt si femei (am citit marturiile lor) care spuneau ca s-au refacut rapid dupa cezariana, in 2-3 zile debordau de energie si se plimbau pe culoarele spitalului. Depinde de "material" si de psihic. Nici vorba de "fii sigura ca n-o sa-ti poti tine copilul in brate si-ti va fi greu sa-l alaptezi". DEPINDE, asa cum depinde de multi factori si la nasterea naturala.
Fetelor multumesc pentru felicitari!
Cucuoancea felicitari pentru bebe sanatos!
Eloise
24+ cu 
EU
Virsta bebe
pufymic spune:
Cucuoancea felicitari pentru bebelina grasunica!Sa-ti traiasca!Maruca sau Mariuca?Sa o trec in listuta?(numele)
Ionica eu zic ca de la hormoni ti se trage(cu gelozia asta
)!Da-o-ncolo de secretara!
Tanima suntem oare surori?
Ca si eu sunt topita dupa paine!As manca paine cu paine!
...dar acum cand am vazut ca am deja 14 kg in plus m-am mai oprit....si am trecut pe paine neagra(alba e preferata mea chiar dc nu e sanatoasa...)si mananc mai putina(ca nu-mi place asa mult
).
Oanacn multe dintre fete au facut ecografii 3 sau 4D!Sa-ti fie de bine cozonacul!
Tu cum te mai simti?
Am deschis SUBIECT NOU AICI!!!!!!
Pupici!
Ioana
(28+) &
Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik
try spune:
Azi am fost si noi la control si am facut si testul de glucoza. Sper sa iasa ok sa nu fiu nevoita iar sa ma duc la cabinet sa fac si-al doilea test (cel de 2h) asa cu ma fost la alex.
Am vreo 7 kg castigate pana acum si uterul mi-e de 29 de sapt. (acum sunt in a 25+4). Dr mi-a explicat ca nu are legatura cu timpul scurt care a trecut intre sarcinile mele (am crezut ca asta-I explicatia, e rapida sarcina una dupa alta si corpul a recunoscut usor starea de graviditate si de-aia sunt mai mare acum). A zis ca poate avea legatura cu progesterone lcare l-am luat si care a actionat asa cum actioneaza fertilizatorul pt. plante. Creste totul ma irepede si mai mare. Dar ca asta nu atrgae dupa sine si o crestere mai rapida a lui bebe, cid oar o buna dezvoltare a lui. Asa ca baiatul mamii cel mic traieste pe picior mare, e din randul bogatilor deja. Caci ce bebelus are “casuta” asa mare ca a lui?!? Acum de-abia-mi explic pe deplin de ce nu am simtit mult timp miscarile lui bebe: el statea ca belferu’ acolo in burtica.
Rezultatele de la eco morfologica sunt toate bune, azi am luat si caseta si abia astept s-o vedem acasa.
Ralucutza, nu uita ca tot uterul e imparatia lui bebe, iar el misca unde vrea muschii lui: sus de tot sau jos de tot sau lateral de tot. Bebele meu msica foarte mult pe laterala dreapta, dar mult in lateral. De-acum loveste cu forta si-n vezica, si-n col, si-n colon (eu pe alex l-am simtit des cum impingea cu piciorusele in colon – dar asta nu insemna ca vrea sa iasa pe acolo
). Si nu uita ca bebe nu loveste numai cu piciorusele. Poate lovi si cu manutele (nu cu aceeasi forta ca si picioarele, e-adevarat), iar manutele le poate avea si ridicate de-asupra capului, la nivelul urechilor etc… deci te poti astepta la bushituri si in zona in care sta cu capul, nu numai in zona opusa.
Hazul, pai si eu am burtica mare ca doar sunt in 26 de sapt. (desi par de 29), dar o parte din tricourile vechi le pot purta. Vin mulate, dar pe mine nu ma deranjeaza moda asta de gravide. Eu evit lucrurile prea largi, volanate in care incape o armata intreaga. Dar ca business ai toate sansele sa-ti mearga bine (caci e loc sufficient de mai bine pe latura asta a imbracamintii de gravida) – doar ai grija sa trimiti mesajul la tinta (caci e o piata ingusta).
Sa-ti traiasca burtica cea mare.
Inii, cateodata nu cred ca-i prea normala atata ordine la un copil atat de mic. Notiunea ordinii ar trebui sa fie ceva mai mult dobandit, si mai putin innascut si ma tem ca la el e innascuta treaba si sper sa nu devina obsesie la maturitate ca apoi vai de capul lui si al cui o trai cu el ![]()
Amarantina, legat de virusii adusi acasa de la gradi de fratiorii/surioarele mai mari, eu zic ca asta-i riscul meseriei, n-ai ce face. O sa aduca si virusi, bebele cel mic o sa-i ia, va tratati cu totii sau in parte etc. Ideea e sa nu lasi raceala dupa raceala sa il afecteze pe bebe mic. Trebuie ceva pause de recuperare intre, altfel racelile repetate suprapuse una peste alta (cand practice nu trece bine o raceala ca il ia alta) nu-s bune pentru sistemul imunitar. El trebuie sa aiba timp sa recupereze, sa se reface intre raceli, altfel ajungi la pastille si antibiotice cu carul ca sa ajuti sa treaca. Poate c-o sa fii nevoita sa mai tii copilul mai mare acasa un timp, mai ales in sezonul rece.
Norocul meu ca pana face bebe asta mic un an de zile, alex o sa stea totusi cu mine acasa, apoi il voi da la gradi (ca face 3 ani) si bebe mic o sa fie destu lde marisor sa faca fatza totusi si multiplilor virusi adusi acasa de alex. E mai delicat cand bebe e nou-nascut sic el mare merge deja la gradi.
Moniiiique, esti doar in 30 de sapt., bebe are timp si spatiu berechet sa se intoarca in pozitia corecta. Alex s-a intors la 36 spre 37 sapt. definitive cu capul in jos si imediat a si scapat cu capul intre oasele bazinului si a fost ca “blocat” – nu mai avea cu msa se mai intoarca iarasi sis a-mi faca o supriza neplacuta.
Gripo, sa vezi cum e sa-l tii in brate si sa ti se para ca tot mori de dorul lui. Eu in primele saptamani plangeam uitandu-ma la alex si nu-mi venea sa cred ca din noi a iesit asa o minunatie de copil. Iar cand imi adormea la san dup ace sugea era cel mai ingeras copil de pe pamantul asta (si-acum tot cel mai scump de pe pamant ramane). Nu ma mai saturam sa-l las din brate, as fi dormit cu el asa daca era o pozitie confortabila pt. mine.
Aramantina, legat de nas, oricum dupa pubertate incolo se va defini trasatura asta (daca va fi sa mosteneasca ceva de la tati). Pana atunci va fi un bebelus normal ca toti ceilalti. Eu n-am vazut in viata mea bebelus uc nasul coroiat sau nasul mare. Da, unii au nasuc mai mic sau mai mare, dar nici un nasuc n uiti da impresia de nas mare asa cu me la un adult. Nu face nota discordanta cu figura. Iar pe de alta parte, daca te ma igandesti tu mult la nasul mare al lui tati, poate o sa iasa si bebe cu nasul mare, asa ca nu te mai gandi la asta si scoate-ti din minte chestia asta.
Banuiesc ca cele 50 de kg sunt cu totul, nu doar cele castigate in sarcina.
.......in 25+ sapt.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi