Ajutorrrr-arsuri soare!!!

Ajutorrrr-arsuri soare!!! | Autor: babyyy

Link direct la acest mesaj

care ma poate ajuta cu 1 sfat?am niste arsuri grave pe picioare de la genunchi in jos de la soare.nu am basicute desi a trecut 1 zi si o nopte insa nu mai pot merge pe picioare ci taras prin casa.cum las putin piciorul in jos fara sa ating pam parca toata tensiunea din el , sangele se duce in laba piciorului si mor de durere.si asta numai de la "bronzul " care mi l-am "tras" fara sa vreau.miam dat cu iaurt,otet,carpicon h , panthenol dar nici un rezultat!picioare imi sunt rosu inchis si parca imi fierb!!!!durerea d picioare e de nesuportat,,, hai k usturimea trece dar nu pot sa las piciorul mai jos ca simt ca o presiune cum coboara , imi "zvacneste " carnea pe mine si parca imi fierb picioarele. a mai trecut cineva prin asta ? este normal sa nu poti merge o vreme datorita arsurilor de soare?va pup

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

In primul rand nu mai sta acasa si mergi urgent la medic.
In al doilea rand nu mai asculta sfaturi babesti..nu te mai da niciodata cu otet!!!!Pe arsuri nu se da cu otet sau alte tampenii de genu.
No..si-n al treilea rand,nu mai sta la soare mult,inainte de expunere foloseste o crema de protectie cu factor de protectie peste 25%(eu folosesc din cele pt copii si mi se par excelente)iar dupa plaja sa te dai iar cu creme speciale indicate dupa plaja.Si nu sta la plaja intre orele 13-16.
Si nu in ultimul rand bine ai venit pe .
Scuze pt mesajul sistematic,dar ma grabesc si nu pot scrie prea mult.
Numai bine.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Anul trecut am trecut si eu prin asa ceva si de la farmacie am cumparat spray cu apa termala de la Avene. Face minuni, crede-ma, este recomandat pentru orice fel de arsuri, pentru cicatrizarea operatiilor, etc.

Nana Motoc
Pana la nunta...

"Pentru a avea mai mult decit ai obtinut trebuie sa devii mai mult decit esti. Daca nu te schimbi vei avea intotdeauna ceea ce ai obtinut."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Neopreol ung.
Aerius 1tb/seara
Paracetamol 2tb/zi

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyyy spune:

am fost la 1 gratar la plaja,,, bine la iesire din cta ,,,in salbaticie cu mai multi prieteni,,, m-am dat cu crema pe burta,,, mi-am acoperit-o (sunt insarcinata in 5 luni si 2 saptam) mi-am pus palarie,ochelari,,, in schimb m-a prins f tare pe picioare si maini pt ca nu le aveam acoperite.mi-a luat sotul tot felul de creme dar,,, nimic.farmacista a zis ca este normal sa am dureri ,,, insa eu nu prea s convinsa si de aceea am postat acest sub.va pup si mersi pt intampinare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Sprayul Avene este foarte bun. Noi il folosim pentru iritatiile de la caldura ale copilului si ii trec de pe o zi pe alta.
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

babyyy,nu ai voie sa stai la plaja(in soare puternic)insarcinata fiind.Nu ti-a zis dr?Iar atunci cand iesi din casa mereu sa te dai cu lotiuni cu factor de protectie mare.
In fine,banuiesc ca ti s-au si umflat picioarele si te dor rau..Din ce-am citit in primul tau raspuns..am crezut ca ai niste arsuri grave..deci daca e asa du-te la medic neaparat si nu te trata dupa ureche.Atunci cand pui otet pe o arsura,rana/arsura respectiva se agraveaza,adik de ex..dintr-o arsura nu prea grava,dai in una destul de urata(asta inclusiv la arsurile provocate din diverse accindente casnice)(Edit:nu stiu cat de bine m-am facut inteleasa,pt ca sunt f f obosita,am si-o durere ingrozitoare de cap de la atata oboseala si nu prea-mi mai gasesc cuvintele).Ma mir ca te-ai ars asa rau,caci si eu am fost si-am stat destul la soare,m-am dat cu lotiune si n-am nik..desi am stat chiar si pana la 2 dupa-amiaza la plaja,apoi dupa-amiaza de la 4 iar.Am folosit atat lotiune inainte de plaja cat si din cea de dupa plaja..si asta cateva zile la rand..Dar nu m-am ars..tocmai de aia ma si mir ca tu te-ai ars de nu mai poti merge prin casa si ai durerile pe care le ai.
No,numai bine,sarcina usoara in continuare si un bb sanatos.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyyy spune:

mersi pt raspuns,,, da stiu k nu am voie ,,, am plaecat la 1 gratar cu mai multi prieteni , am stat toata ziua,,, am avut palarie,ochelari&o rochita pana la genunchi tot timpul.pe mine m-a prins rau soare de la genunchi in jos si intradevar ma mir pt ca e prima oara in viata mea!am un ten mai sensibil, sunt blonda cu tenul alb,,, arsurile nu sunt grave insa simt dureri inauntru ,,, si alea ma omoara,,, nu pot sa las putin piciorul in jos ca imi vine tot sangele in jos,,, azi park si-a mai dat drumu,,, pot sa ma las pe unul singur,,, sper ca maine sa imi treaca pt ca innebunesc sa stau la pat si sa depind de altcineva chiar si cand fac pipi....va pup pe toate si multumesc pt sfaturi!!

Mergi la inceput