Feriti-va de gradinita particulara "Prichindel"

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitrandafir spune:

Oameni buni, nu dati cuvintelor mele o gravitate mai mare decat ce am vrut sa evidentiez.

Cand am spus umilinta nu m-am referit ca ii schingiuie, maltrateaza (sunt convins ca nimeni n-a inteles asta). Pentru copiii atat de cruzi cum sunt ai nostri orice lucru (aparent minor pentru un matur) conteaza, astfel ca aduceti termenul folosit de mine la nivelul copiilor.
Daca preferati, il pot schimba chiar eu cu un altul.

Deci, din punctul meu de vedere, facutul de ras in fata altor copii duce la diminuarea personalitatii acelui copil. E posibil ca atunci cand va creste mare sa nu aiba incredere deplina in el si sa nu aiba curajul sa se manifeste liber. Personalitatea lui este in plina formare; este un burete acum ...
Nu-mi cereti sa spun cum o face de ras ca nici eu n-am reusit sa scot asta de la Ana; dar nici de la noi nu prea a auzit termenul asta.

Iar copiii spun franturi sau cateodata prea mult si amestecat. Astfel ca e bine de luat in seama cu atentie totul si trecut printr-un filtru ...

Nu vreau sa par ca fac pe desteptul si dau lectii de educatie sau psihologie ci doar imi spun punctul de vedere si perceptie al meu. Si accept critici constructive si argumentate.

Andreea, cat despre Mirabela, da-mi voie sa-ti dau inca un exemplu care va spune mai multe: acum vreo 2 luni (cam pe cand a plecat dna ce se ocupa de curatenie si mancarea de dimineatza si care s-a imbolnavit) am venit la 7.30 (si nu la 8), din cauza unor probleme de serviciu, sperand ca o gasesc pe acea doamna. N-a fost sa fie, am inteles, si mi s-a promis de directoare ca va veni Mirabela dimineatza. Problema nu a constat in tonul acid cu care Mirabela m-a "rugat" sa o anunt in avans de zilele cand venim mai devreme (ca ea vine tocmai din Titan si se trezeste f. dimineata). Dupa 3 zile de acest gen i-am comunicat Mirabelei ca nu mai e nevoie sa vina dimineata si ca imi aduc copilul dupa 8.
Cam dupa o luna de la acestea, Mirela imi comunica ca i-a spus directoarea sa mi se transmita sa nu mai vin cu copilul de la 7.30 la gradinita ca programul incepe de la 8 !?!
1. Directoarea putea sa-mi comunice personal (avea telefonul meu)
2. Mirabela s-a plans directoarei ca vine de la 7.15 la gradi pt. copilul meu ...
Ce argumente am cand spun astea?
1. Mirela nu stia ca eu vin (am venit vreodata) de la 7.30. Iar discutia despre aceasta a fost in 3 (directoare, Mirabela, Mirela)
2. Mirabela "obosea" pe acolo si vroia sa plece mai devreme decat de obicei, respectiv sa o lase pe Mirela sa pregateasa masa de pranz pt. copii.

Andreea, imi permit (si sper ca nu te superi) sa-ti spun ca pt. mine nu conteaza ca Mirela a fost coafeza (nici nu stiam si nici nu m-a interesat) ci faptul ca o surprindeam mereu cu cate un copil in brate, cum ii iubea (si am vazut cu cat drag o iubea si pe fetita ta) si sunt convins ca te aprecia f. mult pt. minunatul vostru gest de a o infia pe Maria (asa cum si eu o fac). Iar eu am fost crescut toate vacantele de bunici care lucrau la camp si i-am iubit f. mult pt. cum ma cresteau.

Alt argument: fiica-mea spunea mereu in acea vreme ca vrea la Mirela si o iubeste pe Mirela, dar pe Mirabela nu o iubeste; si repeta asta frecvent. Si o vedeam chiar eu pe Ana mea cum dimineata nici nu se uita si nici nu-i raspundea Mirabelei la enervanta intrebare a ei: "Ce faci matza?"; (probabil ca se gandea la vreo pisica de-a ei de acasa... ca pe mine ma calca pe nervi acest apelativ).
In schimb, cand o luam de la gradinita nu o mai dezlipeam din bratele Mirelei.

Alte lucruri legate de Mirabela sunt doar supozitii, pareri, eu incercand sa ma opresc doar asupra lucrurilor concrete.

In cz: dupa parerea mea (si nu numai) aceasta Mirabela nu are prea multe tangentze cu aceasta meserie; imi pare o pustoaica aroganta care umbla cu lucruri ascunse. Si nu sunt doar supozitii.

Va recomand cu caldura atat tie ca si celorlalti parinti cu copii in aceasta grupa sa cautati un pic mai adanc pentru a va convinge de ceea ce spun eu.

In completarea si intarirea a ceea ce am spus in acest topic, si eu sunt absolut de parere ca Mimi si Vio sunt foarte bune in ceea ce fac; iar Ana mea spune mereu ca le iubeste si vrea ca ele sa vina acasa la ea.
Iar din ceea ce am vazut la celalalt sediu unde (inca) este acum Ana, toate educatoarele/ingrijitoarele sunt asa cum trebuie; deci e posibil ca exemplul meu sa fie unul in minoritate, din cauza celor mai importante (pentru noi) elemente implicate: Mirabela si directoarea.

Asa ca n-as schimba in totalitate numele subiectului acestui topic (nici n-as putea) ci as lasa pe fiecare sa aprecieze lucrurile asa cum considera.

Cat despre noi, maine va fi ultima zi la aceasta gradinita (am gasit alta), asta si datorita faptului ca Ana ar fi beneficiat de la anul in continuare de aceasta "super-educatoare" Mirabela. Altfel, pentru copil ... ne-am mai fi gandit; nu vedem optima solutia de a schimba gradinita asa usor (alt mediu, alta adaptare pentru copil), dar deocamdata nu vedem alta solutie.

Scuze pentru atata "beletristica" dar am vrut ca imaginea pe care v-o faceti sa fie cat mai clara.

Va doresc tuturor sa va bucurati de copiii vostri, sa-i aveti sanatosi si sa creasca cat mai frumos si bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocu spune:

Succes la noua gradinita (dar dupa titlul dat acestui subiect ma indoiesc ca-l vei avea) nu cred ca parintii trebuie sa-si "fereasca" copii de aceasta gradinita, eu am facut "imprudenta" sa nu ma "feresc" si dupa 3 ani am incheiat o etapa importanta din viata copilului meu, care aici a invatat limbi straine,a invatat sa scrie,sa inoate, sa asculte o expunere la un muzeu, sa colaboreze cu colegii si cu persoanele adulte din jur (sa asculte si sa se faca ascultat).
E foarte usor sa ne prezentam si sa generalizam problema personala fara sa tinem cont ca poate vina apartine ambelor parti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

gabi - si eu iti urez succes la noua gradinita. si nu la modul ironic, ci la modul cel mai sincer. stiu cum este sa simti ca gradinita la care merge copilul tau nu este locul potrivit pentru el. stiu cum e si atunci cand vin alti parinti si spun ca este o gradinita excelenta si ca tot ce ai pus tu sub semnul intrebarii de fapt nu exista. este o decizie greu de luat si sunt sigura ca te-ai gandit de multe ori inainte sa faci acest pas. dar ai avut curajul sa il faci, sa cauti ceva mai bun pentru copilul tau.
si eu mi-am retras fetita de la o gradinita particulara cu renume pe forum. si mie mi s-a spus ca imi inchipui toate relele de acolo, ca sunt normale muscaturile, schimbatul constant al educatoarelor, etc. as fi vrut sa fi avut mai multa incredere in instinctul meu de mama si sa o fi retras chiar atunci cand au inceput problemele. dar nu am avut si am mai asteptat pana cand am ajuns la limita rabdarii. iar dupa ce am retras-o m-au anuntat mai multi parinti ai grupei mici (la care mergea si puiul meu) ca si-au inscris deja copiii pentru toamna la alte gradinite... nu imi venea sa cred.
inca o data, iti urez sa mearga totul cat se poate de bine la gradinita cea noua, sa ai parte de educatoare cu suflet si cu rabdare, cu inteligenta si sensibilitate, cu energie si optimism. stiu sigur ca astfel de persoane exista.
succes!

cele mai frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana312003 spune:

Este oribil ce povestiti voi, si deasemenea este oribil pt ca aceste mirabele exista cu adevarat. Eu am avut o Dana la gradinita 188 Castel, Sect.2. Aceasta femeie a facut din copilul meu ceva inimaginabil. La 3 ani cat avea copilul meu in sepembrie 2006, a refuzat sa mai vorbeasca la gradi,a inceput sa muste copiii, a fost marginalizat, s-a ras de el. La o luna de cand l-am inscris la aceasta gradinita (a fost un an la cresa si nu a avut nici o problema acolo) educatoarele au descoperit ca Sebi vorbeste . Eu am ramas uimita. Copilul meu vorbea bine, si mai ales vorbea mult, dar la gradinita s-a inchis in el si a refuzat orice contact.Era inceputul cosmarului. De atunci am imbatranit 10 ani.

Mergi la inceput