Feriti-va de gradinita particulara "Prichindel"

Feriti-va de gradinita particulara "Prichindel" | Autor: gabitrandafir

Link direct la acest mesaj

Problema noastra este una speciala (pentru noi) atata vreme cat este vorba de siguranta si educatia copilului nostru in varsta de 3 ani.

Gradinita particulara "Prichindel" din zona Brancoveanu, cu doua sedii (unul pe Stoian Militaru, nr. 49, sect 4. Bucuresti si altul pe Grigore Voda nr. 28, sect. 4, Bucuresti) este condusa de o asa zisa doamna de o impertinenta, atitudine si gandire cum rar mi-a fost sa vad.
Initial totul frumos si zambete, cu 3 persoane care aveau grija de grupa mica la care era inscrisa fetita noastra. O persoana care se ocupa de curatenie si mancare s-a imbolnavit si n-a mai venit. Nu s-a avut vreodata macar in intentie sa fie inlocuita cu altcineva asa ca sarcinile ei au fost luate de una din celelalte doua persoane ramase. Bineinteles, logic, grija fata de copii a fost diminuata.

Una din cele 2 educatoare ramase (Mirabela, pentru a sti de cine sa va feriti) afiseaza o masca permanenta in fata parintilor, cu copiii vorbind urat (cuvinte pe care nu le pot spune aici si care niciodata n-au fost auzite la noi in casa) si umilindu-i. Fetita mea chiar a venit acasa spunand ca este facuta de ras de aceasta Mirabela.

Cealalta persoana (care am inteles ca nu era considerata educatoare ci doar ingrijitoare) era un pedagog desavarsit. Numele ei este Mirela, pentru a sti de cine sa va apropiati. Toti copiii o iubeau iar copilului nostru ii era foarte draga. Practic pentru asta am tinut-o in continuare la aceasta gradinita.
Din pacate, sapaturile celor lipsiti de caracter si de valoare (in speta Mirabela) au facut sa fie pusa la zid de aceasta asa zisa dna directoare, ducand pana la urma la plecarea Mirelei.

Mutarea temporara in celalalt sediu a facut sa puna capac tuturor nemultumirilor si asta din cauza ca s-a facut fara sa se pastreze in programul de dupa amiaza vreun personal din cel stabilit intial. Ba mai mult, s-a diminuat.
Astfel ca o singura educatoare avea grija de toate grupele din cele doua sedii, in care erau copii de toate varstele (de la 2 ani si jumatate la 5 ani).

Copilul nostru era fara asistenta vreunui cadru educational in momentul in care intr-o zi am luat-o de la gradinita, singura educatoare existenta in cladire fiind cu un etaj mai sus la alta grupa;
Mentionez ca vina nu apartine educatoarei ci a directoarei care taie si spanzura dupa cum ii dicteaza neuronul si interesele.

I-am atras atentia asupra acestui fapt si in locul unei atitudini conciliatoare si de (macar aparenta) intelegere mi s-a vorbit cum spuneam, cu o impertinenta iesita din comun: se facea ca nu intelege cand lucrurile erau evidente si imi spunea atat de nonsalant sa ma duc unde vreau eu, eventual sa o angajez pe Mirela.
Ba mai mult, a avut nesimtirea sa ma dea afara din sediu, ea fiind patroana acolo, si sa plec cu fata mea unde vreau eu (asta dupa ce deja ii achitasem taxele (ne)cuvenite, taxe care se vor mari din toamna de la 6.850.000 la 7.900.000, probabil pentru merite deosebite)

As putea vorbi la nesfarsit de multe alte mizerii sa le spunem minore din partea acestei conduceri, dar prefer sa ma opresc aici, sa ramana acest semnal de alarma pentru cei ce se gandesc sa isi dea copiii la aceasta gradinita si sa las pe cei abilitati sa se convinga, desi in mod cert se va cauta sa se ascunda toate aceste lucruri si sa fiti intampinati cu acel zambet atat de fals si derutant.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Ce spui tu se bate cap in cap cu parerea unor parinti "supermultumiti" de gradinita asta.
In ce priveste banii dati in avans soarta lor depinde de existenta unui contract semnat, de clauzele acestuia si de chitanta primita pentru avansul platit. Altfel ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Prietena mea are copilul la acea gradinita si nu am auzit-o sa se planga.Nu contest ce spui tu dar as fi auzit imediat daca ceva nu e in regula pt. ca ea e f. pretentioasa iar copilul are ceva probleme.

In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

capcaunule, eu nu cred o iota din ce spun mamicile "supermultumite" de o gradinita. Eu ma indoiesc ca exista vreo gradinita care sa satisfaca in totalitate pe cineva. Fiecare face cite o concesie pt. cite ceva, considerind ca acel lucru (minor pt. el, poate major pt. altii) e compensat de altele.
Daca un parinte e supermultumit de o gradi si nu are nici macar o cit de mica remarca negativa la adresa gradinitei, exista doua variante:
- ori parintele e prea putin exigent;
- ori face reclama gradinitei cu un anumit scop...

Eu asa am dedus din postarile de pina acum, vizitind si unele gradinite superlaudate pe site.

Si eu una nu am gasit pina acuma nici o gradinita perfecta, desi le-am vizitat si pe cele cu "pretentii".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

gabi - imi pare tare rau ca ati trecut printr-o asemenea experienta. sper sa gasiti cat mai repede o gradinita buna.
karina - eu am cazut in capcana de a crede in parerile "supermultumite", acum mai bine de o jumatate de an. ai mare dreptate cu cele doua variante

cele mai frumoase

Mergi la inceput

Supermultumirea unora este adesea completata cu accesele de furie impotriva celor ce au ceva de reprosat. De parca ar fi reprosuri la adresa lor si nu la adresa gradinitei. Sau poate e una si aceeasi adresa si noi nu stim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitrandafir spune:

Simt nevoia sa revin cu cateva precizari care sper eu dau mai multa lumina situatiei.

Eu sunt de aceeasi parere cu "Karina" fara sa acuz pe "capcaunul" de a face reclama gradinitei cu un anumit scop. E posibil orice. Fiecare are dreptul sa-si spuna parerea, chiar daca o face din auzite; tot asa e posibil ca alti parinti ce au copiii la aceasta gradinita sa nu aiba aceasta experienta sau, cum spunea Karina, sa nu-i dea importanta.

In schimb absolut tot ce am scris in topic este real, fara exagerare, ba din contra fara sa fi insistat pe alte lucruri ce ar argumenta parerea mea. Si mai ales, fara vreun interes distructiv.

Vreau sa mai subliniez ca nu sunt genul de persoana care isi tine copilul in clopot de sticla sau sa fiu absurd pana in panzele albe. Tocmai din aceasta cauza nu am scos in evidenta faptul ca intr-o zi si-a prins degetele la gradinita la usa masiva de la intrare sau ca in ziua cand am gasit-o nesupravegheta era foarte zgariata la ambele maini. Par a fi lucruri care se pot intampla, desi as putea foarte bine sa le pun intr-un anumit context si sa para altfel. Asa cum, sincer, stau mereu cu grija la treptele de la intrarea cladirii care in anumite locuri sunt f. inalte pentru un copil (lasat nesupravegheat); si cine are copii stie ca nu-i nevoie decat de o clipa de neatentie...

In schimb nu voi accepta niciodata ca educatia copilului meu sa aiba drept principiu umilirea (precum punerea la coltul de rusine, respectiv facutul de rusine in fata celorlalti copii) si cuvinte specifice vesnicei perioade de tranzitie in care ne aflam si de care ne sufocam psihic la tot pasul; si repet, prefer sa nu insist asupra acestor cuvinte pentru a nu le face si mai multa reclama.

Cateva clarificari legate de problema banilor. La afirmatia mea catre directoare (ca doamna nu o pot numi) cum ca sunt scapari majore in serviciile de care beneficiez raportat la banii pe care ii dau, reactia ei a fost de a a-mi spune sa plec din institutie cu copilul si a-mi inapoia banii; din asta rezultand ca n-a inteles nimic din ce am spus. Preferam sa nu fie nevoie sa spun asta, sa nu fie probleme in institutie si sa stau linistit la serviciu, la gandul ca educatia si grija copilului meu sunt pe maini bune. In schimb dumneaei nu stie sa asculte parerile unor parinti, pareri care ar fi cele mai in masura sa faca sa creasca calitatea serviciilor. In returnarea banilor, dumneaei a gasit solutia la aceasta problema, lucrurile ramanand la fel, fara ecou/rezolvare.

Ce imi pare mie rau este ca sunt persoane de calitate in acea institutie: vezi Mirela care a fost nevoita sa plece, respectiv chiar acea educatoare in grija careia trebuia ieri sa o gasesc (Viorica, daca am inteles bine) dar care nu putea face fata situatiei si care a fost nevoita sa-si aduca copilul (de noua ani !?!) sa aiba grija de Ana si alti copii din grupa. INCREDIBIL !!!
Si asta din cauza proastei organizari a directoarei care asa vede sa conduca o institutie.
Aceste persoane de calitate sufera de acest tratament inuman si duc greul institutiei fara puterea de a spune prea multe, de teama actiunilor directoarei. Cele doua persoane de mai sus m-au rugat sa o sun pe directoare (ieri Viorica si acum cateva saptamani Mirela) sa-i explic ca nu-i normal ce se intampla si ca doresc dar nu pot face mai mult. Oricum as fi sunat-o ...

Cine are urechi de auzit ...
Dumnezeu mi-e martor la tot ceea ce spun

Cam atat pentru acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Field_mouse spune:

quote:
Originally posted by Karina

capcaunule, eu nu cred o iota din ce spun mamicile "supermultumite" de o gradinita.

Ihi, decat daca, poate, e o gradinita de stat, unde "parintele" respectiv n-are nimic de castigat! Dar unde sunt implicati banisorii, nu prea cred!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Sincer, as putea sa trec cu vederea peste unele nemultumiri legate de gradinita (dar mici, fara importanta) daca macar copilul s-ar simti bine. Dar daca nici copilului nu-i place si nici eu nu sint multumita, atunci "La revedere !".
Gabi, ai facut f. bine ca ai retras copilul si f. bine ca ai scris aceste rinduri aici, ca sa ia aminte si alte mamici. Chiar daca nu te cred poate cine stie, macar le sadesti simburele indoielii si incep sa deschida ochii si sa vada adevarul.
Eu nu prea inteleg directoarele care au aceasta purtare, ca ideea e sa-ti cistigi clienti nu sa-i alungi. Dar daca ea asa considera ca se conduce o gradinita, in curind probabil va ramine singura, eventual cu o educatoare.

PS Capcaunul nu e unul dintre "supermultumitii" de aceasta gradinita. El doar facea o constatare. Din cite mi-am dat seama si el este unul din parintii exigenti cu privire la conditiile dintr-o gradinita, mai ales particulara.
Nu-i asa Capcaunule ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_k spune:

Gabi vroiam sa-ti spun ca si eu am fetita colega cu Ana si am avut si noi nemultumiri si nu putine dar am discutat cu dna directoare si s-au remediat.Ma mir ca te-a dat afara .
Uite noi de exemplu aveam f multe nemultumiri la adresa Mirelei despre care tu zici ca o preferai si ca era un f bun pedagog.
Mi-a spus o mamica care are fetita acolo ca e coafeza si ca am pretentii prea mari de la ea.I-am spus ca nu-i problema mea dar ma bucur ca acum copii stau cu altcineva , cu Mimi si Vio pe care fii-mea le iubeste f tare.Despre Mimi spune : Mimi a mea ...., ceea ce e mare lucru.
In ceea ce o priveste pe Mirabela , noua chiar ne place si ne inspira incredere deplina si crede-ma ca eu nu sunt usor de multumit.

Cand spui ca Ana era umilita de Mirabela la ce te referi ?

De exemplu noua "coltul rusinii" ni se pare o idee buna si nu cred ca ii pune acolo chiar fara motiv .Mi-a zis Maria acum vreo saptamana (parca) ca Ana a batut-o pe Daria mica si ca a stat la coltul rusinii.Mi se pare normal sa i se aplice o pedeapsa pt asta.
Si fetita mea a stat de multe ori acolo si niciodata pe nedrept .Si ea i-a tras una lu' Rares si a pedepsit-o in acelasi mod , adica "coltul rusinii " iar eu am pus-o sa-si ceara iertare si nu i-am mai dat voie la desene 2 zile.Alta data a stricat intentionat castelele facute de copii si a stat la "coltul rusinii" pentru asta dar niciodata nu a fost pusa acolo pe nedrept.

ca o paranteza , sper ca mama lu' Rares sa nu citeasca de "bataia" fii-mii si copilul ei si sa se supere prea tare .

Spune-ne si noua despre umilintele indurate de Ana macar sa stim si noi despre ce e vorba.

Mergi la inceput

Gabi, suntem pe aceeasi lungime de unda. Povestea voastra prea seamana cu cea traita de noi ca sa nu-ti dau dreptate. Supermultumit nu sunt nici macar de mine, cu atat mai mult nu o sa fiu de o gradinita.
Succes in cautarea unei gradinite mai bune!

Mergi la inceput