Info, pareri ..despre sos. Sibiu-Ramnicu Valcea

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Spun si eu ca nici nu se compara dificultatea Transfagarasanului cu Valea Oltului, cea de a 2-a este foarte larga mai usor de parcurs (mai usor si fata de V. Prahovei). Doar tir-uri sa nu nimeresti prea multe.
La Calimanesti am mancat o ciorba de burta super m-am lins pe buze.
Am fost si la Olanesti pot sa spun ca este mult mai renovata si mai amenajata fata de Calimanesti si Caciulata. La Olanesti am gasit multe hoteluri renovate vopsite in culori foarte vesele, apele de la izvoarele de acolo ajuta pentru multe afectiuni, dar unele put cam nasol. Asta e. La Voineasa intr-adevar atmosfera anilor 80 cum zicea cineva mai sus, adica nu s-au mai facut renovari totul arata ca pe vremuri, cam parasit, imi zicea o femeie de acolo ca cel mai aglomerat este de revelion in statiune, cabanele cam in paragina, la restaurant am mancat parca o friptura cu cartofi prajiti, sotul a luat un peste , au peste destul dar intr-adevar nu prea multe feluri de mancare. Se ajunge acolo astfel: de pe drumul principal mai trebuie mers vreo 30km nu mai stiu exact se mai face vreo juma de ora 45min pana la statiune cu masina.
La Sibiu, cel mai cunoscut si mai bun hotel este "Imparatul romanilor" in centru, de vizitat tot orasul de jos, Podul Minciunilor, Muzeul Brukental, la vreo 30 km de Sibiu este statiunea Paltinis mi se pare situata la cea mai mare cota dintre toate statiunile din Ro.
La Bran am fost vara trecuta, am vazut castelul si am stat la o pensiune din zona conditii foarte bune, am mancat destul de bine, drumetii pe munte nu am facut. Tot in zona am mai fost si la Cetatea Medievala Rasnov, aceasta este situata pe un munte se merge cu masina pana unde se poate mai departe pe jos dar nu mult am mai mers vreo 5 minute pe jos. De sus se vede foarte frumos panorama muntilor din jurul Brasovului.
La Sinaia, am fost doar in trecere de fiecare data, se poate vizita Pelesul bineinteles, se poate manca la o terasa pe bulevard foarte ok.
Daca imi mai amintesc ceva mai spun, este o parte a tarii pe care am avut ocazia sa o frecventez destul de des.

Oana si Paul (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rexanne spune:

Daca vreti sa va duceti in statiunile de langa Rm Valcea, eu va recomand Olanestiul. Este cea mai vie dintre toate, cu hoteluri noi si renovate. Celelalte au cam ramas la stadiul in care le-au prins revolutia, si e mare pacat, pentru ca este o zona foarte frumoasa. Va recomand, daca aveti masina si timp, sa va duceti o fuga pe la Horezu si pe la manastirea dintr-un lemn, e de vis!
Despre drum, eu nu iti mai spun, ca ti-au spus felete inainte...decat ca soferul sa fie foarte atent ca e aglomerat. Dar sa stii ca toata zona merita vazuta!

Mergi la inceput

Da, Olanestiul este cea mai modernizata dintre toate, Rexanne, mi-a recomandat si mie cineva manastirea aceea "dintr-un lemn"? Chiar asa se numeste? Cum se ajunge la ea? Ca mi-a laudat-o foarte mult omul respectiv si poate ajung si eu in zona sa o vad dar sa stim cum ajungem cu masina pana la ea.

Ticker_Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Despre Govora nu-mi poate spune nimeni, nimic? Voi sta cu copilul la un particular(la o vila, 350.000 cazare pe noapte) dar m-ar interesa unde se mananca mai bine, ce putem vedea in zona...Va multumesc, Marilen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alehiam spune:

quote:
Originally posted by Oana

Da, Olanestiul este cea mai modernizata dintre toate, Rexanne, mi-a recomandat si mie cineva manastirea aceea "dintr-un lemn"? Chiar asa se numeste? Cum se ajunge la ea? Ca mi-a laudat-o foarte mult omul respectiv si poate ajung si eu in zona sa o vad dar sa stim cum ajungem cu masina pana la ea.

Ticker_Paul

Biserica dintr-un lemn se gaseste in satul Frincesti, la sud de Govora. www.ici.ro/romania/images/turism/r_valcea.jpg" target="_blank">AICI ai harta zonei...

In Govora ar mai fi de vazut Manastirea Govora si mai adaug daca mai e ceva de vazut cand ajung acasa...
m-am informat si eu cu ce e de vizitat, pentru ca in vacanta vreau sa trecem cateva zile si pe valea oltului...

nunta noastra 17 iunie 2005/9 iulie 2005

Mergi la inceput

Ok, multumesc alehiam.

Ticker_Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alehiam spune:

quote:
Originally posted by Oana

Ok, multumesc alehiam.

Ticker_Paul

pentru nimic

nunta noastra 17 iunie 2005/9 iulie 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giliola spune:

quote: A, inca un lucru! Valabil pt Calimanesti! Daca seara va este foame, nu prea aveti unde sa mancati...sau daca exista, n-am gasit noi. In schimb, la vreun kilometru de Hotel Teilor (unde am stat noi si pe care il recomand!!!), spre centru, pe partea dreapta e un magazin non-stop, unde puteti gasi mancare si nu numai.
Si aveti rabdare cu apa calda, la hotelurile de la munte: lasati-o sa curga, in 10 pana la 30 de min va veni...

Draga Nicoleta
Imi poti da, te rog, mai multe informatii despre acest hotel-vila? Noi mergem in week-end, eu si fetita si vreau sa stiu la ce sa ma astept. e curat, sunt conditii decente, cum e baia, sunt asternuturi si prosoape, mobila e model nou sau vechi, cum sunt gazdele? Ai spus ca seara nu ai unde manca: pe la ce ora? Nu sunt deschise restaurantele sau terasele seara? E la distanta mare fata de centru aceasta vila?
Te rog sa nu te superi pt atatea intrebari, stii si tu cum e...
Numai bine!
Giliola

Mergi la inceput