Info, pareri ..despre sos. Sibiu-Ramnicu Valcea
Anul acesta ne-am propus sa facem un circuit prin tzara cu masina; traseul ar fi acesta: Galati - Brasov (prima cazare) - Sibiu (a doua cazare) - Calimanesti (4 nopti): si de aici facem excursii zilnice la Govora, Voineasa, Hurezu, Curtea de Arges - Moeciu, Bran (a 7-a cazare)- Sinaia (a 8-a cazare) - Galati; acest circuit va fi pe la inceputul lui august!
Ce voiam eu sa intreb? Ce stiti despre drumul Sibiu - Ramnicu Valcea , pe la Turnu rosu???? Este la fel de greu ca pe transfagarasean??? (ca eu sunt soferul si vreau sa evit Transfagaraseanul ).... Cati Km sunt intre cele doua orase??? Peisajul este frumos??? Soseaua este buna??? Si orice altceva ce ar trebui sa stiu daca ne aventuram pe acolo...
Despre Sibiu ce-mi puteti spune: ce nu trebuie sa omit a vizita daca ajungem acolo?....
MUltumesc si numai bine
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Raspunsuri
Raza de soare spune:
quote:
Initial creeata de claudia_a
Ce stiti despre drumul Sibiu - Ramnicu Valcea , pe la Turnu rosu???? Este la fel de greu ca pe transfagarasean??? (ca eu sunt soferul si vreau sa evit Transfagaraseanul ).... Cati Km sunt intre cele doua orase??? Peisajul este frumos??? Soseaua este buna??? Si orice altceva ce ar trebui sa stiu daca ne aventuram pe acolo...
In primul rand, Transfagarasanul este inchis pana pe 1 iulie. Nu, ruta aleasa de tine nici nu se compara k dificultate cu Transu', doar k tb mare atentie la TIR-uri (este aglomerat). Nu stiu exact cati km sunt,
dar soseaua este f buna, iar peisajul... de vis! Ai grija sa nu te "fure"!
Ce sa-ti mai spun?
Sunt multe restaurante cand cobori spre Calimanesti, dar unul sigur NU ti-l recomand: ultimul! E un fel de terasa, cu lemn... chiar la intrarea in Calimanesti. Noi, plecati in luna de miere si rupti de foame, stiind ca e drum lung, printre munti, ne-am oprit acolo si am mancat...ma rog, am incercat..apoi 3 zile am asteptat sa ni se faca rau...nu ni s-a facut, dar...oricum, tocmai plecati de acolo, la prima curba, puhoi de restaurante! Asta e, data viitoare vom sti.
Neaparat sa vizitati manastirea Cozia!
A, inca un lucru! Valabil pt Calimanesti! Daca seara va este foame, nu prea aveti unde sa mancati...sau daca exista, n-am gasit noi. In schimb, la vreun kilometru de Hotel Teilor (unde am stat noi si pe care il recomand!!!), spre centru, pe partea dreapta e un magazin non-stop, unde puteti gasi mancare si nu numai.
Si aveti rabdare cu apa calda, la hotelurile de la munte: lasati-o sa curga, in 10 pana la 30 de min va veni...
Proaspat casatorita !
Foto
nana_sim spune:
Da' de ce nu mergi pe valea Oltului, pe drumul national E81?! E foarte bun si peisajul e frumos. Eu pe acolo merg foarte des spre si de la Bucuresti la Cluj. Sunt aprox. 98 km si cateva curbe.
La Sibiu - Podul Mincinosilor, Turnul, Piata veche, Bruckenthalul, restaurantul din pivnita pe o straduta pe langa piata centrala.
claudia_a spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri...
Raza de soare, daca zici ca este accesibil atunci pe aici vom merge... si incercam sa evitam ultimul popas pentru mancarica, merci de pont!
Vrem sa mergem la toate manastirile din zona, deci cu siguranta si Cozia! Mancarea va fi cu siguranta luata la hotel in pretul biletului... e mai comod asa, chiar daca de multe ori iesi mai scump decat daca ai manca la o terasa...
Mami si Ioana nasturica
nicfg spune:
drumul este foarte bun are cam 100 km pana la valcea, fara gropi dar foarte aglomerat (multe tiruri), deci atentie la depasiri. in sibiu poate ar fi bine sa nu ratezi muzeul satului, din cate stiu e cel mai mare din tara.
claudia_a spune:
Soare stralucitor, o iau cu placere pe Transfagarasan daca conduci tu... eu stau in spate cu capul intre pene ! De cazare in Sibiu nu stiu, poate stiu fetele si ne recomanda... eu in principiu merg la agentie si imi fac un circuit cu toate cazarile si cu asta scap de grija cazatului - mergem la fix.
Am sa am mare grija la depasiri... multumesc frumos!
Mami si Ioana nasturica
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by claudia_a
fac un circuit cu toate cazarile si cu asta scap de grija cazatului - mergem la fix.
In Calimanesti e liber, stai linistita. Noi, in afar' de o familie si de tanti de la receptie, am fost singuri in tot hotelul. Si la ultimul etaj!
Si repet, atentie la TIR-isti! Si...distractie placuta!
Proaspat casatorita !
Foto
himera spune:
Claudia,m-am intors recent din zona si pot sa-ti spun ca zona pe care vrei sa o acoperi este super,dar dupa parerea mea,cred ca in anumite zone ar fi bine sa stai mai mult pentru a vedea cam tot ce se poate.
La Sibiu este super si ai nevoie cel putin 2 zile pline pt a putea vizita.Numai Muzeul Satului iti ia o zi,apoi f aproape este Rasinari,un oras interesant,in care poti vedea casa lui Goga si a lui Cioran.De acolo poti merge cam 30km pana in statiunea Paltinis.Acolo este un peisaj super,este situata la cota 1400,dar cazarea si in general toate preturile sunt f mari si lucrul cel mai grav este ca in ceea ce priveste comportamentul ospatariilor este exact cel de pe vremea lui raposatu.
De la Sibiu spre Ramnicu-Valcea soseaua este buna,peisaj super,dar f aglomerata soseaua.
In ceea ce priveste cazarea la Calimanesti sa stii ca acolo nu este munte,am vazut cateva hoteluri si am inteles ca poti sa faci baie.
La Voineasa poti sa vezi atmosfera din anii 1980,oferta la mancare f saraca, ospatari care uita mereu ce ai comandat desi au doar un singur fel de ciorba,si felul 2 in mod sigur ai pastrav si depinde de bucatar daca mai face ceva in plus.Daca soliciti desert te vor trimite la cofetarie,deoarece ei nu se ocupa cu asa ceva.In schimb pretul la hotel este acceptabil.Tot in zona este si fosta statiune Vidra,este f frumoasa,dar a fost dezafectata.
Am inteles ca la Baile Olanesti situatia este f diferita,acolo sunt multe pensiuni,poti sa faci si baie,poti sa faci excursii,dar eu nu am ajuns nu stiu exact ce este,dar dupa toate comentariile pe care le-am auzit este ok.
Pe Transfagarasanul este frumos si nu mi sa parut f greu,important este sa ai o masina buna,pe care sa te bazezi si binenteles un sofer sigur pe el.Drumul de la Curtea de Arges la Balea Lac a fost groaznic,soseaua este execrabila si nu mi s-a parut f spectaculoasa,in afara de 2 portiuni,la inceput,la Vidraru si sus la Cascada Balea,in schimb este super dincolo de tunel,soseaua e ca in palma.
La Moeciu am ramas dezamagita deoarece muntele este f departe,ai in schimb o groaza de pensiuni,in schimb la Rucar ai si un peisaj super si cazare buna.Daca te intereseaza iti pot da un nr de telefon.In zona poti vizita Pestera Dambovicioara.
Eu am fost si la Sighisoara,unde mi-a placut f mult,dar cazarile sunt cam scumpicele.
Drum bun si iti doresc vreme buna
claudia_a spune:
Wow, multumesc Iris, foarte multe detalii si informatii utile!! Deocamdata vom pleca pe 29 iulie in Viena o saptamana si cand ne intoarcem sper ca vom pleca putin la Brasov, Sibiu, Alba Iulia... cam atat pentru anul asta! Cu siguranta la anu' vom face circuitul asa cum l-ai prezentat tu! La sighisoara am fost anul trecut; am dat o fuga din Brasov intr-o zi si a fost super, inclusiv drumul Brasov-Sighisoara.
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica