FIV 79

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Buna fete dragi,

Usor usor, in mai putin de doi ani de la bucuria de a cadea de comun accord asupra maririi familiei, la nerabdare, nedumerire, inexplicabilitate si mai nou oligospermie, am ajuns si aici, deci FIV. Vad ca multe fete se pregatesc pt luna septembrie, am citit de la voi ca toamna este cel mai bine (si primavera), asa ca m-am gandit sa vin si eu sa ingros randurile, cu cat suntem mai multe puterea creste.
O sa am o discutie saptamana viitoare cu dr meu sa vad ce mai zice, si cu ce sa incep mai intai.
Intre timp, m-am gandit ca o inseminare inainte nu strica (ar fi prima), dupa cum m-au sfatuit fetele-iubitele de la Oligo…ne(buni) sau nu…macar sa vedem daca dupa centrifugare mai ramane vre-un gigel nezapacit de cap. Mai multe n-o sa fac, mie sa nu se degradeze materialul la sotior si sa nu pierdem timpul si resursa.
Vreau sa va rog sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare : daca eu ovulez natural, lunar, fara probleme, multi foliculi si pe stanga si pe dreapta, endometru peste 10 mm, foliculii si ei peste 22mm in medie, au si saculeti sau nucleu, adica nu sunt goi, intelegeti voi ce vreau sa spun, cm regulat, tot o sa ma puna sa iau stimulente?
Mi-e frica sa nu ma ingras.

Multumesc mult si multa putere de lupta la toate !

Sheritra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Bety stiu ca am fost "scumpa" la vedere, nu sunt mandra de asta, dar alaturi de voi toate am fost, chiar si din umbra (printre pereti daramati prin casa, praf cat cuprinde si muuuulte facturi de achitat), chiar daca numai sufleteste.
Citeam zilnic sa vad ce fac cei 2 embrionasi, m-am rugat pentru ei, chiar daca n-am miscat degetutele pe tastatura.
Lachi sotiorul tau te cunoaste, asa cum si noi te cunoastem si a stiut sa citeasca printre cuvintele tale. Daca el a inteles sa-ti raspunda prin dragoste "nebuna", inseamna ca cerintele tale au avut un temei puternic si-ti intelege suferinta. Tu poate l-ai ranit prin cuvinte, el poate te-a ranit prin pasivitatea lui, dar daca in orice astfel de situatii se percepe esenta lucrurilor, "finalul fericit" e cel mai important.
Shery ma incumet eu sa-ti dau vestea proasta, daca nu o fac fetele intre timp. Calea FIV-ului e un fel de suuuuper doctorat in infertilitate. E varful in domeniul tratarii suferintei noastre.
Pe langa costurile financiare sunt multe implicatii de ordin sufletesc si de ordin medical (care tin de sanatatea noastra pusa in joc prin astfel de proceduri), insa vei face cunostinta cu toate acestea la momentul potrivit.
Eu ti-am recomandat inseminarea pentru a trece mai intai printr-un "master" in infertilitate si a ajunge mai apoi la nivelul de "doctoranta".
Tratamentele hormonale sunt necesare, indiferent cat de bine functionezi. Faptul ca stai bine la nivel hormonal va determina stabilirea unui tratament mai putin costisitor si mai putin "nociv" pentru organismul tau. Vezi ca link-urile fetelor de la inceputul capitolului iti vor oferi toate informatiile pe care le cauti: preturi, analize............. Daca vrei amanunte, iti stau la dispozitie, numa' sa-ti fiu de folos, ca vaz ca te umplu de vesti neplacute, desi asa mult mi-as dori sa-ti aduc vesti de bine.
Gina ma bucur din suflet pentru reusita ta, dupa esecul din toamna.
MRL cuvintele mele sunt de prisos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Draga Sheri,
In primul rand mie mi se pare ciudat ce spui tu ca ovulezi lunar, ma rog, ca produci multi foliculi pe ambele ovare, ca a produce foliculi nu inseamna neaparat si ca ovulezi. Acei foliculi nu-i obligatoriu sa se sparga sau sa aiba si ovocit inauntru. Dar nu pot sa te contrazic pentru ca probabil tu stii mai bine in urma controalelor la medici. Iar nu stiam ca se poate afla ca un folicul are sau nu ceva inauntru respectiv un ovocit, decat prin punctionarea acelui folicul.

si ca raspuns la intrebarea ta: in Romania nu se face FIV pe ciclu natural. Oricat de productiva si functionala ai fi trebuie sa urmezi un protocol de pregatire inainte de fiv, care consta intr-o inhibare usoara a hipofizei, trecerea ovarelor pentru un timp in repaus ca sa se odihneasca si apoi stimularea lor pentru a produce foliculi de buna calitate. Exista 2 protocoale: unul mai dur cu inhibarea brusca a hipofizei cu diphereline de 3,75 dupa care cam la 2-3 saptamani se incepe strict stimularea ovariana (protocolul lung) dupa care urmeaza pregnylul pentru declansarea ovulatiei, punctia ovariana si transferul de embrioni. Ar mai fi protocolul scurt, care uneori poate fi precedat de anticonceptionale cam 2 luni inainte de inceperea tratamentului (tot pentru "vacanta" ovarelor), iar tratamentul consta in administrare simultana (in fiecare zi) si de diphereline (concentratie mult mai mica, nu stiu exact) asta pentru prevenirea unei ovulatii premature si stimulare ovariana. In ambele protocoale stimularea ovariana se face cu ce alege medicul in fc. de pacienta: menogon, puregon, gonal f. Apoi, pregnylul si punctia +ET ca si la celalalt.
Nu stiu, sper ca te-am lamurit. Bafta multa si poate rezolvi cu IA si nu mai ajungi la FIV.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Lachi, multumesc mult de raspuns , am scris si eu dupa cum am inteles din zbor, acum m-ai bagat si la banuieli!
O sa-mi notez si o sa discut cu doctorul toate acestea.
M-as bucura si eu sa scap cu IA, dar la ce oligo avem, slabe sanse.
Poate se mai imputernicesc si ei la centrifuga, o sa spun doctoritei sa bage viteza dubla pana-i ameteste rau, sa-i inraiasca un pic, ca-s cam molcuti.

Sheritra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

io zic sa-i imbunatatiti voi cu maca, branca ursului si alte alea, ca daca-i inraieste doctorita la centrifuga sa nu-i zapaceasca rau de cap si sa iasa copiii nervoshi!
puuup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariee spune:

lachi , tu le stii p toate!!!!

pupici

Mergi la inceput

Pana la urma, nu m-am lasat () am scotocit prin casa, am gasit ferecat sub multe lacate un test Clear Blu, am dat proba si AM PICAT!
Dar cum esecul in acest domeniu imi este atat de cunoscut, trec peste orice fel de sentiment () si o apuc senina si plina de inconstienta () pe drumul FIV-ului. Deocamdata, pregatesc dosarul........
Am testat oferta Medicover la capitolul profil hormonal si am obtinut urmatoarele scoruri:
FSH - 24 ROL
LH - 24 ROL
PRL - 27 ROL
ESTRADIOL - 24 ROL
Stie cineva cum sta Giulestiul la capitolul preturi pentru profilul hormonal?
M-ar interesa cati bani ar trebui sa iau la mine, astfel incat sa-mi ajunga pentru toata distractia.
Totodata, m-ar interesa si cat costa investigatiile serologice:hepatita B , hepatita C, VDRL si HIV1+HIV2, atat pentru mine, cat si pentru al meu sotior.
Cu stima, o viitoare FIV-oasa cu acte in regula!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

Buna MOana! Eu am facut hormonalele de ziua 3 la giulesti (FSH, LH, Estradiol)si spermograma pt. sot si am platit 75 Ron. Cu analizele de sange am reusit sa ma descurc printr-o cunostinta dintr-un spital si m-au costat 150Ron pt. amandoi.

Anto

Mergi la inceput

Antosit multumesc frumos si tot binele din lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

buna fetelor,
eram convinsa ca in toamna ma voi alatura voua bifand un FIV, dar iata ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Azi am fost la Giulesti la Moisa pt. eco ( dupa ce fusesem la cabinet cu 2 zile inainte) si asa cum mi-am propus i-am zis ca vreau sa fac FIV si am rugat-o sa-mi spuna parerea ei. Ei bine, nu e de acord sa fac! In sinea mea speram sa-mi mai dea sanse sa reusesc prin IAS ( am facut 2 pana acum), dar totusi mi-e greu ca ma gandesc ca timpul trece si daca am pierdut pana acum cinci ani cu tratamente, poate asta ar fi totusi pasul urmator, FIV-ul. Asa ca fetelor, probabil voi mai face 4 IAS dupa care trec la FIV. Nu stiu daca stiti, dar problema mea este ca nu am ovulatie ( o obtin totusi cu stimulari) si endo era pana acum 2 luni foarte mic, dar am reusit sa-l aduc la normal ( adica 8 mm) dupa 2 luni de cycloprogynova. Am la activ 2 laparo in care mi s-a desfundat aceeasi trompa de 2 ori( se incapataneaza sa se infunde la loc) iar sotul 220 mil/ml. Probleme prea multe nu avem ( cred eu), totusi minunea nu se intampla.
Am sa raman alaturi de voi totusi pentru ca aici am invatat multe si vreau san am si eu lectia pregatita cand ma voi apuca de FIV.
Un gand bun pentru toate fetele, indiferent de stadiul la care au ajuns si multi

gabi

Mergi la inceput