Bebelusi de Martie-Aprilie 2006 (9)
Raspunsuri - Pagina 24
mariana_1976 spune:
Tina David a crescut si e un scumpic foc in poze!Pai daca-ti spun ca al meu a avut 65 cm la 4 luni, ce mai zici?![]()
Bine ca ati avut vreme frumoasa, ca Scotia e in general cam ploioasa,nu?M-a tot uitat la poze si cred ca ii place jucaria aia "sub" care sta.Oare cum s-o numi in romana? As fi vrut sa-i cumpar asa ceva lui Markus dar nu eram sigura daca va fi incintat.
Catrinel bune si alea, ciresele negre, ca aici nici alea nu cresc...Am cumparat niste cirese importate din Turcia si am facut compot neindulcit.I-am dat lui Markus si la toata familia, adaugind fructoza pt. adulti.
Despre diversificare, fetele o sa nu ma bata, da´eu le-am dat la baietei de la 10 sapt sa guste cite ceva, fiindca au baut cam putin lapte, si cei 2 copii mari ai mei nu se prea ating de lapte, fara a avea intoleranta la lactoza.Nici eu si nici sotul de altfel...
Asa ca...la Markus am inceput cu piureute "subtirele", fiindca aici suculetele si supicile sunt considerate mai putin consistente, din mom. ce bebe bea lapte si apa din piureute.I-am dat legume usoare si am scos semintele de la unele.(cartof,morcov,dovlecel,batate,broccoli,pastirnac) si apoi fructe facute tot piureu.De la 4 luni am inceput cu cereale fara gluten, porumb,orez,hrisca si de la 5 luni vom incepe cu cereale ca ovaz,orz, secara si carnita slaba.Asa ca pina la urma tot in "schema" suntem.![]()
Noe ce bine aratati amindoua dupa dus!(al Biutei)Multam mult de tot pt. retete!
Sper sa fac placintuta din aluat dospit cit de curind.Ma tot chinuiesc sa bag pe baby blog ceva despre diversificarea aici si parca mereu sunt intrerupta de cite ceva.(exact ca si tine cu licenta)
Da uite, promit ca maine sa traduc cite ceva,si voi da linkul si aici ca sa se mire tot poporul cit de diferite sunt informatiile din Suedia fata de Romania.![]()
Andreea/Canada noi aici nu avem ceiute pt. bebe si astia se uita la mine ca la nu stiu ce cind le-am spus de ceiute pt. copii asa mici!
De aceea voi folosi metoda clasica sa-i elimin mesele de noapte: diluez din biberonul de noapte laptele din ce in ce.In 2 saptamini max. 3 se obisnuieste si va minca mai mult ziua.Cred ca si "metoda" ta va da roade.Sa ne tii la curent,da?
Monica, bine ca ai putut vorbi la telefon cu bunica.Ma
sa fie totul bine cu ei acolo...Da-ne de veste care e situatia...
Honeypuma micile accidente nu sunt neobisnuite in familiile cu bebei/copii, din pacate...Bine ca totul a fost okay.Micutul e un frumuseeel! Uite, cunosc o doamna doctor din orasul asta, care a turnat putina apa clocotita din greseala, peste manuta lui bebe de 4 luni si...la spital s-a rezolvat.Cumnatul meu a pus bouncerul pe o masa, se uita la meci in aceeasi camera si....copilul de 2 luni s-a "catapultat" direct pe podea cu bouncer cu tot...![]()
(din fericire nu a patit nimic ala mic)
Noi cu pisicile nu am avut probleme desi detinem 2 bucati motani de casa...Au "spatiul lor propriu", casute legate intre ele prin citeva locuri de joaca si sarituri,colt special de ascutit unghiile tot in acelasi "complex"...![]()
Bine ca mai sar ei si pe alaturi, se gudura pe linga noi,dar nu am avut probleme pina acum...
Delia multumesc mult de tot pentru urari!

Eu te astept la Odiseele de 2007 ca pina-n martie timp e berechet!![]()
Vaiii ce bine a luat Rudy in greutate! Bravo! Aici se spune ca in primele 3 luni ia intre 750-1000g pe luna, apoi din luna a 4-a pina la un an cam 500g pe luna.Deci...voi stati excelent!
Cosmina asteptam deci filmuletz cu Harris si bibe?
Am pus lista cu sarbatoritele lunii iulie
toate mamicile si bebeii si va doresc un weekend placut in continuare
Mariana
mama de Monica, Matei si Markus
alinaalex spune:
MP, Doamne, bine ca n-au patit nimic bunicii tai...imediat dupa ce am citit mesajul postat de tine aseara m-am uitat la stiri la Realitatea...vai ce prapad acolo...saracii oameni![]()
![]()
, cica 6 morti si mai multi disparuti...
Ziceau la meteo ca in toata tara se asteapta furtuni si vijelii, uite si la noi sta sa ploua de aseara, da inca nu s-a intamplat nimic, sufla vantul mai tare, cand e soare, cand noros si s-a mai racorit un pic. Am vazut la stiri ca in Bucuresti si in Constanta sunt strazi inundate, a plouat torential...uff...ba canicula insuportabila, ba ploi torentiale si inundatii![]()
Alina si bb Marc Alexandru(28.03.2006)
Qamar spune:
Mariana, uite ca m-ai stimulat si am 'muncit' un pic la Bebe Blog; am creat mai multe categorii, pe care, daca vreti le puteti vedea aici:
Diversificarea in Romania
Diversificarea in Suedia
Diversificarea in general
si mai puteti gasi Supici si Piureuri
Inca mai e mult de lucru, insa am inceput sa ma prind si eu f bine cum e cu adminu..Fetele care sunt inregistrate si vreti sa va explic, dati un semn (ca poate nu toata lumea vrea sa citeasca de categorii si de manage posts
) si cine mai vrea sa fie membru, e welcome. Oricum, puteti posta comentarii la retete si la sfaturi si daca nu sunteti Amdini pe site.
Ca idee, tot ce e scris acolo, are rol informativ, nu bag mana in foc pentru nimic, si, la fel ca orice informatie, cel mai bine e sa selectam si sa filtram ce ne intereseaza si ce e ok
fetele si ma duc sa mai caut chestiuni interesante
Noe si Anne Bianca(14.03.2006)
Bebe Blog
Cooking for my baby
Qamar spune:
inca ceva![]()
am postat la Parintii intreaba,.. insa cred ca si aici ar merge: voi ce baby-phone (interfon bebe) aveti?..ca vreau sa cumpar si eu insa nu stiu care sunt bune, ca nu vreau sa ascult radio romania actualitati la el, sau sa aiba interferente sau paraziti; sa zicem ca pretul nu conteaza f mult, numa sa fie de calitate...
any ideas?
DANKE!!!!
Bebe Blog
Cooking for my baby
Cosmina spune:
Catrinel, Mariana, o sa pun filmuletul cu bibe, doar ca mai dureaza. E cam mare, tre micit si taiat. si mai stiu eu ce.. chestia e ca eu nu ma pricep sa fac toate astea si doar cand o avea sotul timp.. sper curand.
Catrinel, pupici Oanei pt. luni la vaccin. Si tie mult succes, sa fii tare!
Si apropo de baietelul meu scump, o sa-l las sa aleaga el ce fetita vrea, ca mie-mi plac toate printesele mici si dulci, nu ma pot decide numai pt. una!!! Pup printesele si mamicile lor.
La Multi Ani bebeilor:
4luni Andrei - Doina_cel
2 luni Iustin Sebastian -- Serendipindity (Mara)
Sa cresteti mari si sanatosi, ca frumusei sunteti deja!!
Cosmina
si Harris
-03.04.2006
http://community.webshots.com/user/cosmina12
http://www.dropshots.com/cosmina
cateva poze botez: http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/mamici_de_martie_aprilie2006/album?.dir=9e5ere2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//uk.pg.photos.yahoo.com/ph//my_photos
Qamar spune:
P.S. fetele, veti gasi pe blog si post-uri in engleza; promit sa le traduc indata ce voi avea timp- acu' le-am pus asa ca sa imi fie mai usor sa le gasesc 
Bebe Blog- Cooking for my Baby
aida_o spune:
quote:
Originally posted by Noe
Aida, Alexandra e o papusa...asta poate vedea oricine...da' creatura aceea gigantica de la capatul patutului ei, ce e?ceva mov, parca, hihihihihi
mey, ala e James P Sullivan, din desenul animat Monsters Inc
poze
Alexandra(3 mai 2006)
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , 9 luni si-o zi - 37 sapt :)
Qamar spune:
quote:
Originally posted by aida_oquote:
Originally posted by Noe
Aida, Alexandra e o papusa...asta poate vedea oricine...da' creatura aceea gigantica de la capatul patutului ei, ce e?ceva mov, parca, hihihihihi
mey, ala e James P Sullivan, din desenul animat Monsters Inc
pozeAlexandra
(3 mai 2006)
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , 9 luni si-o zi - 37 sapt :)
..sa inteleg ca e paznicul papusicii?
(noi avem vreo 3 ursi cu rolu' asta...aaa, si tati, ofcors
Noe si Anne Bianca(14.03.2006)Bebe Blog- Cooking for my Baby
Qamar spune:
neata, fetele ! am postat chestiunea asta si pe Bebe Blog, da' o postez si aici sa o citit i si voi (e de la Parintii intreaba,..subiectul Attachment Parenting):
Ce putem oferi copiilor nostri?Unii spun ca putem oferi bani,altii spun educatie,o situatie sigura,sau posibilitatea de a vedea lumea..Eu cred ca unicul dar cu adevarat important este ca fiecare dintre noi sa-l poata face pe fiul sau sa creada in el insusi.
Crede-i cand plang in leagan semnalandu-ti o durere,un disconfort si luati-l in bratele voastre pentru a simti caldura voastra…
Crede-i cand,leganandu-se ca un balon pe apa,face primii pasi singur spre noi;intindeti bratele si repetati”te astept,vino!”
Crede-i cand iti indeparteaza lingurita plina cu mancare spunand”basta!”,acceptati ca e stomacul lui cel care decide cat vrea sa manance , nu noi mame supergrijulii…
Crede-i cand,ascuns dupa usa sau in debara,refuza sa raspunda cand il chemam si vorbind singur cu un prieten imaginar il auzi spunand in soapta.”de data asta mama nu a fost corecta,nu trebuia sa ma raneasca asa..”
Crede-i cand mint si trebuie sa intelegeti ca minciunile lor ascund o nesiguranta profunda,frica de a incepe strada proprie,asa diferita de a noastra,frica de nu a fi iubit..
Crede-i cand,ascuns sub plapuma,se preface ca are febra pentru ca ca nu are chef sa mearga la scoala..ei bine sa ne facem un pic de timp sa mergem la luna park,in parc cu bicicleta,la inghetata ,asa cum facem cu ei cand erau mai mici..astfel incat sa-i redam forta de a continua.
Crede-i cand,numai la 8 ani,declara ca este indragostit si sa nu-ti permiti niciodata sa-i ranesti inima luandu-l peste picior..pentru ca riscam sa-i omoram pentru totdeauna sentimentul care incepe sa se nasca..
Crede-i cand,iti raspund,sau se inchid in camera singuri fara sa vorbeasca imaginandu-si ca esti mereu contra lui..si vrea sa inteleaga cine este el..
Crede-i cand nu fac nimic de dimineata pana seara,fara sa-i repeti mereu ca o sa ramana repetent,e bine sa-i repeti mereu:”stiu ca vei reusi!”
Crede-i cand spune ca are frica in loc sa-l impingi sa faca un lucru cand nu este pregatit,povesteste-i de cate ori am avut si noi frica,strange-i mana cu forta si transmite-i curajul tau..
Crede-i cand ii vezi ca fac experimente periculoase,ca isi pun viata in pericol,amintindu-ne ca si noi ne comportam la fel ,constienti de faptul ca numai cine a gresit la inceput a fost capabil sa faca lucruri bune ..
Crede-i cand soseste momentul sa lase casa pentru a merge la alta casa spune:”nu veni sa ma conduci la aeroport,vreau sa merg singur cu prietena mea” si sa nu crezi ca te inlatura,dar cu lacrimi in ochi trebuie sa-l lasam sa-si faca curaj sa se desprinda de noi..
Copiii nostri sunt diferiti de noi,noi nu putem sti care va fi drumul lor,dar ei sigur stiu..Cu cat ei cred in ei insisi cu atat va fi mai usor sa fie fericiti…”
Bebe Blog- Cooking for my Baby