Indemnizatie?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teo0 spune:

pls help!!!
1. conform hg 1025 din 9 aug 2006 se mai poate beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?
mentionez ca sotia mea a nascut pe data de 24 aug.
din cate inteleg s-a modificat perioada ce se ia in consideratie la fractia lunara.

(intervalul estimat de medici pentru nastere era 28aug - 2sept).

luna1- 9 zile din sept 2005 (de fapt pana in data de 9 septembrie)
luna2- dec 2005
luna3- ian 2006
luna4- feb 2006
luna5- mar 2006
luna6- apr 2006
luna7- mai 2006
luna8- iun 2006
luna9- iul 2006
luna10- aug 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Art 4:
(4) Prin fracțiune de lună se înțelege efectuarea a cel puțin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptățită a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situațiile prevăzute la alin. (7).
(5) Prin excepție, se acceptă ca o singură dată fracțiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (4).

Deci eu zic ca da, va beneficia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pup spune:

va rog mult am si eu nevoie de un raspuns
ma incadrez in categoria mamicilor care au doar 10 luni cotizate pentru a beneficia de indemnizatia de crestere,adica m-am angajat in 7 iunie 2006 si am nascut in 9 martie 2006
am depus dosarul la primaria timisoara in luna iulie dupa care am sunat la directia muncii sa intreb despre soarta lui
mi s-a spus ca trebuie sa astept publicarea legii in MO ,dupa publicarea legii mi s-a mai spus sa astept si publicarea normelor de aplicare a legii
dupa cate am vazut s-au publicat si normele
am sunat iarasi si mi s-a spus sa revin dupa 20 sept............???????????
ce nu inteleg eu de ce dureaza asa mult pana la solutionarea dosarului?????????in cazul in care beneficiez de indemnizatie ...sau poate nu?????????
am nevoie de raspuns la aceste 2 intrebari
multu'

Mergi la inceput

Pup, ma-m gandit mult daca ce gandesc eu e corect si am ajuns la concluzia ca este. Sper insa sa gaseasca cineva argumente sa ma contrazica!
In cazul tau, ai ca stagiu de cotizare perioada iunie 2005 - februarie 2006. Din pacate, sunt doar 9 luni, nu 10. Exprimarea in lege este: "10 luni anterioare datei nasterii copilului". Cum tu ai nascut in martie, prima luna anterioara este februarie si apoi mergi inapoi. Iunie 2005 ESTE stagiu, pt ca ai inceput munca pe 7. Dar nu ies 10 luni, ci 9.
Repet, sper sa ma insel - pt ca n-ar fi corect, in cazul cuiva care naste pe 31 martie, sa nu se ia in considerare si luna martie.

Mergi la inceput

multumesc pt raspuns rozi
nu sunt in clar cu fractiile de luna si mai mult pe luna martie am primit salar deci...nu se considera stagiu?????????
mai am nevoie de pareri
eu am mai lucrat si inainte de luna iunie 2005 vre-o cativaani doar ca am avut o intrerupere de 2 luni aprilie si mai

Mergi la inceput

Revin ca sa spun ca si daca se ia in considerare luna martie, oricum sunt prea putine zile de stagiu (pana pe 9 martie), iar fractia de luna se considera luna intreaga doar o data, cum ar veni luna iunie 2005. Daca mai aveai macar una din lunile aprilie sau mai 2005 poate mai aveai o sansa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisimuky spune:

Am si eu cateva intrebari referitoare la indemnizatie. In prezent sunt in concediul pentru ingrijirea copilului pana la 2 ani ( in oct. 2006 fiul meu va implini aceasta varsta ), am contractul de munca suspendat pana la 22 oct. 2006. Stiu ca perioada de concediu se considera stagiu de cotizare. Intrebarea mea este : ce fac dupa ce se incheie concediul ca sa am acoperita toata perioada anului pana nasc ( in dec.) in cazul in care firma la care lucrez da faliment. ( inca nu se stie clar ce se va intampla ). Deci, daca sa zicem nu mai lucrez, ce sa fac, imi da medicul de familie concediul medical (prenatal ) si atunci se considera perioada respectiva ca stagiu de cotizare. Mai era ceva : am inteles ca daca nu lucrez voi luna 6 milioane, iar daca am fost incadrata in campul muncii iau 8. Voi ce ziceti ?

Mergi la inceput

"Prin fracțiune de lună se înțelege efectuarea a cel puțin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptățită a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situațiile prevăzute la alin. (7).
(5) Prin excepție, se acceptă ca o singură dată fracțiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (4). "

Pt rozi si pup,
din cate inteleg eu, are cele 10 luni de cotizare.
intradevar are 2 fractii de luna, insa, una din fractii este mai mare de jumatate (luna iunie 2005)
Teoretic, din lege, poti avea 9 luni din fractii lunare ce depasesc jumatate din zilele lucratoare, si o luna (exceptia) dintr-un numar mai mic de zile lucratoare.
Luna nasterii copilului se ia in considerare.
Gresesc cumva?

Mergi la inceput

asa ma gandeam si eu teo0
dar mai stii cum interpreteaza domnii???
am inteles ca si tu ai o problema de genul asta ,ai rezolvat-o?
eu astept acum pana dupa 20 sept sa vad ce-mi zic cei de la dir muncii
ce nu inteleg e de ce dureaza asa mult

Mergi la inceput

la mine mai dureaza.... inca nu am certificatul de nastere al BB-ului.

Mergi la inceput