UN BUNIC MINCINOS...
Nici nu stiu de unde sa incep sau titlu sa dau subiectului...
Am o mica problema cu tatal meu. Parintii mei sunt desprtiti de cand aveam 1 an. Tata a fost de cand il stiu o persoana pe care nu poti sa te bazezi. Minte de ingheata apele, as putea sa deschid un subiect cu cele mai absurde minciuni...Pe lana probleme minciunilor o mai are si pe cea a infidelitatii conjugale! Eh, si are doar 55 de ani!
Pe la 8 ani l-am dat afara din casa (venise in vizita) pentru ca m-a mintit, sub privirile uluite ale mamei si ale bunicii. De atunci m-am certat de mii de ori cu el. Nu suport sa fiu prostita pe fata. Are impresia ca oamenii nu fac corelatii, nu gandesc, iau de bun ce zice si accepta.
Acum am probleme cu relatia dintre tata si puiul meu. Intre toate defectele isi face loc o mare calitate: IUBESTE COPII! De cand s-a nascut Emanuel s-a apropriat de el foarte tare si se inteleg de minune.
Acum insa, datorita vesnicelor conflicte, intre noi doi, aproape ca nici nu mai calca pe la pitic. Aseara Emanuel m-a intrebat de el. I-am explicat ca este ocupat si ca va trece cat mai curand sa-l vada. Minciuna! Dupa cateva minute l-am uizit cantand "Tico Rico, vine tico..."...asa l-a botezat! Nu pot sa va spun ca mi s-a rupt sufletul si ca era sa fug sa il sun ca sa ii spun cateva vorbe dulci. Acum suntem in stare de pace dar stiam ca se duce la amanta (deghizata sub numele de contabila).
Va spun numai ca de la el de la servici pana la noi sunt 5 minute cu masina.
Ce trebuie sa fac? Nu stiu cum sa procedez cu copilul si cu el. Daca vorbesc cu el, si asta ar trebui sa fie solutia, imi va zambi frumos, ma va face sa trec drept nebuna si o va lua de la capat.
M-am gandit sa ii fac prgram de vizite. Stiu ca suna absurd dar poate asa nu ii face coplului ceea ce mi-a facut mie.
Mentionez un singur lucru, cu sotul meu se intelege de minune, de fapt asa ne-am cunoscut, erau colegi de servici! Deci...nu ar avea impedimente majore sa treaca pe la noi chiar daca eu nu vorbesc cu el.
Sper ca a-ti inteles ceva!!!!!
ANCA si EMA EMANUEL
Raspunsuri
Lia spune:
fara pretentia ca am sigur dreptate,cred ca dac-as fi in locul tau l-as lasa pe "Tico Rico" sa-si vada nepotul cand vrea...n-am inteles ce ti-a facut tie tatal tau(de ce te temi de fapt cand spui sa nu-i faca baietelului tau ce ti-a facut tie),dar ma gandesc ca mincinos sau nu, atata vreme cat baietelul si tatal tau au o relatie frumoasa e pacat s-o strici din cauza resentimentelor proprii...
Andra_ spune:
Mai ales ca bunicii cit de tineri ar fi, tot batrini sint, si se pot stinge oricind, iar ptr copil e esential sa se bucure de bunici atit timp cit ii au.
Cit despre minciunii, stai linistita ca oricum copiii traiesc si ei intr-un univers populat de fantezie...
carolinah spune:
Si fetele mele isi adora bunicul (tatal meu), care nu prea e "usa de biserica", despartit de mama etc. Sentimentul e reciproc, asa ca au parte de o gramada de timp impreuna si se bucura de fiecare clipa, crede-ma.
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
aissa spune:
Scuze....bunicul e mincinos si tu la randul tau iti minti copilul ca vine bunicul sa-l vada. Copilul nu va intelege ca bunicul minte, el va stii ce TU i-ai zis.
Asa ca in primul rand nu face tu copilului ce a facut tatal tau cu tine. Si cand te intreaba de bunicul, indiferent ca nu poate intelege situatia, ia telefonul, suna-l pe tico-rico si roaga-l sa treaca pe la baiat.
Cristina
ancamironiuc spune:
Lia, cand eram mica imi asteptam tatal cu lunile. Nu ma suna niciodata apoi venea intr-o zi si iar disparea trei patru luni. Ma amagea cu inventii minutate despre vacante, cadouri, parcuri...si nici acum nu le-am vazut. Nu vreau ca Emanuel sa sufere cum am suferit eu.
Intrebam zilnic de el tocmai pentru ca, asa cum am scris, are o priza fantastica la copii. Cand venea era zi de sarbatoare. Doar ca la fel ca sarbatorile, aceste zile erau putine si rare.
Bunicii mele ii datorez tot pentru copliaria minunata pe care am avut-o iar tatalui meu nimic pentru ca pe la 8 ani a disparut fara urma pana pe la vreo 14.
Cu Emanuel face la fel. Povesti despre gradina zoologica, parc, teatrul de papusi...el sta si asteapta (desi este mic are o memorie impresionanta) si cu asteptarile ramane. In plus nu inteleg de ce certurile intr noi trebuie sa se reverse asupra piticului.
Acum o luna Emanuel a pierdut bunicul patern pe care il iubea la fel de mult. Nu vreau sa ii raman un bunic imaginar. Nu pretind sa vina zilnic dar nici sa ii promita ca vine maine si iar maine si tot asa. Cu atat mai mult cu cat are serviciul exact langa noi si de la 16 este liber.
Andra minciunile fac rau indiferent de cat de populata ar fi lumea lor. Al meu a plans intr-o seara pentru ca bunicul nu a venit cu bomboanele promise...de o saptamana. O asemenea minciuna l-a facut sa sufere.
ANCA si EMA EMANUEL
ancamironiuc spune:
quote:
Originally posted by aissa
Scuze....bunicul e mincinos si tu la randul tau iti minti copilul ca vine bunicul sa-l vada. Copilul nu va intelege ca bunicul minte, el va stii ce TU i-ai zis.
Asa ca in primul rand nu face tu copilului ce a facut tatal tau cu tine. Si cand te intreaba de bunicul, indiferent ca nu poate intelege situatia, ia telefonul, suna-l pe tico-rico si roaga-l sa treaca pe la baiat.
Cristina
Aissa, ce solutie vezi? Sa ii spun ca este la plimbare cu amanta si nu poate sa vina? Ar fi educativ. Tu nu ai spus asemenea minciuni la copii? Gandestete bine..
In plus i-am spus ca va trece cat mai curand pe la el, nu maine nu mai tarziu. Intr-o buna zi va trece asa ca nu am mintit.
Telefonul l-am luat de multe ori dar m-a plouat cu scuze.
ANCA si EMA EMANUEL
aissa spune:
Iubita mea....solutii nu am pentru tine. Am vrut doar sa subliniez ca ai cazut in capcana minciunii, cand exact asta ii repsosezi parintelui tau. Noi intelegem ratiunea ta pentru minciuna. Copilul insa va face diferenta? Peste ani cand va pricepe nu va simti ce simti tu acum fata de tatal tau: ca l-ai dus cu vorba?
Spune-i doar ca nu vine. Nu stii cand vine. Te anunta el cand o va face. Nu il amagii ca vine in curand. Copiii nu au masura pentru "curand".
Cristina
ancamironiuc spune:
Sa nu uit sa ii spun copilului ca il va durea vaccinul...daca ma va tine minte peste cativa ani? Exista si minciuni pe care suntem nevoiti sa le spunem...
Nu am nimic cu tine insa am senzatia ca ai sarit repede si fara sa te gandesti cat de cat obiectiv. Ai copii? Daca da, te intreb daca nu i-ai mintit niciodata cu asemenea lucruri, ca sa ii scutesti de suferinte mai mari? Ma fac vinovata de o alta minciuna, asa ca sa iti poti dovedi teza, cand a murit celalalt bunic i-am spus ca s-a dus sus in cer si se uita la el de acolo, de la ingerasi. Era mai bine sa ii spun adevarul?
Oricum ajung deja off topic si nu are sens. Ce reactie ar fi avut daca ii spuneam "Nu vine. Nu stiu cand va veni."? Cu siguranta nu i-ar fi fost bine. Asa i-am spus ca va veni in curand, cand va avea timp. Copilul stie ca in curand nu inseamna maine si atunci nici nu a mai intrebat.
ANCA si EMA EMANUEL
aissa spune:
Daca stii ca faci bine ce faci de ce mai ceri sfat pe forum? Ti-am atras atentia asupra unei greseli in viziunea mea, am gresit pesemne.
Imi cer scuze, continuati!
PS: am copil, inca nu intelege mare lucru dar vorbesc cu ea ca si cu un om mare, si sper sa pot sa ma abtin de la minciuni "nevinovate" cand va fi cazul.
Cristina
didita spune:
Ba eu cred ca trebuie sa-i spui copilului ca vaccinul doare. Ca doare , dar ca o sa treaca si ca trebuie neaprat sa-l faca ca sa nu fie bolnav mai tarziu. Eu asa le-am spus (chiar si cand aveau 3 luni), doare , trece si te ajuta sa fii mai puternic!
Cat despre moarte nu stiu daca ce i-ai spus este chiar o minciuna! este viziunea ta despre moarte! Ideea nu e ste sa-i spui adevarul stiintific despre tot ce misca, dar sa ramai cat mai aproape de realitate! asa va avea incredere in tine intotdeauna.
Despre bunic poti sa-i explici copilului ca nu sti cand vine, ca nu ti-a spus la telefon cand exact, ca incerca sa vina cand o sa-si termine treaba etc... Nu sunt sigura ca copilul stie sa faca diferenta intre in curand si maine! nici nu sunt convinsa ca a retinut ca i-ai zis in curand, el a auzit : vine repede! mi se pare mult mai cumplit sa-l lasi sa spere asa nelimitat ca sa nu sufere pe moment (atunci cand ii spui).
Si la fel de bine poti sa-i explici ca bunicu nu tine intoteauna promisiunile facute (spre deosebire de tine de ex,) ca ar vrea sa faca de toate cu el, si de aceea ii promite, dar ca nu are timp. Copiii inteleg daca le explici pe intelesul lor. Poti sa-i spui ca se intampla ca bunicu sa se incurce si sa nu spune adevarul si daca are indoilei sa te intrebe pe tine sau pe tati.