Jocuri pentru copiii de gradinita

Jocuri pentru copiii de gradinita | Autor: numeioana

Link direct la acest mesaj

Ma adresez educatoarelor sau fostelor educatoare de pe acest forum, dar si parintilor care cunosc jocuri intereseante pe care le-as putea juca cu copiii mei la gradinita. M-am plictisit de vechile jocuri didactice, vreau ceva nou, original, din care chiar sa poata invata ceva.
Stiti sa-mi dati exemple de jocuri ce i-ar incanta pe copii dar si pe mine?

Ioana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Ioana, din pacate nu stiu sa raspund la intrebarea ta, dar profit de ocazie sa te rog sa-mi spui citeva din "vechile jocuri didactice" potrivite copiilor de gradi.
(eu am senzatia ca, la gradinita lui fiu-miu, in perioadele "libere", sa zic asa, copiii sint lasati sa se joace cam la intimplare, fiecare cum/ cu ce/ cu cine are chef; mi s-ar parea potrivit ca macar din cind in cind sa se mai joace si organizat, sa invete ideea de echipa, de reguli de joc, etc.)


www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Ileana, am observat cam ce le place copiilor si pe-astea le jucam...Sunt totusi cam putine si e pacat, ca prin joc ii atragi si ii poti invata orice. Noi jucam "Veverita", "Constructii", "Coltul casei" "Ursul doarme" si ce le place lor cel mai mult, "Biblioteca".

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Va propun eu un joc simpatic care sa le stimuleze dintr-un foc orientarea in spatiu, imaginatia, abstractizarea, gandirea relationala si cate si mai cate.

Impreuna cu copiii construiti un model la scara redusa a salii grupei. Cu dulapioare, mese, patuturi, ce mai aveti voi in sala, incadrate de pereti cu despartitura pentru usa, sau inaltime mai mica acolo unde reprezentati ferestrele. Modelul trebuie sa fie simplist. Din cuburi gen lego, cuburi de lemn, etc. O biluta sau un ursulet miniatural gen martisor reprezinta ursul de plus de la gradi de exemplu.
Si explicati-le obiect cu obiect modelul salii in timp ce il construiti. Eventual cereti-le sprijinul punandu-i sa plaseze ei obiectele in interiorul perimetrului dat de "peretii" salii miniaturale.

Fara sa va vada copiii, ascundeti ursuletul cel mare in sala de gradinita. Apoi cu ei de fata plasati ursuletul miniatural in macheta salii si cereti copiilor sa-l gaseasca in sala pe cel adevarat.
Sau puneti ursuletul cel mare undeva in sala si cereti copiilor sa plaseze corect ursuletul miniatural in modelul salii.
Ulterior puteti construi o macheta mai mare, care sa cuprinda mai multe sali, holul, baia, etc.

Pentru copiii din grupele mari puteti incerca si cu o schita a salii pe hartie. La cei micuti e musai modelul tridimensional cu cuburi, mai usor de inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

Foarte interesanta ideea cu macheta gradinitei! O sa incerc sa o pun in aplicare. Am uitat ca mai jucam un joc pentru spontaneitate si inventivitate. Creionul magic se numeste el. Eu le spun copiilor ca tin in mana un creion magic, care are puteri supranaturale si ca cine il ia in mana poate sa spuna o poveste minunata. Incep eu prin a inventa o poveste, apoi pasez creionul unui copil care trebuie sa continue povestea (de preferat unuia cu multa imaginatie si mai curajos, care sa-i incurajeze si pe ceilalti sa spuna ce gandesc) si tot asa pana ajunge la ultimul copil, care trebuie sa mi-l paseze mie sa inventez un final deosebit.

Azi ne-am mai jucat cu un telefon de jucarie. Fiecare a dat cate un telefon cui a dorit si i-a povestit frumos ce a facut la gradinita. I-a distrat foarte tare. Un singur baietel nu a vrut sa intre in jocul nostru, dar dupa ce am sunat si eu pe cineva a acceptat sa participe si el.

Ioana

Mergi la inceput