Procedura adoptiei
Raspunsuri - Pagina 2
galinarodica spune:
Draga mea cred ca ai tu ceva cu mine Cristina, ceea ce am spus nu este ilegal deloc. Daca o mama nu are conditii sau din varii motive nu-l vrea, il poate incredinta spre cerestere si apoi adoptie unei persoane pe care ea a ales-o. Incredintarea spre crestere se cheama TUTELA daca nu stiai si este perfect legala.
Am o cunostinta care nu a putut face copii, prietena ei avea deja o liota si a fost de acord sa-i dea spre infiere unul dintre copii. (ca eu si 100 de-as fi avut nu dadeam niciunul e treaba mea)Deci a fost optiunea ei, fara nici un ban sau alte foloase i-a oferit copilului ei sansa unei vieti mai bune ea avand mijloace modeste dar fiindca face parte din nu-s ce religie,secta nu face nici avort nici nu foloseste mijloace contraceptive asa se face ca a facut o liota de copii pe care nu prea are mijloace sa-i intretina. Cea care l-a infiat i-a fost colega de liceu si au fost intotdeauna prietene desi aceasta din urma are scoala multa si o profesie care-i confera posibilitatea de a castiga bani multi.
Asa se procedeaza in zonele rurale intre rude mai mult sau mai putin apropiate cand una are copii mai multi iar cealalta neam. Repet NU E NIMIC ILEGAL.
Aveti o obsesie si rastalmaciti cuvintele omului fara sa cititi si sa va informati. Nu mi-as permite niciodata sa recomand sa se faca ceva ilegal. Nici eu nu am facut nimic ilegal. Ceea ce fac cei de la oRA e un pic abuziv, in lege nu scrie ca nu ai voie sa-ti identifici singur copilul.
Dupa ce o sa intram in Europa o sa fie nevoiti sa se alinieze...ceea ce am spus eu cu tatii se referea la adoptia internationala si de altfel ei stiu lucrurile astea foarte bine reactia vine din alte motive (pe care nu le voi expune aici ca sa nu va isterizati din nou) si nu ca urmare a memoriului meu.
Si ca sa nu va mai obsedeze sa stiti ca inainte de a scrie ceva ma documentez foarte bine. Spre deosebire de anumite persoane eu nu ma ascund dupa degete, nu sunt falsa si spun lucrurilor pe nume. Consider ca numai avand curajul sa spui ce anume si unde nu se misca bine si ca se exagereaza, constituindu-te in societate civila cu personalitate juridica poti schimba ceva, legea nu se va schimba in bine fara aportul societatii sau daca cei afectati incearca sa o fenteze, sa gasesca o ruda, o relatie, o pila..........care sa le rezolve situatia si-n rest dupa ei potopul.
irina_g spune:
Art. 40. - (1) Tutela se instituie in situatia in care ambii parinti sunt decedati, necunoscuti, decazuti din exercitiul drepturilor parintesti sau li s-a aplicat pedeapsa interzicerii drepturilor parintesti, pusi sub interdictie, declarati judecatoreste morti sau disparuti, precum si in cazul in care, la incetarea adoptiei, instanta judecatoreasca hotaraste ca este in interesul copilului instituirea unei tutele.(2) Tutela se instituie conform legii de catre instanta judecatoreasca in a carei circumscriptie teritoriala domiciliaza sau a fost gasit copilul.
Art. 41. - (1) Pot fi tutori persoanele fizice sau sotul si sotia impreuna, care au domiciliul in Romania si nu se afla in vreunul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute de lege.
(2) Persoana fizica sau familia care urmeaza a fi tutore trebuie sa fie evaluata de catre directia generala de asistenta sociala si protectia copilului cu privire la garantiile morale si conditiile materiale pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a primi un copil in ingrijire. Evaluarea se realizeaza de catre directia generala de asistenta sociala si protectia copilului de la domiciliul persoanei sau familiei, acordandu-se prioritate membrilor familiei extinse a copilului.
Art. 42. - (1) Instanta judecatoreasca numeste cu prioritate ca tutore, daca motive intemeiate nu se opun, o ruda sau un afin ori un prieten al familiei copilului, in stare sa indeplineasca aceasta sarcina.
(2) Persoana fizica, respectiv sotii care urmeaza a fi tutori sunt numiti pe baza prezentarii de catre directia generala de asistenta sociala si protectia copilului a raportului de evaluare a acestora. Propunerea se va face tinandu-se seama de relatiile personale, de apropierea domiciliilor, precum si de opinia copilului.
Legat de faptul ca daca te constitui in societate civila cu personalitate juridica, se misca ceva...
Eu am lucrat cu o asociatie pentru ajutorarea copiilor cu handicap si vreau s va spun ca desi era asociatia, nu s-a rezolvat nimic,
Absolut nimic.Aveai senzatia ca se face ceva insa de fapt nu s-a facut nimic.
Doar vorbe si promisiuni.
Oricum acum asociatia respectiva s-a desfiintat.
Irina si Mihai
galinarodica spune:
exista o multime de legi legate de adoptie si tutela nu am acum timp, dar o sa le pun pe toate la legislatie, oricum in lege nu se specifica precum ca nu ai voie sa incredintezi tu ca parinte copilul spre crestere, cu sau fara acte unei rude sau unei familii apropiate (evident ca acesti isi depun actele de atestare la DGASPC) iar un principiu bine cunoscut in legislatie, si poti intreba orice avocat cu privire la acest lucru, este acela ca ceea ce nu este interzis de lege inseamna ca e permis.
Cat priveste eficienta unor asociatii sau ineficienta lor asta depinde exclusiv de membri acesteia si de managementul asociatiei......daca o sa plecati intotdeauna de la premiza ca nu se poate face nimic apai nici nu o sa se faca, e nevoie mai intai de convingerea voastra ca se poate si mai apoi evident si de a lupta pentru asta, ajutati de oameni competenti. Dar nu are rost sa polemizez cu voi pe tema asta. Eu stiu ce am de facut si imi urmez obiectivele, cine vrea cu adevarat sa mi se alature in lupta asta pt cei mici si oropsiti e binevenit, cine nu nu.
Si inca odata inainte de a afirma ca am dat un sfat vizand o ilegalitate documentati-va si apoi acuzati
irina_g spune:
Sa sti ca eu in zilele si saptaminile cind alergam sa caut bebe am intrebat DPC ce fac daca gasesc o mamica care vrea sa mi-l dea mie (ii place de mine ) si mi s-a spus ca e ilegal sa il dea doar asa, ca persoana X vrea sa mi-l dea.
Asa ca chestia cu : " sa incredintezi tu ca parinte copilul spre crestere, cu sau fara acte unei rude sau unei familii apropiate " nu cred ca tine in practica.
Iar legat de "ceea ce nu este interzis de lege inseamna ca e permis" iara nu merge in practica.
Eu m-am lovit de multe chestii care nu erau interzisa in legea 272 sau 273 si totusi DPC mi-a spus ca nu e permis asa ceva,
Au fost chiar lucruri care se puteau face in lega 272 si totusi DPC a zis ca nu se poate face.
Asa ca teoria e teoria iar practica e practica. Practica ne omoara.
Hai ca nu vreau sa ma supar tocmai azi de ziua flacaului meu insa nu am vrut sa las lucrurile nelamurile.
Irina si Mihai
galinarodica spune:
Draga mea sunt unele persoane din DPC care zic nu si la ce e legal fiindca incearca sa intimideze, de ce nu stiu, dar daca te duci cu legea in mana sau cu avocatul pana si acele persoane o lasa mai moale si stii si tu asta, ca dupa unii dintre ei ar fi mai bine la lasam copii sa zaca la maternitati sau la maternali cat ii haul si sa nu mai adoptam ca poate pana la 18 ani se-ndura vreo capiata de naturala sa-i ia...
irina_g spune:
Sa stii ca am fost cu legea in mina.
Nu a avut nici un efect. Ori ca eram cu legea 272 sau cu o bucata de hirtie higienica (pardon) era acelasi lucru.
Cel putin pentru DPC-ul de care apartin cu casa.
Irina si Mihai
galinarodica spune:
Eu una de asta mi-am luat avocat. Si nu unul ci doi, ca sa fiu sigura ca totul e ok.
iliuta spune:
Gallinarodica ce mai faci? Cum merg treburile? L-ai luat pe Serban acasa?
Eu nu prea am mai intrat pe forum, de fapt la calculator in general.
Eu sunt pe o lista de asteptare de donanta la Barcelona. Sper ca cel tarziu pana in noiembrie sa pot face Fiv-ul.
Multa bafta si te pup si pe tine si pe Serban.
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/micaelapodariu/my_photos
"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"
Mihaela
iliuta spune:
Fetelor am citit si eu ce s-a scris la pagina nr. 1. Vreau sa va zic ca nu am habar despre adoptie, dar cunosc o familie de la mine din Suceava care au infiiat fetita fratelui sotului. Si asta de mai bine de 15 ani. Credeau ca nu pot face copii. Intre timp au avut si ei o fetita si le-au crescut impreuna ca surori, ele fiind de fapt verisoare.Deci.........se poate.........
Out of topic: Suntem o tara de corupti unde se produc o gramada de ilegalitati, O GRAMADA!!!!!!1
MIE MI SE FACEA FIV CU OVULE DONATE LA MEDSANA SI CAND M-AM DUS SA PLATESC LA MANAGER, AM AFLAT CA ERA ILEGAL........IAR DOCTORITA PROTOPOPESCU MI-A ZIS CA EA A VRUT DOAR SA MA AJUTE DUPA CE S-A AFLAT.........
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/micaelapodariu/my_photos
"Prietenia este mana care-ti sterge lacrima atunci cand viata te doare......"
Mihaela
simona dragusin spune:
Fetita fratelui sotului..se poate si acum .De fapt se poate pina la gradul 4 de rudenie.
Succes cu f i v-ul ,ILIUTA !Sa te ajute Dumnezeu !
SIMONA
http://pg.photos.yahoo.com/ph/doru_gilbert/album?.dir=82d7re2