Vizita gradi - ce intrebari sa pun?

Vizita gradi - ce intrebari sa pun? | Autor: Winnie

Link direct la acest mesaj

Fetita mea face in toamna 2 ani si ne-am hotarat sa mergem la gradi.
Asa m-am trezit ca am programat maine o vizita dar parca nu imi trece nimic prin minte (nu chiar, dar oricum) legat de ce intrebari sa le pun.

Nu sunt o batuta in cap (zic eu ) dar parca pe masura ce gandesc mai mult, pe atat nu reusesc sa ma concentrez...Am o perioada grea la munca, una usor dificila in familie si nu e de mirare...

Asa ca va rog mult, fie-va mila de o zapacita dezorganizata - si dati-mi si mie niste sfaturi - ce intrebari sa le pun la oamenii aia? Stiu ce vreau, stiu la ce sa ma uit, dar parca nu imi vine nimic in minte.

Asa exemplar ca mine mai rar...

Pupici si nu ma injuratzi...

Cris si -lina Balerina (19.11.2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AncaMaria spune:

Winnie, niste intrebari de baza ar fi:
- cati copii sunt in total/in grupa ei
- care este programul zilnic (somn, mancare, activitati)
- daca li se da de mancare, ce si de cate ori pe zi
- cate educatoare sunt si daca fac prin rotatie sau e una/doua stabila pentru fiecare groupa(e important mai ales la varste mici ca copilul sa aiba pe cineva stabil)
- daca exista vacanta la gradi (aici multe gradinite mai ales particulare iau vacanta de 2 ori pe an, si daca mergi la servici e important ca sa stii ce faci cu copilul)
- si nu in ultimul rand despre bani

Aici se mai cer si referinte de la alti parinti care duc copilul acolo..

Uite si un link
http://www.dccda.org/referralquestions.shtml

Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Winnie spune:

Merci mult Anca

Astazi ma duc sa vedem cum e. Oricum as vrea sa vad mai multe, inainte sa iau o decizie, sper sa fie ok si sa gasim ceva potrivit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

cris - daca nu ai plecat inca spre gradinita, ai mai putea sa intrebi:

- de cat timp lucreaza acolo educatoarele din gradinita (asa poti sa vezi daca exista o continuitate a personalului, care inseamna ca jobul lor e ok platit si relatia cu managementul e buna, deci sunt sanse mai mici sa se schimbe educatoarele in mijlocul anului)
- de cate ori vine medicul in gradinita pe saptamana si ce fac in cazul in care un copil e racit
- ce activitati extracuriculare au
- sa ii intrebi daca au autorizatie de functionare (se pare ca sunt multe gradinite care nu o au)

succes!

cele mai frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Pe linga cele spuse de Anca si Vrabiuta, insista sa afli cit mai multe despre educatoare. Virsta, studii.(observatie personala: cele care au absolvit psihologia si/sau au studii despre psihologia copilului prescolar se pricep mai bine sa faca fata in diversele ipostaze in care sint puse in lucrul cu copiii) Calitatea personalului didactic din gradi e, in ultima instanta, cel mai important lucru.
Succes!

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Winnie spune:

Va multumesc din suflet

Mi-am facut deja o lista, o sa adaug si sfaturile voastre, sa vad ce vom alege.

Am mari emotii, parca mi se strange inima cand ma gandesc sa o las altundeva decat acasa, insa, desi avem bona excelenta, cred ca socializarea are un impact pozitiv asupra copiilor, si as vrea sa profitam de asta.

Am auzit de atatea schimbari in bine la copiii care merg la gradi, incat am decis sa incercam si noi, desi are cine sa stea cu ea, avem casa cu curte, etc.

Sper sa nu gresesc...

Pupici

Mergi la inceput