Un sfat de muzicieni sau mamici cu copii talentati
Raspunsuri - Pagina 2
filofteia spune:
Fetelor va multumesc mult pentru raspunsuri.
Lu.more, se pare ca esti intradevar talentata... eu ca parinte nu as fi ezitat sa-ti ofer o sansa, asa cum va fi si cu Adi...
Vreau insa sa stiu cum sa procedez mai bine, pentru ca va fi de luptat si cu barbatul meu si familia lui (ca ai mei nu se baga) in a-i face lui Adi o cariera din asta.
Deja am aranjat meditatiile de peste vara, la care barbatul meu a bolborosit de nu se poate, dar o sa-i treaca mai ales dupa ce o sa vada ca lui Adi ii place.
O alta intrebare... Liceul de muzica il poate face numai daca termina scoala de muzica? Sau si mai sus... la Conservator poate merge numai daca termina liceul de muzica?
angy11 spune:
Filofteia,poate face Liceul de muzica,daca nu face I-VIII,sau V-VIII muzica,dar poate face doar canto sau studii teoretice.
Instrument poate face daca dovedeste ca este la nivelul clasei respective.
Iar pentru a fi la nivelul clasei a IX la instrument trebuie sa fie si la teoria muzicii...etc.
Cu Conservatorul e acelasi lucru.
Deci se poate dar e mult mai simplu sa o ia de la inceput.
adrienne12 spune:
Filofteia zi-i barbatului ca joburile joburile de programatori se duc in India :-)
filofteia spune:
quote:
Filofteia,poate face Liceul de muzica,daca nu face I-VIII,sau V-VIII muzica,dar poate face doar canto sau studii teoretice.
Instrument poate face daca dovedeste ca este la nivelul clasei respective.
Iar pentru a fi la nivelul clasei a IX la instrument trebuie sa fie si la teoria muzicii...etc.
Cu Conservatorul e acelasi lucru.
Deci se poate dar e mult mai simplu sa o ia de la inceput.
Banuiam eu, deci ar trebui sa faca scoala de muzica... si liceul... Dar invesr se poate? Adica ati auzit de copii care fac liceul de muzica si alta facultate?
quote:
Filofteia zi-i barbatului ca joburile joburile de programatori se duc in India :-)
Multumesc multe fetelor!
angy11 spune:
Filofteia,am avut coleg de clasa care a intrat la Cons si la politehnica deodata si asta pe vremea lui Ceasca cand se intra multa mai greu la facultate.
Mai am colegi doctori,ingineri,o alta colega,profesoara de pian,a facut in paralel facultatea de informatica,dar s-a intors la vechea dragoste pianul;) deci se poate.
Sfatul meu e sa il iei in primul rand de-acolo(sc.pop.de arta)si sa te interesezi de un profesor ca lumea de pian,eu nu cunosc pe nimeni la Pitesti,apoi da-i ore de pian,vezi cum reactioneaza,iar cand o sa fie timpul de inceput scoala vei sti ce sa faci cu siguranta.
Succes!
alinaxeni spune:
Filofteia,tu trebuie doar sa-i inlesnesti copilului cursurile pt. moment.Deja din clasa Va va face el alegerile.Luati chestia asta ca pe o activitate extra scolara si va dumiriti peste cativa ani dupa ce va participa la concursuri si va avea rezultate.
Fata mea a inceput vioara la 7 ani.S-a dus la inscrieri singura,fara sa-mi spuna o vorba,eu doar am aflat ca am de platit inca un fond al scoli.Initial m-am enervat, dar am lasat copilul sa faca ce vrea si in primi ani daca ii spunea cineva ca nu va face muzica n-ar fi crezut.E un talent dar nu a facut eforturi si toate rezultatele le-a obtinut numai din talentul ei,fara studiu aprofundat,nici nu ar fi avut timp.Apoi,din clasa aV a a lasat-o mai moale si incet a recunoscut ca nu e visul vieti ei.Trebuie sa recunosc ca muzica a contribuit mult la formarea ei ca om si i-a slefuit sufletul.A ajutat-o sa treaca peste momente grele si a avut un refugiu in ea.Acum trece a 8a si la sfarsitul clasei primeste un atestat cu care va putea face ceva in viata.
Mai in gluma mai in serios radeam de ea ca daca nu merge cu matematica se poate face cantareata,macar mai avem o optiune.
Tu fa-ti datoria de parinte si lupta pt. dorintele lui cu cei din familie,nu se stie ce mare muzician vei da lumi......vrei sa ratezi asta?
In momentele grele trebuie sa gasesti ceva sa te motiveze sa mergi mai departe.
filofteia spune:
Alinaxeni... il voi lasa sa faca muzica, tocmai pentru a se forma frumos... si a gasi un refugiu.. multumesc mult pentru raspuns...
Angy11... de ce este vazuta prost scoala populara de arta? Am luat legatura si cu un profesor de la liceul de muzica, dar nu mi-a inspirat incredere... in plus profesoara pe care o are Adi face meditatii cu copii care sunt la scoala de muzica si chiar are un elev care a intrat la conservator... chiar nu stiu ce sa spun...
Mai am o intrebare... cam cat costa o ora de meditatie la pian pentru un copil de 5 ani jumatate?... si de fapt este o ora? Cam ce ar trebui sa stie sa spunem dupa 10 astfel de ore?
angy11 spune:
Nu e vazuta prost neaparat.La noi in Timisoara stiu cine preda acolo,iar pregatirea e la nivel de amatori,asta ma deranjeaza,daca tot da omu un ban,macar sa merite,dar nu e neaparat sa fie peste tot la fel.
La noi e totusi un oras cu multe oprtunitati pentru absolventii de Conservator si totusi nu se duce nimeni la scoala populara,nu stiu de ce.
Editez:Nu e vorba de amatori sau profesionisti,,m-am exprimat gresit,e vorba de calitate.
filofteia spune:
Multumesc Angy... in vara asta va face totusi tot cu profesoara de la scoala populara de arta... iar din toamna mai vedem... cand incep cursurile ma duc si pe la scoala de muzica... sa mai intreb...
Si totusi cat costa o ora de meditatie?
angy11 spune:
Filofteia,cu placere,oricand,daca consideri ca sunt de folos,ma ofer.Am sa fac si sapaturi,dar nu acum,doar la toamna,daca vreunul din colegii mei cunosc profesori acolo si-ti trimit pe PM,pareri,daca e cazul.
Pana atunci succes va doresc si sa auzim de fiul tau,ca de-un mare muzician,sa-l aplaudam, sa ne mandrim cu el!