Lecturi obsedante!
Nu stiu daca aici este locul acestui subiect sau daca va intereseaza,daca nu mutati-l,inchideti-l,faceti ce vreti!
Vroiam sa va intreb,aveti carti pe care le recititi de j'demii de ori fara sa va plictisiti.Eu una recitesc cu placere ori de cate ori am ocazia Cei trei muschetari si Jules Verne in general,tai pan,shogun,nobila casa si james clavel in general,rodica ojog brasoveanu.Sunt carti care pur si simplu le-as citii de 1000 de ori,deja le stiu pe de rost si tot vreau sa le citesc.
Aaaa si am citit pana acum de peste 20 de ori Rebecca,minunata carte!
"La vita e bella"
poze
Raspunsuri
Victoria spune:
Daaaa...recitesc cu placere toate cartile scrise de Isabel Allende - am cumparat-o pe prima din intamplare, si acum nu ma mai satur de ea..
Apoi..si eu am recitit Shogun,tai pan si nobila casa.Inca mai am multe volume comandate la Cartea prin posta si pe care nu am apucat sa le citesc inca, asa ca o sa le iau cu mine in concediu, citesc pe plaja de rup...
V
veni, vidi, Victorie!
J G spune:
cand eram adolescenta am citit de f multe ori La Medeleni, erau ai mei ingrijorati.
Acum, mare, recitesc Sven Hassel, Erich maria Remarque si Forsyte Saga de galsworthy. Tot asa, imposibil sa ma satur.
A, si Anna karenina!
J si Carla (05.02.2006)
sheherezada spune:
vale in copilarie am recitit Ciresarii de foarte multe ori,pe urma am trecut la Eliade.Acum ma apuca dorul de cate un scriitor si incerc sa-i recitesc toata opera.Acum mi-e dor de Preda!
Mereu alaturi de voi.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
ina78 spune:
Imi place subiectul... am crezut ca sint eu "defecta".
Am citit Pe aripile vantului cred ca de 10 ori. Si tot mai am momente in care as mai reciti-o.
M-a marcat si in acelasi timp, am senzatia ca imi da forta ori de cite ori ma simt "slaba".
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
mazzel spune:
ceea ce eu citesc de "jde" mii de ori fara sa ma plictisesc, este tocmai ce multi nu pot sa vada, si anume Hortensia Papadat Bengescu, si cartea care eu o stiu pe de rost este patul lui procust de camil petrescu.
Natasa spune:
Si eu am citit La Medeleni de vreo 15 ori :). Urmeaza "Arta conversatiei"-de vreo 5 ori. Bine, in copilarie reciteam de multe ori cartile (Habarnam s-a rupt de atita citit, la fel si povestile nemuritoare), dar dupa adolescenta, in afara de cele doua mentionate, doar Fratii Karamazov am mai recitit si-mi propun demult sa recitesc "Egipteanul". Altfel ma bucur cind am timp si stare sa duc o carte la bun sfirsit-nu mai visez si lecturi in reluare.
forte spune:
Ina, am citit si eu Pe aripile vintului doar de vreo 7 ori. Dar am vazut filmul de vreo 8 si tot l-as mai vedea. Si mai citesc din cind in cind citeva pasaje din carte. Mi se pare o sursa de neocolit ca sa intelegi ce a insemnat Razboiul Civil american, dincolo de povestea personajelor. In adolescenta am citit de muulte ori si "Pinza de paianjen" si "Patul lui Procust". Alte romane romanesti pe care le-am citit cu imensa placere (chiar daca erau in programa scolara): Ion si Rascoala, Enigma Otiliei. Carti excelente.
Dar ce citesc fara sa ma plictisesc vreodata, o consider scriitoarea mea de suflet, o iubesc la nesfirsit: Marguerite Yourcenar. O franceza clasica, aristocrata si frumoasa: Alexis, seria memoriilor ei in Ce" Eternitatea, Memoriile lui Hadrian, Povestiri orientale....
mazzel spune:
ar mai intra si maestrul si margareta a lui mihail bulgakov, este o carte pe care o tot termin si iar o incep.
Theiuta spune:
Ca si Ina 78 citesc Pe aripile vintului de cite ori ma simt slaba si depasita de situatii...
Mai nou, de un an am citit de vreo 3-4 ori Harry Potter. Marturisesc ca eu, cu mintea de adult, regasesc muuult mai multe substraturi decit ar gasi un copil de 10-12 ani.
A...si Stapinul Inelelor. am citit intii cartile si abia apoi am vazut filmele.
Theiuta
poze cu Nicolas
mihaela_80 spune:
cand am vazut titlul "Lecturi obsedante" am crezut ca e vorba despre cartile pe care le citim si nu ne mai ies din minte. Adaug aici "Colectionarul" de John Fowles, o carte pe care imi doresc sa nu o fi luat in mana, chit ca autorul e unul dintre preferatii mei.
In rest, am recitit de nenumarate ori mai toate cartile care mi-au placut, minunandu-ma de cum evolueaza modul in care le percep odata cu varsta.
Volumul de care vorbesc mai sus, insa, sugereaza ca natura umana e atat de rea, fundamental rea, incat imi face frica :(