Preparate din oua

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Oua cu vitel

Ingrediente: 4 oua fierte tari, 400 g carne de vitel taiata suvite si prajita in unt, 3 cepe rosii, 4 rosii, 1 ardei iute, sare, piper, cativa castraveciori murati, marar, patrunjel verde, ghimbir

Cepele taiate pestisori, rosiile oparite, curatate de pielite si taiate felii se sareaza si se pipereaza, se adauga putin ghimbir pisat, se amesteca si se aseaza pe un platou. Deasupra se pun felii de oua rascoapte, suvitele de carne prajita si se orneaza cu rondele de castraveciori murati si verdeata tocata.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Piure gratinat, cu oua si costita

Ingrediente: 400 g piure de cartofi, nucsoara, 200 g costita afumata, 2 ardei grasi rosii, 1 leg. cimbru, sare, piper, boia de ardei, 8 oua fierte tari, 100 g cascaval ras

Se pregateste piureul si se condimenteaza cu nucsoara. Se taie felii subtiri 150 g costita, restul se toaca. Se toaca ardeii si cimbrul.
Se prajeste toata costita. In grasimea ramasa, se caleste cimbrul si ardeiul, se condimenteaza cu sare, piper si boia, apoi se amesteca bine cu piureul si costita prajita. Se pune totul intr-o forma unsa.
Se taie ouale in 2, pe lung. Se aseaza in piureu, cu galbenusul in sus, se presara cascavalul si feliile de costita si se da la cuptor 10 minute. Se orneaza cu cimbru.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Ciuperci cu oua
Ingrediente

200-300 g ciperci, 3-4 oua, o ceapa, 30-40 g unt, marar, patrunjel, o lingura de smintina, 1/2 lingurita sare, ulei.
Reteta

Ceapa taiata marunt se caleste un minut cu o lingura de ulei, adaugind cipercile bine spalate si taiate in feli mari. Se lasa sa fiarba acoperite la foc mic pina scade apa si se inmoaie. La nevoie se adauga cite putina apa sa se inmoaie bine apoi se sereaza si se aromeaza dupa gust. Reci se adauga in oua care se amesteca bine cu smintina. In tigaia infierbintata dinainte si se prajeste la foc mic pina cind devine aurie adauginduse imediat compozitia cu ouale lasindo sa se coaguleze la baza apoi se amesteca pina se coaguleaza dupa dorinta. Ciupercile se servesc ca fel intii, sau ca fel doi, cu diferite salate de cruditati.

...atentie, mesaj patentat...cine stie cunoaste
Joker...mama de ied zapacit

EDUTZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Legume cu smintina si oua fierte tari
Ingrediente

500-800 g legume fierte, 3 oua fierte tari, 150 ml smintina, 50 g unt, 30 g pesmet.
Reteta

Legumele fierte si strecurate se aseaza intr-un vas uns cu unt alterind cu ouale fierte si tsiate in feli rotunde. Deasupra se distribuie smintina si se presara pesmetul si bucatele de unt. Se introduce in cuptor cu 10 min inainte de servire

...atentie, mesaj patentat...cine stie cunoaste
Joker...mama de ied zapacit

EDUTZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Legume cu smintina si oua fierte tari

Ingrediente

500-800 g legume fierte, 3 oua fierte tari, 150 ml smintina, 50 g unt, 30 g pesmet.
Reteta

Legumele fierte si strecurate se aseaza intr-un vas uns cu unt alterind cu ouale fierte si tsiate in feli rotunde. Deasupra se distribuie smintina si se presara pesmetul si bucatele de unt. Se introduce in cuptor cu 10 min inainte de servire

...atentie, mesaj patentat...cine stie cunoaste
Joker...mama de ied zapacit

EDUTZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Oua cu ardei gras

Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 oua, 1/2 ardei gras verde, 1/2 ardei gras galben, 1 crenguta de busuioc, 4 lingurite smantana (sau frisca nebatuta), 30 g unt, 1 lingurita ulei, sare, piper.

Mod de preparare:
# Spalati si stergeti cu un servet jumatatile de ardei, curatate de seminte si nervuri, si taiati-le fasii.
# Puneti-le intr-o tigaie mica de teflon, turnati peste ele 1 lingurita de ulei, sarati, piperati, acoperiti tigaia cu un capac, lasati-le sa se caleasca incet, la foc mic si scurgeti-le, apoi, pe hartie absorbanta.
# Incingeti cuptorul la 180gr..
# Topiti untul, ungeti cu el 4 forme mici termorezistente si tineti-le 5 minute la congelator.
Repartizati fasiile de ardei in cele 4 forme si adaugati cate o lingurita de smantana (sau de frisca), 3-4 frunzulite de busuioc si cate un ou crud. Sarati, piperati, dati-le la cuptorul incins, lasati-le 5-6 minute sa se inchege albusul si serviti-le imediat.

...atentie, mesaj patentat...cine stie cunoaste
Joker...mama de ied zapacit

EDUTZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Oua cu dovlecei si tarhon

Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 oua, 3 dovlecei, 1 ceapa, 2 fire de tarhon, 3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare:

Spalati dovleceii, stergeti-i cu un servet si taiati-i felii subtiri, fara sa-i curatati de coaja.

Incingeti uleiul intr-o tigaie de teflon si caliti ceapa curatata si tocata marunt, pana ce incepe sa se rumeneasca. Adaugati dovleceii si lasati-i sa se prajeasca la foc potrivit, pana ce s-a evaporat tot lichidul.

Spargeti cele 8 oua intr-un bol, adaugati sare si piper si bateti-le - ca pentru omleta - impreuna cu tarhonul taiat (cu foarfeca). Varsati-le peste dovleceii prajiti si lasati-le sa se inchege aproximativ 8 minute.
Intoarceti omleta pe partea cealalta (cu ajutorul unei farfurii), lasati-o sa se rumeneasca vreo 5 minute si serviti-o calduta sau rece, taiata patrate sau romburi.

...atentie, mesaj patentat...cine stie cunoaste
Joker...mama de ied zapacit

EDUTZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Oua cu cartofi

Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 oua intregi + 1 galbenus, 8 cartofi, 8 felii subtiri de bacon, 1 lingura faina, 80 g unt, 3 linguri ulei, 2 prize nucsoara macinata, sare, piper.

Mod de preparare:

Spalati cartofii si fierbeti-i - cu coaja - circa 20 de minute. Curatati-i de coaja, zdrobiti-i cu furculita si incorporati 60 g de unt, faina, 1 ou intreg si 1 galbenus. Adaugati sare, piper si nucsoara si amestecati-le bine.

Incingeti cuptorul la 180gr..

Ungeti o tava cu unt si faceti cu spritul rozete de piure formand 4 coroane. Dati-le la cuptor si lasati-le sa se coaca si sa se rumeneasca aproximativ 10 minute.

Intre timp, incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti feliile de bacon. Impingeti-le apoi la marginea tigaii (de jur imprejur) si faceti la mijloc 4 ochiuri. Sarati si piperati.
Puneti pe farfurii cele 4 coronite de piure, asezati la mijloc cate un ochi si 2 felii de bacon si serviti-le imediat.
_

...atentie, mesaj patentat...cine stie cunoaste
Joker...mama de ied zapacit

EDUTZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata cu oua si costita

Ingrediente: 1 ardei gras verde, 250 g rosii mici, sare, piper, 1 salata verde, 1 cons. porumb (425 ml), 6 oua fierte tari, 200 g costita, 2 leg. arpagic verde, 4 lg. maioneza, 175 g iaurt, 1 lingurita suc de lamaie

Se taie ardeiul fasii subtiri, rosiile in 2 sau 4 si se condimenteaza cu sare si piper. Se rup bucati frunzele de salata, se scurge porumbul, se taie fasii costita si se amesteca totul.
Se taie arpagicul inele fine si se amesteca bine cu maioneza, iaurtul, sare, piper si suc de lamaie. Se aseaza ouale taiate in 8 peste salata si se toarna sosul. Se orneaza cu arpagic verde.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Tigaie mexicana cu oua ochiuri

Ingrediente: 1 kg cartofi fierti in coaja, 2 cepe, 4 ardei iuti rosii, 150 g bacon, 1 cons. fasole boabe rosie (425 ml), 1 cons. porumb (315 ml), 3 lg. unt, sare, piper, boia, ½ leg. patrunjel verde, 4 oua

Se decojesc cartofii si se taie bucati. Ceapa se taie felii, ardeii se taie rondele, iar baconul se taie fasii late de 4 cm. Se scurge fasolea si porumbul.
Se incing 2 lg. unt intr-o tigaie, se calesc fasiile de bacon si se scot. In aceasta grasime se prajesc cartofii cca 10 minute. Se adauga ceapa si ardeii si se calesc. Se condimenteaza cu sare, piper si boia si se adauga patrunjel, apoi bacon, fasole si porumb. Se incalzesc 5 minute.
Se coc ouale ochiuri intr-o tigaie. Se orneaza legumele cu patrunjel verde si se aseaza deasupra ochiurile.


Mergi la inceput