Pasaport romanesc pt cetatean strain.

Pasaport romanesc pt cetatean strain. | Autor: kim222

Link direct la acest mesaj

Pasportul meu romanesc este deja expirat. Pentru ca in vara vin in Ro, as dori sa-l schimb/prelungesc.
Intrebarile mele sint:
1.daca sint cetatean strain si am predat buletinul romanesc la plecarea din Ro, pot solicita un nou pasaport ?
2.ce pot prezenta in locul cartii de identitate?
3.cum fac dovada domiciliului sau mai exact , ar trebui sa fac aceasta dovada?
4.pot solicita acest pasaport in orice oras al tarii sau numai la Bucuresti?
5.pot evita sa declar ca sint cetatean strain, sau oricum nu conteaza in cazul de fata?
Poate cineva dintre voi s-a mai lovit de aceasta situatie...Orice sfat este bine venit!
Multumesc!

As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns polux spune:

Olivia, am sa-ti raspund eu la intrebari.
1. da poti solicita un nou pasaport romanesc, caci ptr statul roman esti cetatean roman cu domiciliu in strainatate ,nu cetatean strain, chiar daca tu ai si cetateania americana.
2. nu se prezinta nimic, doar pasaportul expirat
3. nu cred ca este nevoie, doar pe pasaport iti scrie cetatean roman cu domiciliu in strainatate
4. pasaportul trebuie solicitat unde ai avut ultima resedinta (asta nu sunt sigura, dar la noi asa a fost- e drept ca am avut si ceva relatii)
5. da poti sa spui ca esti doar cetatean roman cu domiciliu in strainatate. Se poate insa sa-ti ceara foia de drum cu care ai venit, si atunci vei fi nevoita sa declari dubla cetatenie
Si acum intrebare, de ce vrei sa-ti faci pasaport romanesc acum cand mergi acasa, e nebunie mare. Poti merge cu cel american si la intoarcere il faci la ambasada sau consulatul roman cel mai apropiat. Doar ca dureaza 4-5 chiar 6 luni pana il ai.

Pupici

Liliana

Poze cu maimutica mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Multumesc pentru raspuns Liliana...cel mai apropiat consulat este la vro 6-7 ore de San Francisco....un dus....deci complicat!

As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina.

Mergi la inceput