Ardei umpluti

Ardei umpluti | Autor: rodicaosoian

Link direct la acest mesaj


buna
fetelor voi cum faceti ardeii umpluti?ii fcaeti cu sos sau ciorbita?
eu as vrea sa fac ciorbita si am o reteta dar nu imi prea convine si ma-m gandit sa va intreb si pe voi
mai multe retete la un loc iese mancarea mai buna
va astept cu reteta voastra
va multumesc


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ardei umpluti

Ingrediente: 12 ardei grasi, 750 g carne tocata, 2 cepe, 6 lg. ulei, 500 g cas de oi, 3 lingurite patrunjel verde tocat, 3 oua, sare, piper, 2 lg. condimente

Ardeii se spala si li se taie apoi capacele. Se scot nervurile si semintele. Se spala si se lasa la scurs.
Se toaca ceapa si se caleste in 3 lg. ulei. Se adauga carnea tocata, 1 lg. condimente si se caleste 5 minute.
Se bat ouale, se adauga patrunjelul verde si casul taiat cubulete. Se amesteca branza cu carnea, se umplu ardeii si li se pun capacelele.
In restul de ulei se perpelesc ardeii, apoi se pun intr-o cratita. Se adauga apa cu o lingura condimente pana la nivelul capacelelor. Se fierb 30 de minute.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Ardei umpluti cu orez

Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung, 400 ml supa (instant), 250 ml suc de rosii, 2 rosii, 80 g masline negre fara samburi, 1 kg ardei grasi verzi, 125 g branza, oregano proaspat

Se da in fiert orezul cu 250 ml supa si suc de rosii. Se lasa sa fiarba la foc moale cca 20 de minute. Rosiile se taie cuburi, maslinele - felii, iar ardeii se taie jumatati pe lung.
Se preincalzeste cuptorul (200°). Se taie cubulete 1 ardei gras. Se inglobeaza in orez maslinele, ardeiul gras si rosiile. Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de ardei, apoi se aseaza pe fiecare ardei cate o felie de branza.
Ardeii umpluti se aseaza intr-o forma de sufleu si se toarna restul de supa. Se coc la cuptor cca 25 de minute si se orneaza cu oregano.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

am facut de 2-3 ori si familia mea s-a uitat lung la continutul farfuriei. e vorba despre ciorba cu ardei umpluti. trebuie sa alegi ardei micuti iar in rest...procedezi ca la borsul cu perisoare, doar ca umpli ardeii in loc sa faci perisoare (carne tocata, putin orez, mie imi place sa pun si verdeata in tocatura, sare, piper si ou). prima oara faci din curiozitate, a doua oara...sa te afli in treaba. copilul meu refuza cu incapatanare coaja de ardei, asa ca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Bors de ardei umpluti

Ingrediente: 6 ardei grasi (kapia), 250 g carne tocata, 1 felie paine inmuiata, 3 cepe, 1 morcov, ¼ telina, sare, piper, 1 ou, 30 g orez, 200 g rosii, patrunjel verde, marar, bors dupa gust, 100 g smantana

Se pun sa fiarba in 2 l apa clocotita 2 cepe taiate marunt, morcovul si telina rase.
Carnea tocata, painea, 1 ceapa rasa, oul, orezul, patrunjelul si mararul tocate se amesteca bine. Se curata ardeii de codite, se spala bine si se umplu cu amestecul de carne. Se astupa cu cate o bucata de rosie si se pun sa fiarba in supa care clocoteste.
Bucatile de rosii ramase se decojesc, se curata de seminte si se adauga la supa. Dupa ce au fiert, se potriveste supa de sare si piper. Borsul se fierbe separat si se adauga in final. Se mai dau cateva clocote. Se serveste cu smantana.


Ceea ce nu ne ucide ne face mai puternici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

fetelor ,va multumesc mult de tot
akella,asta am interesa mai mult, cum sa pun zarzavatul
merci

Mergi la inceput