Sezatoare canadiana (49)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

La noi a fost avertisment de tornada! A batut vantul tare, s-a innegrit cerul, a tunat si a fulgerat, a plouat putin, dar am scapat cu atat, ca in beci nu m-as fi dat dusa. Mai bine pe forum cu o saltea de pat in cap!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Fetele, dati-mi si mie o idee de o mancare romaneasca pe care sa o duc joi la servici..toata lumea trebuie sa duca ceva specific din tara lor si eu n-am nici o idee, poate stiti voi ceva care le place canadienilor.

am fost la magazinul romanesc dar nu prea au nimic, au zis ca vara mai greu cu mancarurile traditionale, ma gandeam la niste sarmale...

Mamamariana, daca stai pe langa biblioteca de la Brookbanks, putem sa ne mai vedem cu copiii in parculetul ala de acolo ca si noi stam pe aproape, numai ca nu venim totdeauna acolo.

mai fetelor, eu la firma asta sunt asa de ocupata, n-am timp de nimic, asa e si pe la voi la servicii, sau mai aveti timp sa mai respirati un pic?

va pup

Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_B spune:

Magdone,

Parca ma aud pe mine... acum am intrat in mat leave, dar unde lucram eu era exact la fel - eram fericita daca apucam sa ma duc la buda de 3 ori pe zi, iar lunch-ul era de obicei in fata computerului. La inceput am crezut ca numai eu sunt asa ocupata sau mai stiu eu incompetenta, dar toti erau asa ocupati, numai ca unii isi mai bagau si picioarele, caci si maine este o zi. In fine m-am dumirit eu... bad management, dorinta de a tine costurile la minim ii facea sa fie mereu "understaffed". Eu am si tendinta aia pacatoasa spre perfectionism, iar daca nu sunt "la zi" cu toate nu pot sa dorm noaptea. Imagineaza-ti ca m-a apucat plansul ca mi-au luat din lucru in ultimele doua saptamani inainte sa plec si ii haituiam pe ceilalti colegi cu "eu am terminat pe ale mele, hai sa te ajut cu ceva". Suna familiar cumva?

Mancarici romanesti - sarmale (cam gretoase vara); celor de la mine de la serviciu le-a placut salata de vinete si icrele. Poti face o salata de conopida sau dovlecei umpluti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Magdone - sarmalute in foi de vita, salata beof sau musaca de varza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Andreea condoleante. Am trecut si eu de curand prin incercarea asta, am pierdut pe cineva drag si apropiat si stiu ca nimeni si nimic nu te poate ajuta. Ceea ce vrei tu nu se poate nici cumpara nici crea. O vrei pe ea inapoi si senzatia asta de neputinta te descompune. Dar asta-i viata, scurta. Vorba Neliei, cuvintele sunt de prisos.

Magdone, nu toate serviciile sunt asa. Eu am unul linistit, dar nici asa nu-i bine ca ma simt prea bine si nu mai caut si stau pe loc, nu evoluez nicicum.
Cu sarmalele e complicat pentru ca unii nu mananca porc, altii nu mananca vita, iar de pui nu sunt bune. Eu le aduc frigarui de pui. Sunt incantati. Le fac pe niste bete de lemn si le incalzesc la microunde. Cum vine potlock-ul cum ma trec pe lista cu frigarui din oficiu

Mamamariana, cu liceul nu stiu ce ai vrea tu sa afli despre VP. Ti-am zis ca acolo a fost si fiica mea si ca este o profa de mate romanca. Pe fiica mea a ajutat-o foarte mult, dar a ta te are pe tine
Nu stiu ce ar trebui sa intelegem prin calitatea scolii. Calitatea elevilor? Calitatea profesorilor? Calitatea invatamantului canadian?
Aici problema scolii se pune in cu totul alte coordonate ca in Ro.
In functie de mediile obtinute la materiile creditate pentru universitate poti aplica la o facultate sau la alta.
Daca ai profesori prea duri, sau colegi prea tocilari (vezi scolile dominate de chinezi), vei obtine medii mai mici cu efort mai mare si asta iti poate bloca accesul la o universitate sau un program pe care ti le doreai. Totul este sa-ti placa ceea ce vrei sa studiezi. Daca-ti place nimic nu te poate impiedica sa inveti cat mai mult, daca nu-ti place nimeni si nimic nu te va impinge inainte.
Fiica mea este la U of T ultimul an, toti prietenii ei, fosti colegi la Victoria Park SS sunt si ei studenti. Nu cred ca a fost meritul scolii ca au ajuns aici. Sunt convinsa ca a fost meritul lor. Si toti isi platesc singuri fiecare cent din studiile lor. Au si prieteni care au abandonat facultatea, dar toti erau sponsorizati de parinti. Chiar discutam cu fiica mea cat de greu iti este sa abandonezi ceva in care investesti singur, muncesti in vacante ca sa-ti platesti studiile... e si asta o coponenta a educatiei pe care o oferim copiilor si nu trebuie s-o ratam.

Parpalak ai gasit visine? Ca eu nu am mai avut timp sa caut saptamana asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

N-am gasit visine si vreau si eu sa ma duc la un magazin unde sa intreb de visine si sa nu ma mai trezesc cu guri cascate.. . Am mai incercat intre timp la un No Frills unde mi-au zis ca singurele cirese pe care le au sint alea pe care le au (la cirese)..

Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Ai fost la Sobeys? Ca la mine la Sobeys erau la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Lasa ca am fost eu la Sobeys si m-au privit intr-un soc total. Si eu care-mi facusem planuri de prajitura cu visine sambata...

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea-ana spune:

Fetelor, va multumesc din suflet ca imi sunteti alaturi, o voi pastra mereu in amintirea mea si ma bucur ca am reusit sa o mai vad inca odata.

parpalakai incercat sa cauti visine la piata??? sau nu ai nici o piata prin imprejurimi, uite de curiozitate am sa vad daca au aici la noi in piata visine!!! Eu am baut aici odata visinata facuta de cineva cu votcam dar nu avea acelasi gust cu cea de acasa.

Doniava mutati la St. Catherine? Zona este frumoasa acolo, chiar acum vreo 3 saptamani am fost la niste prieteni care s-au mutata din Tornto la Niagara, frumoase imprejurimi....am observat ca mai toate cunostiintele mele se cam retrag din toronto, mai la "tara".
Eu nu ma omor dupa zona asta Kitchener/Waterloo, dar acuma sant aici si deocamdata stau ca m-am cam saturat de mutat.

Pupici, mai vorbim,
Andreea

Andreea si Anaïs
http://community.webshots.com/user/andreeaana
http://community.webshots.com/user/anais20032604

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Eu am luat sambata galetusha cu vishine de la Food Basic, era in vitrina frigorifica, langa struguri .

Fetelor, am avut azi o cumpana, sper ca din soc nu l-am afectat pe bb2...
La 12 m-au sunat la servici paramedicii de la urgente ca fetita mea a avut un accident la piscina, ca acum e Ok, dar e sub obsrvatie si sa vin sa o vad .
Cateva minute m-am asezat, sa-mi revin si sa nu plang, am chemat un taxi si am fugit la spital. Ce se intamplase ? Un baietel de la alta clasa de inot, mai mare, a impins-o pe Ioana cu capul de marginea bazinului ; mama nu a vazut cand a fost lovita, dar a vazut-o ca plangea saracutza si se tinea cu mainile de dupa ureche si de gat . Instructoarea de inot i-a zis ca nu stie de ce plange, ioana plangea asa ca mama s-a hotarat sa o scoata din bazin, sa-i faca dus si sa o ia acasa, sa ma sune sa vedem ce facem .
Dar mamica unui copil de acolo a chemat asistenta de serviciu de la piscina , care i-a pus o cimpresa rece, i-a verificat reflexele si timp de 1 ora !!!! a incercat sa dea de mine la serviciu...asta nu inteleg de ce i-a luat asa mult !
Pana la urma, au chemat salvarea si asa a ajuns Ioana acolo...in final i-au facut si 4 radiografii si dr a zis ca e ok, si pe la 3 ne-a dat drumul acasa .
Am mers inapoi la piscina, sa vorbesc cu cineva despre ce s-a intamplat, dar schimbul de dupa amiaza a zis ca nu stiu nimic, si au lasat mesaj sa ma sune maine cei de pe sch de dimineata .
Acum Ioana e bine, nu o doare decat putin la gat, dar eu am niste nemultumiri si neclaritati :

1. Ce trebuie sa fac, eu am anuntat ca sapt asta renunta la cele 3 ore pe care le mai avea, si eventulat sa le faca sapt viitoare . Sincer insa, ma cam tem, sa o mai las, sa nu se loveasca iarasi !
2. Ma deranjeaza ca in lipsa noastra, cei de la piscina nu au dat un telef acasa sa vada daca copilul e bine, ce a patit, doar la ei s-a intamplat accidentul, nu ?
eu nu vreau scandal sau represalii dar macar putina justificare din partea lor, chestii de astea se pot intampla, dar Doamne-fereste, daca ramanea cu vreo sechela, cine era tras la raspundere ????

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 23 sapt si Ioana Nazdravana

Mergi la inceput