Sezatoare canadiana (49)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Pai Crinia, daca vrei la mare, vino mai repede acasa !

Fetele am 2 intrebari :
1. Mamei mele trebuie sa-i soseasca de acum prelungirea vizei si trebuie sa-i fac o noua asigurare medicala ; ce firma , convenabila ca pret imi recomandati ? Ca nu cred ca e intelept sa nu-i mai fac asigurare .

2. Sambata avem bilete la Avalon Room la Niagara , la concert la Julio Iglesias .Imi puteti spune care ar fi tinuta la spectacol ? Am vazut sala pe net si pare ff eleganta, deci nu e cazul de blugi ( noroc ca nu ma mai incap ) .

Fetelor, sa-i uram buna venit in Canada lui Gabid !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_B spune:

Laura,

Asigurare - am dat vreo 400 de dolari in decembrie - 6 luni, Manulife. Nu stiu cum e acum, pentru ca nu i-am mai facut pt prelungire, dar tin minte ca una din conditii era sa nu fie deja in Canada.

Eu am mai fost la spectacole pe aici, tinuta e rochie de seara sau tinuta mai eleganta, husband-ul la costum, mai erau cativa turisti in blugi si very casual dar foarte putini.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Bune fetele,

Bine ai ajuns Gabid! si integrare usoara! Apropo Laura si Gabid, si eu tot din Bacau la origini

Ca vorbeati de plaja, noi am fost in weekendul trecut la Woodbine beach, a fost super, am facut si gratar, e si piscina acolo pentru cine nu vrea sa se bage in lac, dar mie mi-a placut tare in apa, era doar ciudata senzatia ca apa nu e sarata, in rest aveam impresia ca sunt la mare.

Parpalak, de cand merge baietelul tau la daycare? ca vad ca si Razvan a inceput sa planga cand il las dimineata acolo, plange de mi se rupe inima, nu mai sunt buna de nimic toata ziua. Peste zi e ok, dar cand ma duc sa-l iau nu mai imi zice ca nu vrea acasa

Sanatate la burtici si sarcini usoare!

va pup!

ps Mona, cand ai timp, poate nu ma uiti si pe mine cu PM-ul ala. merci

Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Laura,multumesc!

Fetele,am ajuns in Canada!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabid_2001/my_photos

Gabi si Moni 15.10.2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Gabid, bine ati ajuns! Cand ati venit? Unde stati?
Cand ai vreme schimba steguletul daca vrei si povesteste-ne tot.

Crinia, multumesc pentru urari!

Clau, prin parcurile astea unde merg eu la plaja (Long Point, Port Burwell) nu prea e de stat pe termen mai lung, adica mie nu mi-ar place. Se poate inchiria un cottage sau poti merge cu cortul, dar nu ai magazin pentru hrana, nu restaurant... iar in conced imi place sa ma mai si rasfat. Un week-end e OK, dar deja o saptamana mi se pare prea mult.
Ce a scris parpalak de Prince Eduard County (eu credeam ca e Island?) e destul de aproape de Kingston care e aproape de Gananoque unde ati fost deja. Am vazut si noi plaja, este mare, se face baie, dar nu stiu pe unde se pot caza oamenii pe acolo, poate reiese de pe Internet.

Speram sa plecam si noi in concediu in august, o astept cu povesti pe Simonna, ca tot spre Wasaga ne-am cam duce.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Buna! Ma primit si pe mine la voi? De fapt v-am mai pus o intrebare prin toamna, despre doctorii din Montreal. Si am primit raspunsuri foarte bune. Multumesc mult!

Intre timp am nascut, bebele a venit si fara ajutorul doctorilor ( de fertilitate intrebam eu acum 10 luni).......... un baietel Marc-Adrian. Are 7 saptamani.
Si vin cu o intrebare. Ce produse le-ati dat voi pentru colici. Ma refer la ceva natural, ceaiuri......... Am primit ceva din Romania, dar se vor termina curand. In special, de unde as putea cumpara ceai de anason, in Montreal. Mie nu imi place abordarea de genul, «toti copii au colici», nu pot sa ma uit la el si sa-l vad ca sufera. Nu face foarte urat, am vazut ca reactioneaza urat la rosii de ex, si atunci nu mai manac. Dar as vrea sa am ceva in casa sa ii dau in caz ca incepe sa-l doara foarte tare.

Era o intrebare pe o pagina anterioara. Eu am nascut la Royal Victoria prin cezariana de urgenta. Cum eram gravida de risc eu am facut multe ecografii( am facut o operatie de apendicita la 25 de sapt si apoi diabet de sarciana)plus test genetic( platit de mine). dar ce am observat aici e ca exista abordari diferite de la spital la spital si de la CSLc la CSLc( inclusiv la cursurile prenatale care sunt peste tot gratuite).
M-au tinut in spital 4 zile, si apoi ne-am intors ( e aproape obligatoriu in acest caz) pt. ca a facut o forma de icter care a necesitat fototerapie. Si mi-au asigurat 3 zile camera in care sa dorm cu copilul.Dar nu pot generaliza, asa e procedura la acest spital.
Mihaela

Mergi la inceput

Buna Miki,

Felicitari pt bebic.

Eu la bebe#1 i-am dat Gripe Water (nu stiu cum ii zice in franceza) ca sunt in Toronto. E la farmacie la sectorul cu produse pt copii. E de fapt apa cu bicarbonat. Ce i-am mai dat... cand era foarte rau ii dadeam cate o picatura de Tempra pt copii.

I-am dat o data ceai de colici romanesc si de la 2 inghitituri a dormit ore intregi de m-am speriat - nu i-am mai dat.
Ceai de colici cu anason si musetel gasesti la magazinele cu produse romanesti - da telefon si intreaba daca au ca sa nu faci drumul de pomana. Aici in Toronto la toate am vazut.

Toate farmaciile au produse naturiste si iti pot recomanda ei, in schimb sunt destul de ineficiente, caci colicii sunt cauza sistemului digestiv nematurizat, unii copii ii au mai nasol, altii mai putin. Multi doctori zic sa nu bei tu lapte sau sa mananci iaurt, caci ii da lui colici - eu nu am facut-o si tot a avut. N-am mancat nici legume si fructe nefierte, bauturi dulci si acidulate, am fost pe ciorba si paste si tot urla copilul de colici, asa ca...

In general, singura chestie care il linistea cu adevarat era sa doarma cineva cu el, cu mana pe burtica lui. A avut o perioada cand statea ca ursul Koala, numai in Snugli, pe mine, caci numai asta il linistea. Venea taica-su de la serviciu si pasam lui ursuletul ca sa ma pot odihni si eu.

Daca gasesti vreun produs minune, scrie-mi si mie caci astept in curand bb2 si ma gandesc cu groaza la faza cu colici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Al meu adormea doar tinut pe burtica si presat putin cu mana. Pe urma foloseam Gripe Water. Am mai auzit de Ovol dar la noi nu a functionat. Am o prietene si la fetita ei i-a fost mai bine cu ovol. Apoi i-am dat ceai pentru colici luat din Romania.

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Apropo fetele - voi ati vazut ca sunt doua subiecte deschise deodata? Nu de alta dar continuam sa scriu la celalalt bine merci. Oare nu se pot muta cumva mesajele de acolo si inchis subiectul ala?

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Eu am vazut ca sunt 2 subiecte si am scris la ambele, caci am crezut ca eventual 49 se va inchide...

Mergi la inceput