Ce ma fac cu sotul!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Eu zic sa nu amestecati lucrurile, adica necesitatea de a sta cu copilul, ca asa-i normal pentru un parinte, si nevoia mamei de a fi degrevata din cand in cand de obligatiile zilnice, pentru tras sufletul; de fapt aici se reduce totul?
Pentru ca poti prelua, cu placere, ca tata, din treburile casnice de orice fel care ocupa mamei ziua si o obosesc, fara sa te implici efectiv in treburile copilului.
Da, stiu, ar fi de preferat altfel, insa nu trebuie pusa la indoiala dragostea tatalui, sau cel putin nu de la inceput.

poze multe cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Al meu sot isi iubeste copilul la nebunie, dar la capitolul joaca e dezastru. M-am obisnuit cu ideea ca nu pot fi tovarasi de joaca si pace!
De respins nu s-a pus niciodata problema, dar , tovarasi de joaca...rar, foarte rar!

Sa auzim de bine ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Adina - asa cum a spus si Elise si Rufus - poate ca nu-i facut sa "clicheze" cu bb mic pe moment. Intr-o buna zii vor putea sa discute ca de la "barbat la barbat". Poate ca respingerea momentana se datoreaza si unui stress mai mare (suprasolicitare) la servici... si sotul tau simte nevoia de o detasare fata de probleme īn general. Da-i timp si nu-l presa, analizeaza usor-usor ce se īntāmpla cu el si ia lucrurile asa cum vin... dar nu-l obliga daca el nu simte acum nevoia sa fie "partener" de joaca pt bb.
Multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Am impresia ca nu vad bine! Cum adica sa nu-l oblige, sa-l menajeze? Da' ce, a facut copilul singura???? Daca era vorba de o perioada scurta, intelegeam, e omul stresat, dar asa???? Zau daca inteleg! Eu vad aici o mama super stresata si super obosita si un sot care vrea "liniste" cand vine acasa! Iertat sa-mi fie, dar mie normal nu mi se pare!!! Mi se pare egoism curat! El sa fie menajat si ea sa traga, ca deh, asta-i rolul ei! Citesc ce a scris: "...se uita la film, asta nu e ora de joaca...". LOL! Bun, poate urmeaza ora mamei de odihna, nu de smotruit sau spalat si hranit bebe!
Eu una as purta o discutie foarte serioasa cu el. Daca nu vrea sa se implice (inclusiv in joaca copilului), de ce l-a mai facut? Ce credea, ca este precum o planta, o uzi si gata, creste singura? Normal este sa se implice amandoi, amandoi sunt la fel de obositi!
Am stat doi ani acasa, ca sa-mi cresc copilul, pentru ca nu am avut ajutor de la nimeni (in afara de sot) si stiu ce inseamna o zi intreaga de ocupat de copil. Cand am inceput serviciul, parca mergeam la odihna! Un copil este foarte solicitant, atunci cand te ocupi intr-adevar de el! Si are nevoie de amandoi parintii!
Adina, incearca o discutie calma cu el. Explica-i ca nu esti super femeie si super mama si nu ai cum sa faci fata la toate, ca ai nevoie de ajutor. Cand vine de la serviciu, impartiti sarcinile din casa. Apoi, cand puiul doarme, liber la elice! Poate sa se uite linistit la film sau sa faca ce doreste, nu-l mai deranjeaza nimeni. Cand copilul este mic, nu prea ai timp de tine. Cu trecerea timpului incepeti sa va recapatati si timpul vostru.
Bafta multa!

Claudia

o carte pentru un copil-si tu poti ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Mie mi se pare ca vb. totusi de 2 lucruri distincte:

1- n-are kef sa "se maimutareasca"?
Am multi prieteni care n-o fac, cu copiii lor.
Pentru ca nu pot.

Eu practic nu inteleg asta, pentru ca sint femeie, si de mica ma jucam cu papusile, si sint natural atrasa de un bb mic si scump.
Ei, ca barbati, poate nu simt asta. Poate ii atrag alte kestii.
Asta nu inseamna ca iubesc copilul mai putin.
Rolul unui tata nu cred ca e in principal asta: sa se tavaleasca cu copilul pe jos.
Copilul avea nevoie de tata si mai tirziu, sau mai ales mai tirziu, dupa ce trece de stadiul asta.

2 - nu intelege ca sotia e suprasolicitata?
Asta, da, ar fi o problema.
Ar trebui sa ii spuna clar, negru pe alb, ca nu mai face fatza. Si ca are nevoie de o solutie:
- sa gateasca, spele, calce si el
- sa-i aduca un ajutor in casa etc. etc.
Toate astea nu presupun sa se scalambaie. Deloc. Ci sa rezolve problemele de familie, ca un "cap de familie" ce e. Atributii serioase.

Elise

Mergi la inceput

Elise, uite si tu, ce deduci din ce a scris Adina? Am bold-uit anumite parti, care mie mi-au atras atentia.

quote:
Initial creeata de aaalex

Fetelor,sotul meu tot se da obosit(ca el munceste)de cind era copilul mic.Acum Alex are 1 an si 2 luni si simte nevoia sa se joace cu tatal lui.Se tot duce la el(copilul),dar el gaseste motive:se uita la film,asta nu e ora de joaca si cea mai urita respingere a fost aseara cind a zis ca:ce daca il iubeste trebuie sa faca pe "maimutoiul" in fata lui?Mi-a cazut tavanul in cap.El este o fireinimoasa dar are in cap sa nu-l tin eu sub papuc.Cum sa-l iau?El cam asa a fost crescut si nu stiu ce sa fac!ADINA

ghita

Deci, un tata trebuie sa se ocupe de copilul lui, indiferent de gradul de oboseala pe care-l are. Si la asta ma refer inclusiv la joaca! Este perfect normal! Stiu ca este obositor, si ca nu mereu ai chef de joaca, dar aici trebuie sa coopereze ambii parinti si sa o faca impreuna (toti trei) sau cu randul (mama sau tatal).
In concluzie, eu am vazut aici un tata care vrea sa nu fie perturbat din programul lui, ca nu are chef si caruia i se para ca daca-si ajuta sotia si se ocupa de copilul lui este tinut sub papuc. Si mie asta nu mi se pare normal!
Daca m-am inselat, imi cer scuze. Cel mai bine ne va lamuri insa Adina.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Exact - ne poate lamuri Adina daca barbatu-sau nu vrea sa se maimutareasca sau in general nu vrea sa o ajute.

Iar ince priveste implicatul in joaca copilului.... imi mentin parerea.
Sint oameni care nu se joaca.
Dar pot avea alte contributii la evolutia copilului.

Elise

Mergi la inceput

Bun, Elise, atunci hai sa vedem si asa lucrurile: tata nu are chef sa se joace cu copilul, mama nu are nici ea chef. Copilul ala, saracul, ce face???? Cand sunt micuti, nu se pot juca singuri!

Eu imi mentin parerea, atunci cand exista un copil, nu mai e dupa chefuri, ci dupa cum trebuie!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

nici al meu sot nu prea se joaca cu copilul... Si noi am stat o perioada, cam pana la 1.6 luni ai copilului / la parintii mei.Sora-mea cu cumnatul meu veneau in fiecare zi dupa scoala/serviciu la noi si plecau seara doar sa doarma la ei acasa de dragul copilului. Erau atatea persoane gata oricand sa stea cu el in brate.... Barbate-miu in perioada aceasta a mai si fost plecat cam 9 luni sa faca armata la el in tara.
Drept pentru care, intradevar, in afara de niste pupicuri nu prea statea cu copilul.
Dupa ce ne-am mutat singuri alta a fost situatia... acum ma ajuta cu copilul mult. Il duce, il ia de la cresa, ii da sa manance, il scoate in parc, etc.
Mi-am dat seama ca, data fiind firea lui, in perioada in care am stat la ai mei, nu-i venea sa-i dea la o parte ca sa stea el cu copilul...
Nici acum nu se "maimutareste"... dar mi se pare un tata foarte bun.

In rest, subscriu si eu la argumentele lui Elise !!

Laura mama lui Dimitrakis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns She spune:

quote:
Originally posted by Elise

Exact - ne poate lamuri Adina daca barbatu-sau nu vrea sa se maimutareasca sau in general nu vrea sa o ajute.

Iar ince priveste implicatul in joaca copilului.... imi mentin parerea.
Sint oameni care nu se joaca.
Dar pot avea alte contributii la evolutia copilului.

Elise

Mentine-ti-o!ca e buna.)
Nu m-am jucat niciodata cu copiii mei.Ca nu-mi place.Nu sint "mama jucausa".Copiii sanatosi si mai mult decit normali:)

dar acum cind sint MARI, ne jucam altfel

Si ca sa nu uit.Joaca "de unul singur" sau cu fratii ajuta la dezvoltarea imaginatiei.Imaginatia este un fel de "mama" a dezvoltarii psihicului.fara imaginatie nu se progreseaza.
Si acum am bagat scuza

Mergi la inceput