Eu cred ca nu e in regura,voi ce parere aveti?
Am pierdut o sarcina la 8 sapt si jumatate,chiuretajul s-a facut acum 2 luni,si mi s-a spus ca fatul chiar oprise a se mai evaloua(dupa analiza anatomo-patologica)mai inainte de alea 8 sapt.Motivul?! Pot fi atitea cauze...mi s-a spus...si chiar le-am citit si eu, deci nu mi s-a sus o chestie concreta.Dupa interventie mi s-a spus ca primul ciclu va fi mai abundent ...n-a fost asa... prima zi a fost ceva maro,a doua zi, a fost intr-adevar sange,dupa care a treia zi iar maro..Am asteptat al doilea ciclu,si la fel..o singura zi de sangerare propriu-zisa.
Din cite am citit,recomendabil ar fi fost mai bun un ciclu abundent,si ca as putea avea probleme la o noua sarcina,ori sa patesc la fel ca prima data ori sa nu pot sa mai ramin insarcinata..Ma termina gandul asta...Noi mai asteptam o luna dupa care sintem hotariti sa incercam din nou.
Impartasiti-mi din experientele voastre, e intr-adevar ceva in neregula???
Raspunsuri
doxinu spune:
Eu zic ca cel mai bine te-ai duce la un alt ginecolog daca in al tau nu ai incredere.El este in masura sa-ti explice ce se intampla cu organismul tau si sa te ajute.Nu e bine sa stai asa ca nu stii ce se poate intampla!!!!Nu am trecut prin asa ceva dar eu asa as face.Poate cineva a trecut prin ce treci tu insa organismul omului este diferit si cel mai bine este sa ai grija de tine pentru a fi sigura ca visul tau de a avea un copil se va indeplini.Iti urez multa sanatate si un bb cat mai repede.
M&M spune:
Mai bine mai mergi la un alt ginecolog si , eventual sa mai faci si niste analize, poate reusesc sa descopere cauza pierderii sarcinei!! NU te grabi, vezi daca totul e ok cu organismul tau....
poze rochita civila
eu
diverse
Mireasa de 22 iulie 
olguttza spune:
quote:
Initial creeata de Idaira
Am pierdut o sarcina la 8 sapt si jumatate,chiuretajul s-a facut acum 2 luni,si mi s-a spus ca fatul chiar oprise a se mai evaloua(dupa analiza anatomo-patologica)mai inainte de alea 8 sapt.Motivul?! Pot fi atitea cauze...mi s-a spus...si chiar le-am citit si eu, deci nu mi s-a sus o chestie concreta.Dupa interventie mi s-a spus ca primul ciclu va fi mai abundent ...n-a fost asa... prima zi a fost ceva maro,a doua zi, a fost intr-adevar sange,dupa care a treia zi iar maro..Am asteptat al doilea ciclu,si la fel..o singura zi de sangerare propriu-zisa.
Din cite am citit,recomendabil ar fi fost mai bun un ciclu abundent,si ca as putea avea probleme la o noua sarcina,ori sa patesc la fel ca prima data ori sa nu pot sa mai ramin insarcinata..Ma termina gandul asta...Noi mai asteptam o luna dupa care sintem hotariti sa incercam din nou.
Impartasiti-mi din experientele voastre, e intr-adevar ceva in neregula???
Nu e musai ca primul ciclu sa fie abundent. Si eu am pierdut o sarcina in 8 sapt.; la fel, nu s-a depistat o cauza concreta (de fapt, mi s-a spus de catre 2 medici, ca a fost pur accident genetic), dar dupa chiuretaj am fost avertizata ca primul ciclu va fi oarecum altfel: fie hemoragic (sangerare abundenta), fie sporadic (adica, o zi da, una ba, pe o perioada mai lunga sau mai scurta) si diferit ca aspect si consistenta (culoare rosie, rosiatica, maronie etc., subtire sau cu cateva cheaguri).
Eu cred ca asa reactioneaza organismul tau si te-as sfatui ca, pana nu ti regleaza (adica, sa redevina normal, ca inainte de sarcina), sa nu-ti pui problema unei alte sarcini. Lasa corpul sa se obisnuiasca (,) cu noua stare si pe urma incercati cat vreti voi!
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
De la nunta...
Hermis spune:
Incearca, in masura posibilului sa nu te gadesti asa mult la ce a fost...Orienteaza-te catre viitor, incearca sa despici mai putin firul in 4 pentru ca medici sint destui gata sa te faca sa te dai cu capul de toti peretii. Daca problema recidiveaza e cazul unor investigatii mai aprofundate. Sfatul meu e ca in momentul in care
ai aflat ca esti insarcinata, SA NU TE MAI ENERVEZI pentru nimic in lume. Nu stari tensionate, stress, certuri, cariera samd - am vazut destule cazuri de sarcini oprite in evolutie pe fondul asta si chiar am citit ca hormonul care se produce da semnalul de oprire a evolutiei.
Sa auzim de bine!
sorinan spune:
in aceeasi situatie am fost si eu ca tine,panicata,citeam toata ziua pe Net despre asta,...acum cand ma uit in urma imi pare rau de cat m-am stresat.
Atata timp cat tu te simti bine,nu te doare nimic,nu ai temperatura,...deci in sinea ta simti ca din punct de vedere fizic esti sanatoasa,cea mai buna solutie este sa fii calma,sa incerci sa nu te mai gandesti la ce a fost,si sa-ti faci planuri pentru o viitaore sarcina.
Eu iti doresc sa ai multa incredere in tine si sa ti se intimple ceea ce iti doresti!
sorina
Eseea spune:
Idaira,o sa-ti relatez si eu prin ce am trecut. Am mai scris la un subiect dar poate nu citesti acolo...
Am facut curetajul pe 12 aprilie...si prima menstruatie mi-a venit abia alaltaieri, deci la 10 saptamani dupa curetaj.
aproximativ 5 saptamani dupa curetaj, am avut lohii, sangerari maron inchis ( dar fff putin cantitativ), cu intermitente ( ma adusesera la disperare, 3 zile da, 3 zile ba...)...apoi pauza....speram ca vine ciclul dar nimic! am alergat in aceste 10 saptamani la 2 dr, cand la unul cand la altul, avand diferite supozitii ( ba posibila sinechie uterina- exclusa dupa cateva eco, endometrul crestea f bine), apoi suspiciune de obstructie de col uterin...in caz ca nu ar fi venit totusi ciclul). In aceste 10 saptamani am trecut printr-un stres enorm.
In sfarsit, alaltaieri, la 10 saptamani de la curetaj, a venit menstruatia.
Ti-am scris asta ca sa te mai linistesti putin, si sa nu treci prin stresul prin care am trecut eu. Ecografii ai facut? Mai poti cere si parerea altui medic!
bafta multa si sa speram ca va fi bine data viitoare.
victoriamaria spune:
Idaira, eu am trecut prin aceeasi situatie acum 3 ani, sarcina s-a oprit in evolutie la 7/8saptamani din cauze necunoscute; ciclul mi-a venit dupa aproximativ 5 saptamni, la un flux obisnuit pt.mine(asata insemnand destul de abundent);
Iti recomand din sufelt sa astepti 6luni pana cand incerci din nou sa ramai insarcinata pt. ca uterul tau sa aiba timp sa sa refaca altfel ai putea avea din nou probleme la o noua sarcina, mie asa mi-a recomandat medicul si asa am facut; dupa 6 luni am rama insarcinat din prima incercare si acum am un copil superb de 1 an si 9 luni.
Succes si rabdare!
megbeng spune:
si eu am din pacate o experienta similara in trecut, cu o saricna oprita in evolutie la 5 sapt si chiuretata la 8..primele 2 menstruatii au fost putin abundente (motiv de mare stres, ma gandeam la sinechii, la cum nu o sa mai pot avea iar copii..)dar mi-a explicat dr ca daca chiuretajul a fost mai "drasitc" e normal..ori pe mine m-au chiuretat chiar de 2 ori, ca ramasesera resturi
..si eu vroiam sa raman imediat; am dat insa peste o dr in care am toata increderea si care m-a sfatuit sa astept 6 luni pana sa raman din nou, pentru ca astfel scade riscul de a avea probleme si la sarcina urmatoare..am boscorodit-o mult de tot, am plans zile in sir in fata calendarului, era ianuarie iar eu pana in mai aveam interdictie...dar au trecut pana la urma, si chiar am ramas insarcinata din nou, chiar luna trecuta
..deocamdata sunt in 5 sapt jumate si iti imaginezi cred ce emotii am pana vad embrionul la eco
capul sus , roaga-te si gandeste pozitiv!!!
Idaira spune:
Va multumesc la toate pt raspunsuri!
Essea,multumesc de sfat!La mine primul CM a venit cu o regularitate de ceas ,adica exact la data cind mi-a zis dr.Al doilea a venit la fel de exact,la 26 de zile cum il aveam inainte.Echografii nu am facut,nu stiu ce sint alea sinechii(am intuit din ce-ati scris voi cam despre ce e vorba)iar din pdv al dr.,"pauza ar fi de 2-3 luni,dupa care poti incerca linistita"
Nu stiu ce sa zic vizazi de alea 6 luni,e adevarat ca endometrului ii trebuie timp pt a se reface,dar atunci de ce recomandarea nu a unui singur medic,ci am intrebat 2,de 2-3 luni??!!
Nu stiu daca a-ti urmarit povestea Ionicai,(si nu numai a ei)ea a vut o pierdere in august,in sept a facut intreruperea iar in decembrie era gravida.
Ceea ce stiu cu siguranta ca voi face:nu ma voi mai stresa ... e un factor care declanseaza eliberarea nu stiu carui hormon ce det oprirea din evolutie a fatului.Asa ca voi deveni nesimtita(chiar daca nu sint,o voi face doar pe per sarcinii,numai ca sa fie bine,dupa aia revin la starea mea naturala).
Pina la urma urmei,nu te poti impotrivi sortii...
Va pup,pe toate si sa va bucurati de viata! Nu lasati ca grijile si necazurile sa va faca sa uitati sa traiti!!!!!
Eseea spune:
Idaira, sinechia uterina inseamna lipirea ( partiala sau totala ) a peretilor uterului ( asta se poate intampla dupa un chiuretaj mai "drastic", de unde imposibilitatea refacerii endometrului. De aceea iti recomand sa faci o ecografie neaparat ( nu te speria! asta nu inseamna ca tu ai sinechie). Dar la o ecografie intravaginala poti vedea grosimea endometrului si dr isi da seama daca esti ok. ( ideal ar fi sa o faci pe la jumatatea ciclului). Inainte de pierderea sarcinii cum aveai menstruatiile? ( cantitativ)
Dupa o pierdere de sarcina si mai ales chiuretaj organismul se comporta f diferit. Uite prin ce am trecut eu 10 saptamani! Un stres enorm.
In ceea ce priveste incercarile de a face iar un bb parerile sunt impartite...unii dr recomanda dupa primul ciclu normal, altii dupa 2-3, altii dupa 6, altii chiar dupa un an!! Parerea mea este ca se poate si dupa primul ciclu normal, ideal 2-3 insa. Mai ales in cazul in care sarcina pierduta a fost una mica, nu a fost nevoie de mai multe chiuretaje...etc ( in acest caz mi se pare prea mult sa astepti 6 luni). Si eu am o prietena care a pierdut sarcina ( de 5 saptamani) cu putin timp inaintea mea si acum este insarcinata iar in 8 saptamani. Practic a ramas la al doilea ciclu dupa pierdere ( nu a fost chiuretata).
bafta si pt linistea ta fa o eco!