Mamici de ianuarie - februarie 2007 (7)
Raspunsuri - Pagina 21
Salina spune:
pe toate
Oana - pai hai, ce mai astepti?
Monu - baietelul meu are aproape 3 ani si, desi eu imi amintesc ca am facut cam toate "bolile copilariei", am amanat gradinita pt mai incolo tocmai din acest motiv: ca sa fie sarcina safe. Eu cred ca e important sa eviti spatiile aglomerate, cu multi copii, in special toamna, dar atunci vei fi deja in trimestrul 2, asa e? Asta nu inseamna sa n-o mai duci in parc sau s-o tii izolata ![]()
Simkat - bine ai venit! Si, de fapt, tuturor gravidutelor "proaspete" pe care nu am apucat sa le salut
. Pe tine te-am citit, ca sa zic asa, inca de la subiectul postat la Parintii intreaba... si m-am bucurat mult pt vestile bune, mai ales ca suntem in aceeasi situatie si noi, in sufletele noastre ne doream dar curaj nu prea aveam din "n" motive, desigur ![]()
Va pupic pe toate si revin. Ma duc sa-mi iau pantaloni ca -gata!- nu ma mai incap actualii, desi la kg nu pot sa zic ca am luat mai mult de 1 maxim.
Alina
Catalina spune:
Va pup fetelor,
Eu sunt cam tristuta. Din pacate vad ca durerea aia de gat s-a lasat mai in jos acum si merge spre piept, sper sa nu fie ceva mai rau. Am sunat ginecologul si i-am spus ca ma doare in gat si tusesc si mi-a zis sa iau Tantum Verde si Orofar tablete (pe care insa ca si la Augmentin am observat ca scrie sa se evite in primul trimestru de sarcina mai ales ... nu stiu, o sti doctorul ce o sti).
Astea insa cred ca sunt niste bomboane ... nu stiu sper sa ma ajute cu ceva. Am mancat un kil de lamai cu miere pana acum si am baut multa apa cu lamaie, am plecat la 1 de la munca sa stau in pat ...
Maine trebuie sa fiu la serviciu (multi sunt in concediu si nu are cine sa ma inlocuiasca ...).
Sunt un pic cam speriata de cum evolueaza chestia asta .. sper sa nu fie si mai rau pana maine.
Va pup
Catalina
aventura spune:
Catalina, fata iubita
, nu te ingrijora. Imi povestea mama mea ca este foarte frecvent ca fetele insarcinate sa faca laringite / faringite in primele saptamani! Chiar ea cand era insarcinata cu sora mea a facut laringita!!
Baga ce ti-a spus Dr., dar mai ales baga miere de albine la greu; recomandarea mea este sa storci lamaie pura (fara apa) este miere si sa incearci sa o tii cat mai mult in gat. Pe mine o data ma durea gatul de nu puteam sa inghit nimic, cu tot cu o ureche. De cate ori inghiteam simteam un cutit in gat. Numai mierea cu lamaie tinuta in gat m-a vindecat si foarte repede! Incearca si cu propolis sau albastru de metil, sunt foarte bune. Te
si sunt convinsa ca maine iti va fi mai bine.
Eu tot in clubul celor fara greturi - slava Domnului - astept cumintzica sapt. viitoare sa vedem din nou bebic. In rest, iau tratmentul dat de T. Ma duc la
piscina de 1-2 ori pe saptamana.
Fetelor, eu din sapt. 14 vreau sa ma inscriu la un club (am gasit pe net, nu e scump) unde fac Pillates pt. gravide cu grupe de cate 3-5 gravide..asta ar insemna dupa 20 august...ar mai vrea cineva sa mearga cu mine ![]()
Aventura
7+
dinzo spune:
Fetelor am fost la medicul de familie si mi-a dat emetiral am luat unul ieri ca pur si simplu nu mai puteam (era sa lesin pe strada de nemincata si de caldura), dar am citit pe prospect ca nu este indicat in sarcina. Nu stiu ce sa fac???
aaaa, m-am simtit mai bine adica am putut sa maninc ceva chiar daca putin dar a fost ceva si mi-a fost mult mai bine. astazi am luat rennie am citit in prospect ca nu afecteaza sarcina, vad ca si de la asta imi este mai bine, deci continui cu rennie astfel simt ca nu mai pot.
dinzo spune:
aaaa, bun venit tuturor burticutelor!!!!
Si imi pare fffffff rau pt cele care au pierdut sarcina!!!!!
oana_bucur spune:
Dinzo...chiar daca medicul de familie iti recomanda pastilutze nu le lua inainte de a da tel ginecologului tau...e cel mai sigur asa. Tu ai o problema cu greturile sau arsurile!? Caci Rennie este exclusiv ptr arsuri.
Aventura...ce ti-a zis doctorul vis-a-vis de mersul la piscina!? Nimic despre posibile infectii pe care le poti lua din apa care n-are cum sa fie perfect curata!?
Ma tot tenteaza sa merg la un complex din Tg Mures...excelent dar am uitat sa-mi intreb doctorul de partea cu intratul in apa...si parca nu as vrea sa il sun ptr numai atat. Ma gandesc la partea cu infectia caci acum ani buni eu am facut o infectie urata de la apa din bazinul mare din Bv si 3 saptamani mi-au batucit fundul cu injectii. Iar eu sunt mare amatoare de apa de orice fel, rau, lac, piscina la orice ora din zi si noapte si aproape orice luna din an.
Acum sunt ...indecisa.
Eu si Noi
9+
aventura spune:
Oana, protectie 100% nu exista nicaieri. Am ales insa sa merg la o piscina de la un hotel unde nu intra oricine, apa este schimbata foarte des si nu e pericol. Eu mergeam si inainte de sarcina acolo.
Deci ideea e sa nu mergi oriunde, unde merge toata lumea, in locuri aglomerate sau dubioase, vezi strand....
Tutu mi-a dat liber la inot din prima zi..si sincer, ma simt excelent in apa. Am facut chiar si putina gimnastica in apa ![]()
Aventura
7+
oana_bucur spune:
Aventura... te invidiez...n-ai idee cat...m-as simti regina in apa. Cred ca am o astfel de posibilitate in Poiana Bv dar e de luat in seama costul...e 400 mii o zi. As putea merge o data sau de doua ori pe luna cu mandrul...mai mult...hmmm.
Asa...voiam sa te intreb ce este Pillates.
Eu si Noi
9+
adinush spune:
Fetelor am o problema tare mare..am descoperit pe chilot niste pete rosii
L-am sunat pe dr.T si mi-a zis sa ma linistesc(cred ca s-a prins ca plangeam) si dk devin mai semnificative sa merg maine dimineata,dk se opresc sa ma duc vineri cand am programare.Stiu ca nu sunt chiara sa de mult(dekt mi-a patat chilotul) dar nu sunt nici maro,nici roz..sunt rosii

Cred ca o sa fie o noapte taaaaaare lunga
Adinush
12+
Salina spune:
Adinush- nu te speria. Am avut si eu o astfel de problema, numai ca la mine nu s-a patat chilotul a fost doar pe hartie, dupa ce-am mers la toaleta. Am crezut ca innebunesc cand am vazut rosu...M-a apucat plansul si ma gandeam la toate prostiile. Am fost la dr a doua zi si la eco. Dar, marturisesc ca pana sa ajung, am luat doza dubla de Duphaston (adica 4 pastilute) si-am zacut in pat, ma rog, atat cat m-a lasat piciul meu. Ah, si gandirea pozitiva!!! Te rog, vezi ce zice Tutunaru, poate e si la tine ceva minor. Mai ales daca ai vreo rana pe col, cum am eu, e posibil sa fie si de la asta. Cat timp nu sunt cheaguri, nu te gandi la ce-i mai rau. Te pup si astept vesti bune
Si, cat poti, stai in pat linistita!
ALINA