medicatie gemeni, tripleti

medicatie gemeni, tripleti | Autor: aishahijal

Link direct la acest mesaj

Este corecta informatia ca gemenii, tripletii au nevoie de medicatie suplimentara in primele luni (calciu, fier, vit d3)?
Pediatrul mi-a prescris Calciu Pharco pt bebelusii mei de 3 luni, care sunt alimentati cu lapte matern si suplimentar cu lapte praf (NAN 1), dar am ezitati sa administrez calciul.
Bebeii sunt dezvoltati normal, au 5 si 6 kg.
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Field_mouse spune:

Desi in carti scrie asa, eu n-am dat nimic suplimentar (ai mei s-au nascut la termen, s-au dezvoltat normal, mancau numai piept), in afara de Vigantol. Am intrebat si niste medici, opiniile sunt la fel - suplimente de calciu si de fier se prescriu pe baza analizelor de sange, ca altfel "incarci" rinichii copiilor. Intr-o carte ruseasca (scrisa de medici) am citit, ca este interzis sa dai fierul la bebei mai mici de 4 luni, deoarice tractul lor gastrointestinal nu e pregatit pt asa ceva si le face chiar rau (nu tin minte exact explicatia, ca am citit chestea asta acu 2,5 ani, dar am retinut ideea, deoarice la maternitatea ne-au prescris Similac cu fier, si m-am mirat).

Tu ai facut analize, cand erai insarcinata? Daca nu ai avut o anemie severa (oricum, valoarea hemoglobinei scade nitel) si lipsa de calciu, si daca bebeii manaca bine, nu cred ca e nevoie sa mai dai suplimente de Ca si Fr.
Sanatate tie si bebelusilor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capsunica. spune:

Dar nan1 contine fier. De ce sa le dai suplimentar?
Eu calciu le-am dat cele 10 zile cu vit D in a5a zi. Cred ca stii despre ce este vorba. LE-am dat la 2 luni, la 4 si la 6. Si pana la 1 an se da tot din 2 in 2 luni. Si fetitele mele sunt nascute la termen si dezvoltate normal. Nu am avut nici o problema de sanatate din fericire si au crescut vorba aia...ca din apa. Dar fier nu le-am dat, si nici nu am auzit pana acum. Sanatate.

Capsunica si fetitele ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aishahijal spune:

Multumesc pentru sugestii. M-am hotarat sa le fac analizele sangelui inaite de a le administra ceva. de asemenea, mi s-a recomandat sa fac si eco coxo-femurala pentru a preveni orice surpriza neplacuta legata de luxatia congenitala de sold. Voi ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capsunica. spune:

Nu inteleg. De ce sa faci eco coxo-femurala???? Pediatrul ii suspecteaza pe copilasi ca ar avea ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lz_cecilia spune:

Nu trebuie sa fie suspect de luxatie,azi se face eco in scop profilactic...si noi mergem la sf. lunii iulie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_rianna spune:

de ce crezi aishahijal ca le-ar face rau daca le administrezi calciu? si ai mei au luat calciu Pharco in primele luni de viata si la fel, papau si lapte matern si NAN1. eco am facut doar fetitei pt. ca cica la fete e mai frecventa si la fel mai mult pt. linistea mea...eu am avut luxatie congenitala de sold si medicul zicea ca poate fi ereditara. adica nu parea sa aiba nici fetita si nici baiatul asa ceva dar pt. linistea mea i-am facut fetitei echo. la 2 luni

Adriana &
Bianca si Tudor
(03.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

In maternitatea in care am nascut se facea tuturor nou-nascutilor, fara exceptie, ecografie coxo-femurala. Inainte sa le administrezi fierul, fa-le analize de sange.
Multa sanatate !
Maria

Mergi la inceput