Vacanta in Banat si Ardeal

Vacanta in Banat si Ardeal | Autor: katie

Link direct la acest mesaj

Buna!
Anul acesta ne-am propus un tur prin Romania, si am ales ca zone Banatul si un pic din Transilvania, ca de aici am mai vazut cate ceva si anul trecut.
Asa cam stiu in mare ce vreau sa vizitez, dar ce imi doresc foarte mult sa vad sunt cetati, eventual niste castele si pesteri.
Am mai descoperit anul trecut ca forma de relief minunata cheile, dar nu am vazut decat Cheile Turzii si Cheile Dambovicioarei, nu stiu daca ar mai fi si altele in zonele amintite mai sus.
Daca locuiti in aceste zone sau le-ati vizitat sau aveti cunostinte mai bogate de geografie... va rog impartasiti-mi si mie din experientele si cunostintele voastre...

Daca pentru o problema exista solutie, atunci n-ai de ce sa-ti faci griji. Daca pentru o problema nu exista solutie, grijile sunt inutile.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Daca va hotarati sa ajungeti pe Valea Ariesului, va recomand ghetarul Scarisoara. Este foarte fain. Drumul pana acolo este anevoios, dar merita.

O cetate draguta este cetatea Calnic, se afla pe drumul dintre Sibiu si Alba Iulia, nu mai stiu exact unde.

Drumul de la Valea Ariesului catre Alba, via Abrud, este foarte frumos.

Alt drum fain este Brasov-Sighisoara-Medias-Blaj si tot asa, peisajele mie mi se par minunate.

TOt in Ardeal poti incerca sa ajungi la lacul Fantanele, se trece prin Cluj-Napoca.

Daca imi mai vin idei, revin.

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

daca'i vorba de banat-transilvania, musai trebuie sa iti recomand zona hunedoara-hateg. sunt o gramada de lucruri frumoase de vazut, pe langa cetatea de la deva si castelul de la hunedoara: biserica de la densus, sarmisegetusa, rezervatia de zimbri, iar retezatul e doar la o aruncatura de bat. peisajele sunt superbe !

alexa si mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

salutare!

pai daca-i vorba de banat si pesteri, chei, hop si eu cu ceva idei: cheile Nerei, cheile Carasului, cheile Minisului. sunt multe pesteri, unele neumblate inca. plus am uitat zona Herculane si...daca aveti drum mai la sud, valea dunarii (cazanele).
deci, spor la treaba (la ales!)
concediu placut!

30+ +Krisztina (28.07.2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/katiktm/album?.dir=e12f

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katie spune:

Va multumesc mult de tot pentru raspunsuri. Tinanad cont de acestea, am aprofundat studiul traseului si negresit voi ajunge la Herculane si la Orsova sa vad tot ce se poate pe acolo, iar Scarisoara este un vis mai vechi al meu, pe care as vrea tare mult sa-l indeplinesc in concediul asta.
Cred ca tot ce mi-ati spus voi merita vazut, si o sa fac tot posibilul.
Pt. katik, daca poti te rog sa-mi dai si mie mai multe detalii, cam pe unde sunt cheile de care mi-ai zis tu... Sau de unde pot ajunge la ele...
In rest, cam stiu ce si pe unde sunt, ca in Ardeal am mai fost prin unele parti, iar Alba si Hunedoara sunt prioritate anul asta. Timp mi-ar mai trebui, sper sa reusesc sa vad si ce mi-ati propus voi, si ce mai am eu pe lista...

Daca pentru o problema exista solutie, atunci n-ai de ce sa-ti faci griji. Daca pentru o problema nu exista solutie, grijile sunt inutile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Hop si eu cu idei,ca doar tot ma ocup de topicul banatenilor.
E foarte important de unde incepi calatoria.
daca vi de la Bucuresti,prin Craiova,incepi cu Banatul de la sud,deci,vezi Herculane(pt. asta iti recomand si filmul Glissando,te vei bucura cand vei recunoaste in oras,multe imagini din film,ca a fost turnat acolo,in mare parte),tot in zona iti recomand sa gusti,merele Gugulanilor,sunt delicioase,chiar daca nu-s asa de aspectuase ca cele de la supermarchet.
Apoi poti trece in vestul Banatului,cheile Nerei,Minisului,unde cum zicea si Katik sunt multe pesteri neumblate inca,Ar mai fi in judetul Caras Severin, Muntele mic si Semenicul,varful Gozna.
In judetul Timis,poti vedea Timisoara si Lugojul,iti mai recomand Manastirea Izvorul Sfantului Miron,ai aici poze de la Romanesti,tot acolo este si o pestera deosebita pentru acustica sa,acolo se tin multe concerte simfonice.
Apoi o poti lua spre Lipova(jud. Arad),unde poti vizita Savarsinul,unde este castelul regelui Mihai,iar de-acolo mai departe spre jud. Hunedoara,Hateg,etc si esti in Ardeal.
E o varianta,dar ti-am spus important de unde incepi.
Revin cu alte amanunte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katie spune:

Angy, super ideile tale, cam asta e prima parte a traseului, dinspre Bucuresti spe Herculane, si de acolo in sus.
Multumesc mult pentru noile tale propuneri, o sa le iau in considerare, problema e doar de timp... Si vreau sa o iau si spre Oradea, si spre Hunedoara si Alba. O sa vad pe parcurs cum o fi, ca sa nu umblu de doua ori pe acelasi drum.
Din pacate am renuntat la partea cu Maramuresul, ca initial era si acesta pe lista, am zis ca o sa-l includ in alt pachet cu alta ocazie, si vreau sa strabat cat mai mult din Banat, unde n-am fost niciodata, si din Ardeal cat oi mai putea, dar, repet, n-as vrea sa ratez Alba, Hunedoara si Scarisoara.
Bineinteles ca o sa incep sa am si pretentii sa-mi recomandati si pe unde sa ma cazez , dar asta dupa ce reveniti cu idei si amanunte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angy11 spune:

Din pacate cu cazarea nu stiu ce sa-ti spun.
In Herculane e ok,sunt multe hoteluri,pensiuni,vile dar in rest nu stiucare mai e situatia,desi cu ani in urma era ministrul turismului un carasean(Sorin Frunzaverde),de judetul lui nu s-a ocupat deloc,ma refer la renovarea hotelurilor.
Ma mai interesez ca sunt curioasa si eu,vreau sa duc copiii sa cunoasca Banatul.Cam cand ai vrea sa pleci?
Tot ce iti pot recomnda este o a doua cazare la Timisoara,aici gasesti in functie de bugetul personal.
Deci prima in Herculane si ai www.baile-herculane.ro/site/index.htm" target="_blank">aici cateva informatii.
Mai fac sapaturi.

Mergi la inceput