mame lacto vegetariene

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns apisica spune:

mamescu, asa intelesesem si eu, mai extremist...
cat priveste uleiul de in, acest ulei contine o concentratie mare de acizi grasi denumiti Omega 3 (acizi grasi nesaturati cu lanturi lungi de atomi de carbon).; acesti acizi sunt implicati in raspunsul imun, functionalitatea aparatului cardiovascular, reduc nivelul colesterolului si al trigliceridelor, impiedica agregarea trombocitara, si astfel scad riscul de aterosderoza, hipertensiune arteriala si infarct de miocard; se presupune si se cerceteaza ca au efecte benefice in cazul tumorilor canceroase, sistemului nervos etc. acesti acizi sunt indispensabili in procesul de crestere al copilului (inca din stadiul de fat), de aceea unii medici ginecologi recomanda capsule cu ulei de peste in timpul sarcinii(se vehiculeaza chiar ca administrarea de ulei de peste pe timpul sarcinii creste gradul de inteligenta al viitorului copil cu 15%). multe amanunte gasesti si in google daca dai search pe omega-3 si pe site-urile specializate in nutritie, cum ar fi: http://www.eatright.org/cps/rde/xchg/ada/hs.xsl/nutrition_3800_ENU_HTML.htm
In concentratia cea mai mare, acesti acizi omega-3 se gasesc in pestele gras: somon, macroul, sardinele, pastravul. Cum vegetarienii nu mananca peste - aici ajungem la subiect - trebuie sa preia acesti acizi grasi din substante vegetale: nuci, seminte, etc; uleiul de in are continut de omega-3, uleiul de primula la fel;
Scuze daca am tinut o intreaga lectie, insa poate mai este altcineva curios; nici eu nu sunt foarte studioasa , desi ca vegetarian ar trebui sa citesc mai mult despre nutritie, ina am deja obiceiuri alimentare bine formate de atata timp si care mi-au fost benefice; pt copilas insa trebuie sa ma apuc sa studiez.

Aura
38

Life is what happens to you while you're busy making other plans.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamescu spune:

Apisica,multumesc pentru raspuns,insa pe mine ma intriga exact acest ulei de in.Eu am cativa ani de practica in medicina naturista si nu am auzit sa se puna accentul pe acest ulei,mai ales la copii,caci este purgativ,stiai?Dimpotriva,eu pun accentul in meniurile pustiului meu pe uleiurile extravirgine de orice tip(masline,floarea soarelui,porumb,germeni de grau).Cand e perioada virusurilor gripale ii pun picaturele de germeni de grau si de seminte de struguri rosii in mancare.Sa stii ca m-ai facut extrem de curioasa,caci eu nu am auzit deloc,nici in macar in Spania sau SUA de prioritate pusa pe uleiul de in.Eu inca mai corespondez cu autoritati in domeniul medicinii naturiste si o sa-i intreb.Tot ce stiu e ca se recomanda prioritar in curele de slabire si la pacientii cu teren predispozant ori diagnosticati deja in bolile arterelor(ateroscleroza,orice boala a cordului,hipertensiune art,diabet zaharat,obezitate,etc).Daca mai afli sau mai stii ceva in plus fata de ce ai spus anterior imi spui,te rog?
12saptamanni

Binecuvantata cu suflet pereche-Romi si cu un scop luminat in viata-Tomas Cristian,asteptand un semn pozitiv pe testele de sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

mamescu, lasand la o parte tot ce a amintit Apisica, care oricum sunt importante, acidul gras omega 3 este extrem pe important in constructia sistemului nervos la fat, copil.
un deficit al acidului gras aomega 3 poate sa duca implicit la o intarziere in dezvoltarea sistemului nervos
in diversificarea copiilor vegan, vegetarieni se foloseste acest ulei de in inca de la inceputul diversificarii, iar mama pe timpul alaptarii consuma si ea cate o ligurita pe zi, in timpul sarcinii iarasi este fundamental.
eu il folosesc, il folossete si pustiul inca de la inceputul diversificarii sale

Mergi la inceput

http://www.andrews.edu/NUFS/essentialfat.htm

Mergi la inceput

WOW,o sa ma informez mult mai mult de acest ulei de in!V-am mai spus eu cunosc importanta acizilor grasi in organism,omega 3 care la noi in RO nici macar nu apare scris pe vreun ambalaj,pe cand in occident am vazut pe sticlele de lapte,pe multe,multe produse.Aici e cunoscut doar de lumea medicala.In schimb,eu nu am auzit nicaieri pana acum de prioritatea acestor acizi tocmai in acest ulei.Pe mine asta ma intriga!
O lingurita de ulei de in nu este prea mult?Mai ales pt bebelusi la diversificare?Oricum,o sa citesc link-ul si apoi mai discutam,ok?

Binecuvantata cu suflet pereche-Romi si cu un scop luminat in viata-Tomas Cristian,asteptand un semn pozitiv pe testele de sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apisica spune:

mamescu, iata ce am mai gasit eu, cu siguranta sapand gasesti mai multe:
"Semințele de in conțin 48%grăsimi, 28%fibre și 21% proteine, plus alte oligoelemente, vitamine și carbohidrați. Sunt cea mai bogată sursă cunoscută de acid alfa linolenic – 3 omega"
pt. vegetarieni, rezulta ca e cea mai bogata sursa vegetala de omega3.am mai gasit ca : "Dacă vreți să pierdeți în greutate, începeți cu trei linguri de ulei de in în fiecare dimineață, vreme de mai multe luni, până ajungeți la greutatea dorită, apoi reduceți la una sau două linguri. Nu vă așteptați la miracole peste noapte" - cura de slabire s-o fi bazand pe ce spuneai tu, ca uleiul de in este purgativ...
Spui ca ai ani de practica in medicina naturista; imi recomanzi si mie - te rog - o carte chiar buna in domeniu (ce bine ar fi sa fie CD - ca sa pot cauta interactiv), caci sunt o multime pe piata si nu stiu daca voi alege bine uitandu-ma doar la coperti si cuprins; pana acum m-am folosit de internet, insa uneori cautarea si selectia ia destul de mult timp, asa ca mai bine o carte buna in domeniu.

Sanatate maxima,

Aura

Life is what happens to you while you're busy making other plans.

Mergi la inceput

nu-i prea mult,
o lingurita pe zi o iau eu direct ca in mancare nu-mi place, are un gust usor amarui, asa c-o iau ca pe un medicament
dar feciorului ii place, cand si-a inceput diversificarea ii faceam pasta fiarta, lasam sa se raceasca, uleiul de in la lumina, caldura isi pierde din proprietati, ii puneam lingurita de ulei de in si dai!
si manca cu pofta.
daca nu la pasta la legume seara, tot asa, le fierb, le las la racit, condimentez cu acest ulei de in si gata!
aici toti pediatrii care se ocupa de diversificarea copiilor vegetarieni insista pe uleiul de in, duce la construiorea celulelor nervoase, etc.
si n-am observat sa duca la diareea, etc. pana cum a avut intotdeauna scaunea normale.

Mergi la inceput

Ok,eu mi-am scos pe imprimanta articolul si il voi citi sper azi.Oricum,de azi,am inceput sa ma indoiesc de cunostintele mele in extractele uleioase.Si ma mir tot mai mult de prioritatea acestui ulei de in.Cat despre carti,Apisica,sa stii ca nu am absolut nimic pe format electronic.In schimb,tot ce gasesc pe net ori in carti de autori mai putin cunoscuti,verific sursa in mai multe locuri,im mult mai multe locuri.De-asta va si rog sa aveti rabdare cu Toma necredinciosul din mine ,caci chiar nu am vazut niciodata ,nicaieri pus accentul pus pe uleiul de in,oricare,dar nu el.Iar in curele de slabire e folosit ca adjuvant in eliminarea toxinelor,dar eu nu l-am folosit niciodata cand incercam sa slabesc.Fiti aproape sigure ca o sa imi cumpar in curand uleiul asta pt mine,care am 12 sapt de sarcina.Pe curand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by mamescu

Imi cer scuze pt intarziere,dar imi murise pc-ul!Si imi mai cer scuze ca am fost gresit inteleasa de unele mamici(eu am postat in prima pagina)care spun ca eu sustin ca nu te mai poti tine pe picioare daca mananci carne.dragelor,voi ati auzit pe cineva sa moara ca a mancat carne toata viata?Eu nu!Daca recititi mesajul,veti vedea ca eu ma refeream la "tot ce i se intinde in fata ochilor",deci la toate ciocolatile,chimicalele de baut,toate snacks-urile,napolitanele,parizerul la 4lei/kg,bomboanele care nu contin nici faina macar ca sa poti extrage macar B-urile din ea,ci doar colorant,aroma si zahar alb,etc.E o lista enorma!!!!

Sa ma scuzati ca sunt off topic, dar sunt una din mamicile alea oripilate si vreau sa raspund.
Asa e Mamamescu, dar topicul era despre vegetarianism nu despre euri si parizer de 4 lei kilu'. Oricum, asa mai vii d-acasa

Andreea mamica lui Filip Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TBEla spune:

In legatura cu uleiul de in, omega 3. Si eu sunt preocupata de subiectul acesta, mai ales de cand am citit o carte a unui pediatru american, care recomanda in perioada de sarcina si apoi foarte devreme bb suplimente de omega 3 sub forma uleiului de in, uleiului de peste, iar pt bebelusi frectii cu putin ulei de primula (nightprimrose oil ceva de genul asta).
Eu nu am reusit sa dau copiilor mei pana acum, deoarece el recomanda ulei de peste de la anumite firme americane, pe care le considera el de incredere, de asemenea recomandarea era la lingurita, deci nu era vorba de pastile, cum am vazut eu pe piata in Ro.
Ulei de in am gasit la un plafar, dar cand l-am gustat era amar. Aceeasi carte spunea ca uleiul de in rancezeste f repede si capata un gust amarui. In stare buna de consumat nu trebuie sa aiba nici un gust si nici un miros.
Multa sanatate si va urmaresc cu mult iteres.

Mergi la inceput