Conserve delicioase cu fructe
Raspunsuri - Pagina 4
roxanaz spune:
Messa, nu pot sa inteleg de ce s-a intamplat asa...eu nu am dat niciodata gres cu gelfix. fa cum spun si ei, scoate-o din borcane, pune-o din nou la fiert si adauga si ceva sare de lamaie. poate se repara ceva.
Roxana
Dianami spune:
Messa, poate ai fiert prea mult praful, ma gandesc ca gelatina se distruge prin fierbere. Incearca sa o repari cu sare de lamaie adaugata, eventual mai un si un plic de Gelfix.
Fetelor, am facut un super sirop din coaja de portocale, la rece, stiu ca nu prea e sanatoasa coaja, datorita tratamentelor chimice, insa am tinut-o in apa si sper ca au mai disparut din substante.
Diseara imi fac timp sa va scriu reteta, e absolut delicios , numai ca e gata in 8 zile. Asa ca, daca vreti de Reveion, apucati-va de acum .
Diana si Iulia (15 iulie 2005)
Dianami spune:
Roxana, eu am facut gem de piersici dupa reteta de dulceata de visine postata pe la pag.2. Tai piersicile felii subtiri sau le bagi la robot daca vrei mai fin, mie imi place sa simt fructele.
In rest, la fel.
Eu am pe foc dulceata de visine cu fructoza . Le-am primit de la tara si trebuia sa fac ceva cu ele, mai ales ca asta va fi singura dulceata de anul acesta. Nu voi mai face decat compoturi si sirop, am cumparat deja piersici mici pt. compot, poate am timp maine dimineata de el.
Eu am in camara gem din 2004, pana nu se mananca ala nu mai fac.
Apropo, stiti de unde pot lua zmeura si mure la kg, nu la pahar? (in Bucuresti).
Diana si Iulia (15 iulie 2005)
MihaelaV spune:
Am vazut zmeura la kg in piata Moghioros, dar trebuie cumparata dimineata, deoarece seara cand am fost eu era aproape stricata.
roxanaz spune:
Diana multumesc. in week end vreau sa le fac. taiate felii ca la robot nu imi place, prea sunt pasta. si eu anul asta voi face mai putine feluri ca mai sunt de anul trecut ceva borcane. revin cu impresii
Roxana