Despre dintisori...

Despre dintisori... | Autor: Delia

Link direct la acest mesaj

...ar trebui sa existe o anumita ordine a iesirii lor?
Lui Codrin i-a aparut un al treilea dintisor (dupa cei doi incisivi de jos centrali), sus, dar nu un incisiv central ci unul din dreapta, cel de langa canin.
S-a mai intamplat la bebeii vostri ca ordinea acestor dintisori sa fie alta?
Va pup dulce!

Delia si Codrin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Asa i-au iesit si lui Andreiut dintii: incisivii centrali de jos, apoi un alt incisiv tot de jos, dar lateral stanga.
Teoretic(iar Andreei asa i-au iesit)ies asa:
-incisivii centrali inferiori(intre 5-10 luni);
-incisivii centrali superiori(intre 6-13 luni);
-incisivii laterali superiori(intre 6-14 luni);
-incisivii laterali inferiori(intre 9-16 luni)
Dar, practic, depinde de copil. Iar eu am gemeni si dintii nu au iesit la amandoi in acelsi timp sau respectand vreo regula!

Angi si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dede spune:

Confirm schema lui Angi (pentru Andreea ;-) ; deocamdata, noi suntem la 10 luni la a treia "faza". Stiu ca Luizax a postat mai demult un subiect asemanator (poate pe vechiul forum). Se pare ca nu exista vreo regula, totusi.

DeDe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Hi!HI!Lui Mihnea i-au iesit total aiurea!!!
Primii cei doi de jos,la 11 luni.
Urmatorii au fost cei laterali si apoi din mijloc sus(la 1 an si 1 luna).La 1 an si 5 luni i-au iesit al treilea dinte jos si maselele de sus.La 1 an si 6 luni maselutza de jos(in stinga)si urmeaza cealalata,in schimb al patrulea dinte nu da semne de aparitie.Asa incit stai linistita,ca isi fac ei aparitia cind este vremea!!!Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Da, incisivii pot iesi fara nici o regula, important este ca intre 6 si 16 luni sa iasa toti 8, centrali si laterali (inferiori si superiori). Apoi caninii si maselutele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Va multumesc mult, m-ati linistit, mai ales ca mi s-a spus ca ar putea fi ceva in neregula cu dintisorii, tulburari ale metabolismului calciului si ma panicasem putin.
Multi pupicei tuturor!

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

pt. mamica panikoasa. Lui Alex al meu i-au iesit dintii pala fro 10 luni. Mai intai incisivul centru-stanga sus, porma un incisiv centru-dreapta jos, porma celalalt incisiv de jos si apoi incisivul central de sus. Porma i-au iesit incisivii laterali de sus. Acu la 1 an si 2 luni are 6 dinti. Cred ca o sa-i mai iasa cativa..dar ma ashtept la orice...o masea...un canin.....

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Draga Delia, nu te ingrijora, e bine ca ii ies. Fetitei mele i-au iesit in ordine ca sa spun asa, adica cei de jos centrali, cei de sus centrali, etc. dar baietelului meu, care are acum 1 an si 4 luni,
i-au iesit mai ciudat, cam cum se intimpla la tine, deci cred ca nu trebuie sa te sperii. E bine ca ii ies si ca nu plinge sau nu face febra. Dintisori cit mai tari si sanatosi!

Ioana

Mergi la inceput