Mamici de mai-iunie 2006 (94)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

Am uitat sa va mai intreb o chestie. In legatura cu cezariana. Initial operatia era o dunga dupa ce mi-a scos firele, apoi pe o portiune din operatie parca s-a suprapus pielea nici nu stiu cum sa ma exprim. Ideea e ca nu a mai ramas dunga cum era, are acum o margine mai ridicata. Am observat asta acum 2 zile cand din cauza de rasuciri in pat si ridicari din pat am intepaturi in dreptul operatiei mai ales in parti. Vi a-ti patit asa? Aveti idee ce poate fi? Eu ma gandesc ca s-a facut operatia asa de la stat in fund prea mult. Ce parere aveti?

Monica eu stiu ca icterul tine pana pe la 12 zile, asa mi-au zis asistentele in spital.

Aura, mamica Nicoletei(29.09.2004) si a lui Andrei(12.06.2006)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

Iulyp, bine ai revenit cu putina intarziere.

Monnica, icterul poate tine destul de mult.E bine sa nu depaseasca o luna.Al meu inca are si maine facem 2 luni.I-am facut analizele si e anemic, de aceea ochisorii sunt inca galbeni dar luam fier si vor trece toate.Fenobarbitalul nu prea face nimic, doar il face sa doarma mai mult.Unii doctori il recomanda, altii nu.Daca tine peste o luna fa-i analizele de sange si cele de ficat.La noi sunt bune cele de ficat.Sper sa-i treaca fara nimic puiului tau.

Arabela si bebe Victor(22 aprilie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Buna fetelor,

Multumesc pentru gandurile frumoase!!! M-au ajutat enorm sa trec peste experienta nasterii Andradei. Abia ieri am ajuns si noi acasa, asa ca suntem in perioada de acomodare.

Nu stiu cand voi apuca sa scriu povestea nasterii, acum doar asa cateva detalii. Dupa cum stiti m-am dus vineri la spital, in principiu pentru a-mi provoca nasterea, ceea ce a si facut dr. Tutunaru. Asa ca vineri, pe 16 a inceput travaliul cu contractii pe care le puteam suporta fara probleme, spre mirarea dr. si moaselor (probabil sunt ceva mai imuna la durere???). Problema e ca am ajuns la dilatie 2 abia seara, pe la ora 20.30, cand dr. T mi-a rupt membranele. Mi-au facut perfuzii cu oxitocina la greu, pentru a-mi provoca contractii si implicit dilatare. Numai ca pana la 6 dimineata nu aveam decat dilatie 3. Dr. T pleca din tara, asa ca m-a lasat pe mana lui Bogdan. A doua zi s-a continuat cu perfuzii, injectii si dilatatia a ajuns doar la 4. La ora 14 (moment in care aveam deja 18 ore fara lichid amniotic), atat dr. de garda Parvu cat si dr. Alexandru (Bogdan) au hotarat ca ultima solutie este cezariana. Si asa a venit Andrada pe lume dupa vreo 36 de ore de travaliu si o operatie de cezariana (dupa care inca trebuie sa ma refac). Nu stiu daca pot atribui exclusiv vina cuiva a ceea ce s-a intamplat. Dr. Parvu mi-a spus ca si Andrada are capusorul cam mare si nu mi-a permis dilatarea. Conteaza ca amandoua suntem bine si tati este tare mandru de "bulgarasul de aur", care ii este copie fidela .

Voi incerca sa aranjez noile date in listuta, dar mai lasati-mi un pic de timp.

FELICITARI NOILOR MAMICUTZE!!! SA VA TRAIASCA BEBEI!!!

Steluta si Andrada Cristina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Salutare! Ce zi frumoasa e azi in Cluj!...
Eu sunt acasa, cu Ana la purtator, astept. Aseara am avut ceva dureri prin burta, iar Ana se agita de mama focului, in timpul ala - in general, daca circula ceva prin burta si se face galagie, simte nevoia sa dirijeze traficul si sa-mi aranjeze ea cum stie mai bine lucrurile pe acolo. Cum erau dureri si agitatie, m-am gandit: "no, amu' nasc! Cum adica, fara dop gelatinos eliminat?!". Fetelor, a ajuns vreuna din voi sa nasca fara sa stie sa fi eliminat dopul? Ca sa stiu daca mai astept si dupa el!... Nu ca as avea de ales daca mai astept sau ba!

Arleena, e chiar frumos in parc la Agronomie! Cand eram studenti mai treceam pe acolo - respectiv, aveam colegi care treceau si prin livada Agronomiei, unde asa cirese bune erau!... Noi locuim tot in Manastur, dar la ultima statie de troleibuz.

Luana, uite ce am gasit:

Antibiotice care sunt sigure pt administrare in timpul alaptarii:

Amoxicilina, 250-500mg de 3 ori pe zi
Azitromicina (Azythrox, Zithromax), 500mg o data pe zi
Cefaclor 375mg de 2 ori pe zi sau 250mg de 3 ori pe zi
Cefuroxim (Zinnat), 250mg de 2 ori pe zi
Cefalexin (Cefalexin, Keflex), 250mg de 4 ori pe zi
Cephradine (Velosef), 250-500mg de 4 ori pe zi
Claritromicina (Klacid,Klaricid), 250mg de 2 ori pe zi
Amoxicilina+Acid clavulanic (Co-amoxiclav, Augmentin), 625 mg de 2 ori pe zi
Flucloxacillin 250mg + Ampicillin 250mg (Magnapen) 500mg de 4 ori pe zi
Erithromicina 250-500mg de 4 ori pe zi in timpul meselor
Flucloxacillin (Floxapen), 250-500mg de 4 ori pe zi, cu o ora inainte de mese
Fenoximetil penicilina (Penicilina V, Ospen), 250-500mg de 4 ori pe zi, cu o ora inainte de mese

Toate sunt valabile si sub forma de suspensii pt tratarea infectiilor la bebelusi.

Pasajul este o traducere aproximativa a unui text aflat la:

http://www.breastfeedingnetwork.org.uk/supporterline/antibiotics.php

text in care eu mi-am permis sa fac unele modificari la denumirile comerciale (denumirile din farmacii) ale medicamentelor respective - cele scrise in paranteza. Unde nu apar denumirile alea din paranteza, inseamna ca produsul se gaseste la noi sub o multime de denumiri, trebuie doar sa ceri ce scrie prima data, aceea e denumirea comuna internationala. Cum a spus si Iulyp, in principiu, ce se da la bebelusi, poti lua si tu in timp ce alaptezi, cu conditia sa fie ajustate dozele, ca sa nu treaca in lapte prea mult medicament (de aia trebuie luat conform retetei date de un ginecolog/neonatolog/pediatru/medic pt adulti care se pricepe). Apropos, daca tot ti-au zis ca ai infectie urinara, ti-a facut cineva o urocultura cu o antibiograma, sa vada ce bacterii cresc acolo si sa le trateze la sigur?
Ai grija de voi si sa te faci bine! Fruntea sus, trece si perioada asta nasoala!

Monnica, icterul prelungit sau de intensitate mai mare (nu neaparat grav, asta sa tii minte!) se trateaza, in mod clasic, cu fenobarbital, care creste activitatea unor cai metabolice (cai de prelucrare a substantelor) din ficat. Fenobarbitalul face sa se prelucreze mai repede si mai bine bilirubina, cea care - in cantitate mai mare decat normal - da icterul, atat la bebelusi, cat si la adulti. Daca medicul i-a prescris lui bebe Alexandru fenobarbital, atunci trebuie sa i-l dai. Sa te astepti doar si la posibilitatea ca bebe sa fie mai somnolent zilele astea, cred ca ti-a zis. Si sa stabiliti cu doctorul cand trebuie mers la control!

Iulyp, pentru cicatricea dupa operatia de cezariana, cel mai bine ar fi sa mergi sa te vada doctorul care te-a operat. Suna-l sau cauta-l fara sa pari panicata (nici nu ai de ce, fie vorba intre noi, ca ar putea fi o etapa normala in vindecare) si arata-i cicatricea si explica-i ce simti! Nu cred ca-ti spun nimic nou, banuiesc ca si tu te gandeai sa-l cauti. Oricum, diseara imi pun si sotul sa citeasca ce ai scris, sa-si dea cu parerea.

In asteptarea nasterii, ma tot uit la pozele pe care le puneti voi. Cred ca ceva nu-i normal cu mine, am ajuns sa-mi fie asa de drag de copilasi, ca vorbesc si cu pozele bebelusilor vostri! Pe langa ca-mi bolunzesc barbatul povestindu-i ce mai scrieti!

Pupici!

EllaX, 38w5d cu Ana-mica-din-burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Steluta, bine ai revenit! Sa va traiasca "bulgarasul"! Cum ii spuneti, Andrada sau Cristina?

EllaX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrycalu spune:

EllaX mie mi sau rupt membranele si dopul nu lam vazut.
Nu la toate femeile sunt la fel.
Nastere usoara!
Marilena si Robert(2 mai 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arleena spune:

Steluta bine ai venit acasa!felicitari pt Andrada sa-ti creasca mare si frumoasa....mi s-a facut pielea gaina cand am citit ca ai avut 36 de ore de travalui.....eu ar trebui sa fiu fericita ca la mine a durat chiar f putin,...hmmm cred ca ar trebui sa scriu si eu povestea nasterii totusi...

EllaX pai dupa ce vine si ANA printre noi eventual iesim impreuna cu carucioarele pe acolo ...eu cunosc f multa lume acolo si din pct meu de vedere e mai bine decat in parcul mare pt ca este mai liniste, si racoare. nu sunt bancute dar si in parc de multe ori nu gaseesti una libera sa te mai odihnesti. dar aici poti lua o paturica si sa stai pe iarba...

de ALEX (8 mai 2006)
POZE

www.dropshots.com/arleena" target="_blank">Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

uitati aici cum a nascut Papadie
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78732

Eliza 32+si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe

"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

va anunt cu mare bucurie ca bebe Alexandru nu are NIMIK la piciorushe! Sunt normale, ne-am speriat degeaba... in special tati L-a zapacit pe ortoped cu intrebarile...

Pupici la bebici, mamici si burtici!

Lacri si Alexandru 30 mai 2006
Album echo si burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luc2 spune:

Buna fetelor,

Am avut calculatorul defect aproape o saptamana, dar azi s-a reparat si am ajuns la zi cu cititul.

Felicitari noilor mamici, sa va traiasca BB si sa va bucurati de ei!

Zax, imi pare rau ca nu am reusit sa ajung la tine duminica cand mi-am scos firele, dar traficul a fost infernal si m-am temut ca nu reusesc sa ma intorc in 3 ore acasa.

Luana, eu am luat Zinnat imediat dupa nastere tip de 5 zile si am intrebat chiar in spital pediatrul si mi-a zis ca pot alapta fara probleme, asa ca nu-ti face griji. Chiar mi-a atras de atunci atentia sa nu citesc eu prospectul si "sa emit judecati de valoare" si sa iau tot ce mi se recomanda.Ca sa poata fi BB sanatos in primul rand trebuie sa fii tu.

Monnica, si BB meu are inca icter, il vede pediatrul saptamanal si mi-a zis ca daca la 4 saptamani inca are trecem pe fenobarbital.

Am si eu o intrebare:

Ati inceput sa faceti rezervari ptr. botez, ati studiat ceva oferte de pret si spatiu.Eu as vrea sa ma agit de saptamana viitoare ptr. sfarsitul lui august, dar daca e cini\eva care a studiat problema astept sugestii.

Luc2 si Petru 16 zile

poze

Mergi la inceput