A sosit VACANTA! Ce facem cu cei mici?

A sosit VACANTA! Ce facem cu cei mici? | Autor: silvana_salajan

Link direct la acest mesaj

Buna! Am si eu o intrebare: Ce facem cu cei mici acum ca a sosit vacanta? Ii lasam ore intregi la calulator ca sa putem face si noi ceva prin casa, sau ii ducem in parc, dar ce am mai putea face interesant? Sunt dintr-un oras mic fara prea multe optiuni, dar sunt curioasa ce faceti voi, care locuiti intr-un oras mare!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns annita72 spune:

Si eu mi-am pus aceeasi problema, pentru fetita mea Ioana (7 ani jumate).
Pe Tudor, care e mai mititel (2 ani jumate), il trimit la tara cu parintii mei, dar Ioana nu prea vrea sa stea acolo, ca nu are prieteni. O sa mearga si ea la tara vreo doua saptamnani cu o prietena, si, in rest, cu noi acasa. Calculatorul si televizorul, cu program, ca si pana acum. Si cred ca o sa caut, inca n-am incercat, sa vad daca exista anumite cercuri, activitati desfasurate si peste vara. Are un prieten care face tenis de camp, dar pe ea n-o prea atrage. In timpul scolii a mers la niste cursuri de dans, dar pe perioada vacantei nu se mai fac. Cred ca o sa incerc sa gasesc ceva de genul asta.

Nu stiu ce varsta are copilul tau, dar la un curs de inot te-ai gandit? Ai posibilitatea?
Ioanei e frica de apa,iar Tudor e inca mic, asa ca la noi,asta iese din discutie.

mami de tudor si ioana
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Buna! Andrei are 4 ani si 9 luni, si m-am gandit la innot, da din pacate bazinul e la vreo 15 km si cursurile incep abia in octombrie. Peste vara nu se fac. Asa ca pana atunci, plimbari, vizite la prieteni si la rude, calculator, televozor, si cam atat.Mi-e asa de ciuda ca traim in locul unde nu se intampla niciodata nimic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Silvana, bunici nu mai aveti? Ca sa il trimiti acolo. Sau pe la alte rude mai apropiate...

Oana si Paul (3 iulie 2002)

Ticker_Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Bunici sunt din oras. Din pacate, nu avem bunici la tara, si astia unii lucreaza inca, iar ceilalti sunt prea bolnavi pentru a avea grija de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Sa nu mi-o luati in nume de rau, dar eu va invidiez!
Va spun cum fac eu cu fata mea, dar mensionez ca noi lucram cam 11 ore pe zi, si programul cu fata si treburile casei incep dupa ora 19.30, cand ajungem acasa.
Program de luni pana vineri:
- dimineata trezirea la 6.30-6.45. Uneori fata o las pana la 7.00
- o duc la gradinita (acum) - in august o voi duce la mama
- ajungem acasa la 19.30, mancam.
- alternativ, facem puzzle, desenam (creioane, carioci), dam mancare la bebelus (papusa), construim, modelam plastelina, citim, ma ajuta la treaba (o sa radeti daca v-as povesti cum isi spala chiloteii...), sau ramanem in parc si ne jucam la nisip, leagane, bicicleta.
Ne mai jucam jocuri cu zaruri, sau sapientino. Alteori cantam (are o orga si o chitara cu multe efecte). Mai are dreptul la o juma'de ora de desene (prefera Cenusareasa, dar le vede pe toate, pe rand, pe DVD)
In fiecare zi facem cate ceva, cat sa ocup cam o ora jumate.
Dupa care o las in cada si se joaca vreo juma' de ora (cam de la 9-9.30). Apoi lapticul, povestea de seara si nani (la 22.30 doarme).
Dupa ce ea se culca, la mine incepe programul artistic, de obicei calcat rufe (masa o strange sotul meu, care spala si vasele)
Sambata: eu ma trezesc la 7 ca sa fac mancare de exemplu, am noroc cu o tanti care ma ajuta la curatenie o data la doua saptamani. Cand ea se trezeste, o hranesc, o imbrac si mergem la piata (daca mai e cazul). Pana termina ea de mancat, termin si eu mancarea, si iesim in parc. La 10.30 suntem in parc, stam pana pe la 12. Dupa care acasa, o hranesc, iar nani, se trezeste la 4 jumate.
In functie de vreme, iesim din nou in parc, sau ne intalnim cu alti prieteni cu copii, uneori mergem la terase in aer liber unde ea se joaca, sau iesim cu bicicleta, cu creta colorata, cu lopatelele, sau stam in casa se reluam cele de care povesteam mai sus.
Intentionez sa ii cumpar o carte cu activitati pt varsta ei (sunt in magazine), sa se mai ocupe si singura. Nu prea se plictiseste, iar cand se plictiseste o las si la desene.
Daca as sta acasa cu ea, as duce-o sa faca un sport (asta ar functiona cam dupa 3 ani), si as antrena-o mai mult in activitati practice (am o gramada de proiecte de papusele din carpe, jocuri de indemanare - sa tesem frumos de exemplu, sau cele de insirat margele, vitralii, etc... Sunt pline magazinele)
Deci mie mi-e ciuda ca nu am suficient timp sa petrecem impreuna... Ca as gasi ce sa facem...

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun ca fata mea e pasionata si de strans frunze si flori, deci daca am fi intr-o zona de deal, as face si asta. Si mai facem decupaje si lipituri, ies tot felul de chestii dragute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Anka - ce joc e Sapientino ? Unde il gasesc ? Si la fel de carte cu activitati te referi ? Zi-mi si mie ca seara m-a innebunit Sasha cu desenele animate !!! Si as vrea sa il mai rup de ele dar daca nu ii ofer ceva interesant in schimb ....

Anca si Sasha

Nazdravani de Aug-Sept. 2003

Mergi la inceput

Sapientino e o gama de jocuricu contatc. Ai planse, si notiuni.
Ai cu creion special, care piuie cand raspunsul e corect.
De ex, inveti notiuni - pt ani mici, 2-3 > stanga, dreapta, in spate, aproape, departe (ai planse cu personaje dinm desene, etc)
- pt copii mai mari, trebuie sa gasesti umbra corespunzatoare unei imagini de exemplu.
Este un joc grozav, exista in foarte multe variante (e de la Disney), costa multicel - intre 200 de mii unul mic si 500 unul mare, si evident, cutia e cat casa si plansele jumate, dar asta e!

Cartile de activitati se gasesc in orice hipermarket, sunt impartite pe varste. de ex pt 2-3 ani, sunt exercitii culori / forme, sau 'dot to dot' (leaga punctele si obtine o figura), si tot asa...
Sunt grozave, si tin copilul foarte ocupat.

Poate acum sunt subiectiva, Sasha, tu stii ca Eliza merge de 2 ani la gradi, deci nu e incepatoare in astfel de activitati. Ii si place. Are rabdare, conditia e sa fii langa ea.
Si apoi, improvizam... eu ma prefac ca nu stiu sa rezolv puzzl,e ea imi arata, eu o laud, si tot asa...

Sa va mai spun ce ii place: facem oite cu vata, lipim vata pe hartie, mai deseneaza doua - patru picioare, si e tare distractiv. Mai facem pe farfurii de unica folosinta de hartie, figuri. Ii decupez din hartie colorata ochi (doua chestii ca niste frunze), urechi,m gura, si dai distractie! Ea le lipeste pe dosul farfuriei, si daca ai si niste hartie creponata, o tai subtire, lipesti si par. Iese super!.
Mai facem fluturi, dupa ce coloreaza in prealabil o hartie (cu acuarele), decupam forma de fluture, o lipim pe o alta hartie in forma de floare, punem doua antene... Super distractie.

Cel mai mare regret al meu este ca nu am mai mult timp, ca nu cred ca m-as intreba ce am putea face, indiferent de vreme, ora, anotimp...

Am uitat sa spun, sunt o gramada de sit-uri cu o gramada de activitati pentru copii. Dati o cautare. Daca n-aveti talent sau imaginatie, gasiti acolo tot ce vreti, va mai trebuie o imprimanta de 1 milion, si gata plansele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

hello
copilul meu are 8 ani si jumatate ... a terminat clasa II-a

l-am inscris la un miniclub de vacanta unde fac tot felul de activitati, au curte , bazin cu apa ... mancare
dupa ce il iau de acolo mergem acasa stam putin si mergem la dansuri L, MI si Vi sau engleza Ma si J si astfel ocupam toata saptamana iar in we suntem impreuna

ANDANII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Buna,

Si noi am fost fani Sapientino insa deja le-a invatat pe toate si si-a pierdut interesul. Acum interesul este pt desenat si colorat, pentru orga muzicala pe care o zdrangane cat e ziua de lunga, pt plastilina si pt orice activitate care include nisipul si copiii.
Dupa masa il scoatem in parc sau daca e urat afara incercam sa desenam sa citim sau construim cu el orasele - o alta activitate preferata, are niste sine din lemn, trenuri din lemn, masinute din lemn si omuleti, poduri, case, copaci si animale... la asezam frumos pe covor iar noi stam pe burta toti trei si ne jucam... Sincer imi place si mie sa construiesc ce sa maispun de tata-sau si de copil!!!

Anul trecut l-am dus toata vara cu mine la birou si nu a fost o idee prea fericita, pt ca il obosea si statea numai in spatii inchise si inadecvate... Am mai apelat la Kidsland si MagicLand insa e deja prea aglomerat acolo si au prea putin personal, de multe ori copilul iesea batut de la KidsLand de catre copiii mai mari si fara jucarii.

Anul asta insa am o alternativa pt orele in care nu il pot lua cu mine si trebuie sa ma misc rapid si intentionez sa ii fac abonament si sa il las ca la un fel de gradinita pe timpul verii: apelez la centrul Romagic, cel putin il las in siguranta, supravegheat si sunt si copii cu care sa se joace, au programe speciale pentru ei si se simte f. bine. In plus e la casa deci e racoare, are nisipar, piscinuta, e supravegheat permanent, sunt copii cu care se antreneaza. Si din cate stiu au si un fel de programel pt parintii care lipsesc 8-10 ore din oras - sau sunt la serviciu 8-10 ore ca noi - si ii si hranesc si ii si culca la pranz. Sincer sper sa ne facem loc de concediu vara asta insa doar sper, pt ca mi-e teama ca tot spre toamna vom reusi... asa ca pana atunci... cam pe la Romagic va sta copilul...

Mergi la inceput