Bebei de Martie- Aprilie 2006 (8)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinaalex spune:

Ciufuletz, merci de urare! Sunteti dragutze fetelor ca m-ati urat deja, asa, anticipat.
Auzi, cu marea fa cum vrei tu, lasa sa zic socrella ce o vrea! Pai ce sa aibe? Finii mei au venit hapt din America cu fetitza de 3 luni, peste ocean, acuma are 5 luni si merg la mare! noi de ce sa nu mergem? Pe mine maica-mea, care e asistenta pediatra, ma incurajeaza sa-l duc pe asta micu' pe litoral. Si pe noi ne-a dus de mici.
Sa stii ca si acum 2 saptamani am fost la ziua lui frate-meu, ca a facut si el 30 ani si a dat chef mare la un restaurant si am sta aproape toata noaptea. Pai de cand cu patutzu buclucas, ala nou, e lux!
Sotzu meu e mai mereu plecat, eu ma descurc mai mult singura cu Marc, ce-i drept e si cumintel, desi are si el zile proaste...ca azi de ex.; dar in general, e bine, noroc ca am cateva prietene care au copii de aceeasi varsta si cateodata mai apelez la ele sa stea cu el pana mai fac o cumparatura, daca merg la coafor sau intervine ceva si tre sa plec fara el. Maica-mea vine sa-mi faca mancare.
Cu masinutza, nu mai stiu ce sa fac. Am ales Fiat Albea, da tare mult ne-au tergiversat aia, le-au trebuit mai mult avans, nu prea au masini pe stoc, ce au sunt pe culori naspa si tre sa astept 2-3 luni si nu mi se arata...porcarie Nici nu ma pot intinde prea tare,financiar vorbind, ca raman "paduche". Da' nici second hand nu mi-as lua, prefer noua, cu garantie, ca la drumurile noastre...Om vedea.

Iar m-am intins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

fetele, nu ma dati disparuta
nu mai scriu pt ca de miine (miercuri) ne mutam in noua casa, si va dati seama ce nebunie. duminica imi pleaca si sotu' in delegatie in Texas pt o saptamina, asa ca o sa fiu singurica si cu o gramada de treburi pe cap...

Catrinel 17 si Cat, La Multi Ani!
Pupici la voi si puisorii vostri si ma iertati ca am intirziat cu urarile...

Alexandra noastra e tare cuminte, deja s-a obisnuit sa doarma de pe la 00:30 pina pe la 6:30 in fiecare noapte. Asta de cind i-am facut figura si o tineam treaza cu forta, a prins asa de bine incit nu s-a mai trezit in ultimele saptamini decit o singura noapte la 3, in rest a tot dormit de la miezul noptii pina pe la 6-7.

poze Alexandra
(3 mai 2006)
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , 9 luni si-o zi - 37 sapt :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nshiro spune:

Catrinel, da sunt supite instant de cumparat, de dovleac, de porumb si de mai multe legume amestecate (ceapa, varza, cartof). Sicer eu am rezerve sa-i dau instante dar se pare ca e ok, toata lumea spune ca aici sunt foarte exigenti cu produsele pt copii si la urma urmei laptele tot instant e.... Oricum o sa incerc sa-i fac si eu cu mana mea si ne vom orienta pe parcurs.
Monica maregrija luna asta daca zici ca e de naspa! La mine cand vine una mai vin vreo 10.
Tina bine ai revenit si ma bucur ca nu a fost nici o chestie urata cauza lipsei tale, ca bebe David e bine sanatos iar tu cu tati fericiti. Lasa ca o sa-si revina el cu mancarea nu cred ca e cazul sa-ti faci griji. Te pupic si te rog sa scrii mai des!
Cosmina felicitari lui bebe Harris pt cei 90 si 100 de ml bauti cu bibe si tinem pumnii sa se repete figura. Eu cred ca se va repeta.
Andreea Georgiana tre sa te loghezi cu parola de pe contul comun ca sa poti vedea pozele Mariei ca e facut privat albumul. Multa sanatate!
Tcelen super pozele! Mai ales cea cu prietenul. Ultima nu se poate vedea. Multumim pentru lik-ul cu diversificarea si in nici un caz nu trebuie sa-ti ceri scuze.
Lady Hawk bine ai revenit "in forta" si felicitari pentru beba zambareata si cuminte! Poze cu ea nu ne arati?
Luiza bafta la botez si asteptam pozili Giuliei cu nerabdare.
Mariana wow! Nu-ti erau de ajuns cei 3 ai tai, ti-au mai venit inca 2? Si baieti pe desupra? Nu vreau sa-mi imaginez ce-ar fi in stare sa faca... Cate ore tine cea mai lunga zi a anului si cand e? Distractie placuta la socrii la tara. Ce bine... racoare, aer curat!
Kim felicitari pentru botez. Ce rochita superba are Alicia frumusica si ei nici ca-i pasa...
Ciuf si eu am din Romania o punga cu cioco Poiana adusa de mama. Zi si tu cum sa slabim noi?! Pupici Evei cumintica sa o tina tot asa. Cand pleaca socrii? Ce plimbareti sunteti. Va invidiez. Ce dulce e Eva cu rochita si palariuta, s-o mananci si alta nu.
Aida ma bucur ca totul e ok si spor la mutat!

Eu una cum am mai spus sunt de acord cu pozele la semnatura sau cu link-ul dat caci e mult mai usor de vazut... asa pana intri in album, te loghezi etc uiti (cel putin in cazul meu, de 3 zile ma chinui sa vad pozele Ambrei si nu am reusit )

rocsana si bebe maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dea0277 spune:

nshiro, merci, sper si eu sa fie bine, daca nu, inapoi in Canada ca doar avem cetatenie.
Catrinel_17, o sa incerc sa ii dau suzeta sau ceva de baut, sa vedem, va povestesc eu cind ajung acolo.
mihaser, nu ne mutam in capitala caci noi sintem din Constanta, asa ca acolo ne vom face veacul.
In legatura cu cazutul parului, mie a inceput sa imi cada cam cind avea Mia 4 luni. Sper sa treaca cit de curind ca ma cam enerveaza sa il vad peste tot.
Ciuf, pediatra nu mi-a spus nimic special a zis ca nu-i nici o problema. Mie imi este de cit de bine ma voi descurca eu singura cu ea ca acum ii am pe mama si pe tata cu mine tot timpul si ma ajuta. O sa fie ok, cred eu sint numai 12 ore in total si la Bucuresti vine sotul si o am si pe matusa mea acolo, o sa stam o noapte si apoi spre Constanta. Sper sa fie ok, asa sint eu de fiecare data cind e vreun eveniment mai important, tot imi fac griji.
va pup

Andreea & Mia (23 ianuarie 2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/dea0277/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

Am pus poze cu ubizticii mei, iote:

http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/mamici_de_martie_aprilie2006/album?.dir=7c6bre2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//uk.pg.photos.yahoo.com/ph/mamici_de_martie_aprilie2006/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Luizax,
ce frumos stau ei amindoi in pat, cred ca ti se umple sufletul de dragoste cind ii vezi asa. si ce frumoasa e pitica, frumos ii sta si in rochita, si cu bentita :) si ce bonetica frumoasa avem, muah

poze Alexandra
(3 mai 2006)
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , 9 luni si-o zi - 37 sapt :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

aolio...mai ushor ca ma topesc si ma scurg sub biro. Shasha crejte pipotan mine cand ii vaz, mancaiar mama de ubitzi!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

TCELEN, super haioase pozele!!! Ma distreaza mai ales aia unde papa mar (sau piersica?). Deci asta ne asteapta!! ziceam io sa cumpar sute de bavetici!!

ANDREEA, deci sunteti raciti, hmmmm ….Sanatate multa! Ai batista bebelusului? Ma bate gindul s-o comand si io. Daaa, fetele noastre seamana incredibil de mult – chiar m-am mai uitat la pozele tale de la botez si acolo unde plinge Thea la baitza… e LEIT Oana. Jur. Fix asa face si ea. Poate Thea nu plinge la fiecare baitza, dar Oana mai nou zbiara de fiecare data…..Pupici!

LADY HAWK, vrem pozeeee!

SIMONA TOMA – super dragutz voinicelul tau! Ce se mai intinde!

IRINA – foaarte simpatic Andrei, mai ales cu sepcutza aia hoatza.

LUIZA Aaa, ai pus si poze. Ce dulce-i Giulia!!!!! Si cred ca Alex e topit dupa sora lui! Excelente pozele. A meritat sa asteptam dupa ele

Da, MARIANA - se pare ca hormonii astia sunt de vina pt o gramada de aiureli care ni se intimpla. Degeaba mi-am procurat io zinc. Deci tot parul ala care NU mi-a cazut pe perioada sarcinii, o sa-I ia adio de la scalpu’ meu. Ha! Vorba lu’ LUIZA - uatefa’. Creste altu’. Da’ cica dupa un an….
Despre diversificare o sa aflu si eu dupa ce merg la pediatru, in 3 iulie, si va spun ce zic si ei.

CIUF, ce bine a luat in greitate Farfuzel! Papa bine, nu? Ma bucur ca e cumintzica!! Dar doctoritza ta la ce a comentat? Sa nu mergeti la mare, sau sa nu mergeti atita cu avionul?? Mai-mai-mai, mi se pare mie, sau Eva seamana din ce in ce mai mult cu mami a ei? Asaaa, mergeti la „Körperwelten“.... a fost si la Frankfurt, dar nu m-am dus. Era un scandal mare pe atunci si ziceau ca tipul a cumparat cadavre de detinuti politici din China (firma lui are o filiala in China, foarte „practic“). Dar cica tehnica lui de “plastifiere” e intr-adevar… inovativa Distractie placuta!!!

MIHA taci mey, cu placinta cu varza, ca imi ploua in guraaa….moamaaaa, ce pofta mi-e….

Wow, COSMINA, esti pe drumul cel bun! Sigur o sa vrea din ce in ce mai mult! Ti-a zis doctorul sa ii dai o formula anume?

Io - programul obisnuit de dimineata. Alaptat gagika mika la 6.30, pus inapoi in pat, si tzushti la computer. Azi sper sa nu mai fie asa cald. Ieri au fost numai 29 de grade si Oana a fost ceva mai bine dispusa... si a bagat la somn de n-am stiut ce-i cu ea!
Nu pot sa cred ca ma enerveaza caldura, pina sa vina Oana imi crapa buza dupa niste zile calduroase. Si daca aici sunt mai mult de 30 de grade, imi vine sa mor! cred ca e mai umed... In Timisoara, la 40 ma simteam inca bine poate caldura uscata e mai usor de suportat.

Stai c-am uitat sa zic de printzesa lui KIM ce frumoasa e, si ce rochitza superba a avut! Minunata! Sper sa mai primesti poze.... trebuie sa fi fost tare frumos la botez! felicitari si numai bine!

Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tcelen spune:

uitati am mai gasit un site cu de toate desore copii
www.babyblog.ro/diversificarea-alimentatiei-sugarului#more-4" target="_blank">DIVERSIFICAREA

www.babyblog.ro/cerealele-si-diversificarea-alimentatiei#more-11" target="_blank">cand introducem cerealele

www.babyblog.ro/cum-doarme-bebe#more-3" target="_blank">cum doarme bebe

si puteti sa mai cautati pe site ca sunt o gramada de chestii si ptr atunci cand vor fii mai mari

si am mai gasit ceva,notiuni generale despre sanatatea copilului
www.medicalinfo.ro/menu.php?s=utile/88" target="_blank">Pentru sanatatea copilului dumneavoastra

si despre dezvoltarea copilului,dar nu ma lasa forumul sa pun adresa,apare reclama,asa ca o sa copii eu textul de acolo

Dezvoltarea aptitudinilor la copil intre 0-12 luni

autor:
dr. Molfea Camelia

De la nastere pana la 5 luni:

Performantele gurii:
reflex supt/inghitire
reflex de propulsie a limbii
reflex de fixare pentru supt

Aptitudinile mainii si ale copilului:
control slab al miscarilor capului, gatului si trunchiului
duce mainile la gura la aproximativ 3 luni

Modalitati de hranire sau abilitati de care sugarul este capabil:
inghite lichide, dar impinge majoritatea obiectelor si alimentelor solide afara din gura

L a 4-6 luni :

Performantele gurii:
apasa buza superioara sau inferioara cand lingurita este introdusa in gura
miscari de rontaire in sus si in jos
poate transfera alimentul de pe partea de sus pe partea de jos a limbii, pentru a inghiti
reflexul de propulsie a limbii si reflexul de fixare incep sa dispara
deschide gura cand vede lingurita apropiindu-se

control bun al capului
sta sprijinit
foloseste mana pentru a apuca obiectele (apucate palmara)

ia dintr-o lingurita piure sau alte alimente solide si le inghite
bea cantitati mici de lichide dintr-o ceasca

5-9 luni:

Performantele gurii:
incepe sa controleze pozitia alimentului in gura
miscari de rontaire sus-jos, jos-sus
pozitionarea bolusului alimentar intre maxilare, pentru mestecare

incepe sa stea singur nesustinut
urmareste alimentele cu ochii
incepe sa foloseasca degetul aratator si policele pentru a apuca obiectele (apucare prin ciupire)

incepe sa manance alimente fierte
mananca usor dintr-o lingurita
tine o sticla in mod independent, cu una sau ambele maini
bea dintr-o cana, cu o anumita improscare
incepe sa se hraneasca singur, cu mainile

8-11 luni

Performantele gurii:
misca alimente dintr-o parte in alta a gurii
incepe sa-si arcuiasca buzele in jurul marginei canitei
incepe sa mestece dupa un model rotativ ( miscare diagonala a maxilarelor, dupa cum mancarea se misca de pe o parte sau din cerul gurii)

sta in sezut cu usurinta
duce obiectele din mana la gura

incepe sa manance alimente macinate sau tocate marunt si bucati mici de alimente moi
incepe sa experimenteze (sa manance cu lingurita), dar prefera sa se hraneasca singur, cu mainile
bea dintr-o cana, cu mai putina improscare

12 luni

Performantele gurii:
mestecare rotativa (miscare diagonala a maxilarelor), mancarea este miscata de pe partile laterale sau centrale ale gurii

incepe sa bage lingura in gura
coordonarea ochi-mana-gura este foarte buna

mananca alimente tocate si bucati mici de alimente moi gatite
incepe sa se hraneasca singur, dar cu ajutor

POZE GRAVIDUTA,FAMILIE SI COPII
POZE ANA-MARIA
CRISTINA&ANA-MARIA 17.01.2006& IULIAN 22.11.1998

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tcelen spune:

multumesc ,CATRINEL17,ptr ca te-ai uitat la poze acolo,papa mar,dar deja terminase,asa arata dupa ce termina de papat

luizax,frumosi tare copii tai,scumpi de-ti vine sa-i mananci

NSHIRO,multumesc mult ptr aprecieri1si cu placere ptr link,am mai pus si azi cateva chestii interesante,sper sa fie de folos

AIDA_O,spor la treaba si sa va fie de bine in noua casa

CIUF,multumim mult,papamere acolo!si lasa ca nici printesa ta nu e mai prejos,am vazut ultimile poze,si eo scumpica

ALINALEX,cu placere,am mai adaugat azi cateva chestii interesante
multumesc ca ne-ai vazut pozicile si ti-au placut
ne-am uitat si noi acum la pozele din parc,si am ras sunt asa de frumosi cum dorm ei la rand,dar cel mai mult mi-a placut cea in care baiatul tau da trezirea

MIHAISER,nu am scos poza,dar nustiu ce se intampla de nu se vede,dar poti sa intrii la pozele anei si acolo este prima din album si multumim ca ne-ai vazut pozicile

POZE GRAVIDUTA,FAMILIE SI COPII
POZE ANA-MARIA
CRISTINA&ANA-MARIA 17.01.2006& IULIAN 22.11.1998

Mergi la inceput