Aveti acvariu?
Raspunsuri - Pagina 2
IEPU spune:
Eu am un acvariu de 250l.
Este foarte frumos dar a si costat mult din cauza ca are scule profesionale. Daca un peste este 30-60.000 lei si nu prea te stresseaza ca moare, o planta e 300.000.
Cu cat volumul de apa e mai mare cu atat ecosistemul e mai stabil si, de exemplu, la 200l de apa nu mai e nevoie sa o schimbi nici macar partial. Dar trebuie testere pentru apa si substante cu care sa poti corecta parametrii. Astea sunt si ele scumpe rau.
Mai trebuie un aspirator, si daca iei carasi, aia mananca plantele, deci trebuie plante multe.
Mai trebuie sa gradinaresti cam o data la 3 saptamani, sa aspiri saptamanal, sa cureti geamurile tot saptamanal. Nu e munca multa dar trebuie informatie multa ca sa stii de ce ti se inegresc plantele, ce sa faci daca ti se inverzesc geamurile si altele asemenea. Daca nu le stii, o sa cureti intr-o veselie.
Ti-as sugera sa iei un canar, mascul, care nu sufera de singuratate, nu face pui singur , mananca seminte si nu creaza probleme. Si canta aproape tot anul.
Elise spune:
da, avem acvariu, dar nu cu pesti ci cu broaste de Florida.
si curatam la ele intr-o veselie, cam la 2 zile, desi acum le-am mutat intr-un acvariu muuult mai mare (au crescut ciudatzeniile).
Logistica necesara: filtru de aer, incalzitor cu termostat, insulitza, plante, pietre, lampa UV.
Si, evident, papica pt ele: pui, peste, solutii vitaminizante pt carapace, vitamina A pt okisori. Si niste manushi de protectie in curand, pt. ca au inceput sa ciupeasca.
Elise
danangie spune:
Si eu am avut acvariu. Uf....ce amintiri. Am plans cand l-am stricat. Cum ziceau toti pe aici....iti trebuie filtru( in primul rand), termometru, incalzitor pentru la iarna, plante si da....iti trebuie timp si vointa sa ingrijesti un acvariu. Eu schimbam toata apa......pentru ca al meu era cam de 65 l.......si se murdarea foarte repede. Mai ales sticla. Si da....ii cam stresam saracii. Dar totul dure 30 minute. Pe urma....erau cei mai fericiti pestisori. L-am dat cand s-a nascut nepoata mea ca na....spatiu mic....si la o saptamana de cand am dat pestii....au murit toti,
Oricum este o terapie extraordinara de relaxare vizionarea pestilor in acvariu.
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
filip33 spune:
eu am acvariu si te pot ajuta sa il mentii in conditii bune atat pt tine cat si pt pesti.
Oricum, daca vrei niste sfaturi competente poti intra pe www.acvariu.ro
Alé spune:
"Antevorbitorii" mei au spus cam tot ce era de spus despre acvarii. E destul de costisitor sa ai si sa intretii un acvariu. Plus ca este cronofag. Eu am facut imprudenta sa-l fac cadou sotului si numai eu il spal, schimb apa, mai cumpar pesti cind se imputineaza, etc. Nu ca lui nu i-ar pasa, dar e neindeminatic si treaba e migaloasa si mai mult ma enervez daca il las pe el. Nu ne induram sa renuntam la el, caci sint decorativi si ne-am atasat de ei.
De ce nu ti-as recomanda varianta bol+un caras auriu/ negru este ca in cazul decesului e neplacut de explicat proaspetei sarbatorite si ma gindesc ca lacrimile ei siroaie te vor face sa regreti ca ai cedat rugamintilor ei.
Asa, daca iei unul mai mare cu mai multi pesti, in cazul (inevitabil) al decesului unuia sau mai multora, poate nu observa si ai timp sa iei altii.
Succes.
Editez sa-ti recomand o broasca testoasa mica. Sint longevive si rezistente si mai si raspund la stimuli. Am io una care de cite ori intru in bucatarie faca ca toate alea s-o bag si pe ea in seama, imi maninca din mina, etc. E mai "pet" decit pestii.
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Alé
daniella4 spune:
In ceea ce priveste plantele de acvariu pot sa-ti spun ca exista o varianta mai buna decat cea a plantelor de substrat: sunt plante de apa care cresc in acvariu, mult mai ieftine decat cele cu radacina. Sunt destul de aspectuase si cresc frumos daca apa e suficient de aerata si curata.
Daniella, mama lu' Alexis
goguta spune:
Dragilor, multumesc de raspunsuri.
Si cred ca m-am lecuit de bol cu peste: se chinuie toata lumea - si io si pestele si cupilu'.
Sa vad daca iau un acvariu mediu sau mai amanam povestea.
:-) Poate se razgandeste si nu-i mai trebuie peste...desi daca-l da pe o Barbie ..ma-mpusc!!!
Sabina V spune:
Eu am un acvariu de 500 l si este un adevarat chin atunci cand trebuie sa schimbam apa. Dar un acvariu micut , cu vreo 5 pestisori , este dragut si comod. ( mie imi plac foarte mult scalarii )
poze
goguta spune:
M-am hotarat! Iau un acvariu mai maricel!
Adica vreo 70 de litri cu 2 carasi, 2 sanitari coridoras si vro' 2 melci din aceia mari galbeni, pomacea + plante. Ma ajutati sa il "accesorisez"?
Dupa ce m-am informat cred ca ar trebui sa fac urmatoarele:
1. Luat acvariu (trebuie neaparat cu capac? si cu neon?)
2. Filtru - la acvariul mentionat cu pestii aferenti - ce tip imi trebuie? interior sau exterior? Am vazut unul interior cu tot cu pompa da' cica alea exterioare sunt mai bune. Sunt si pentru mine?
3.Incalzitor - nu ca pestii sunt de apa rece, ca sa zic asa - adica au nevoie de aprox. 20 de grade ceea ce se asigura din casa.
3.Substratul -ei, aici parerile sunt impartite: Trebuie si nisip pentru sanitari sa nu-si rupa mustatile sau e suficient cel "bob de orez"? cum trebuie sa fie ca sa pot pune si plante si sa fie ok si pt. pesti? Cat de gros tre sa fie? trebuie sa "bag" acolo pastile fertilizante pentru plante? Le este suficienta lumina naturala sau trebuie neaparat si neon?
4. Plante - nu mi-e foarte clar cum le "plantez": le ingrop cu radacinile in substrat?? M-am hotarat la valisneria gigantea si anubias (cica merg cu carasii, mai ales daca pestii sunt mici nu vor manca plantele)
Promit solemn sa ciclez acvariul inainte de a pune pesti in el.
Altceva, sugestii? O fi bine cum m-am gandit?A, apa o las la declorinat, o schimb o data pe saptamana 30% si...nu mai stiu.
Ce ziceti?
Sabina V spune:
Acvariul meu nu are lumina (neon) deci cred ca nu este obligatoriu.
Pe fundul acvariului am pus pietricele , si radacina plantelor am bagat-o printre pietricele; sunt si plante care nu trebuie fixate (o sa vezi cand cumperi pestii , ce fel de plante iti plac). Eu am si o buturuga mare , pentru pestii sanitari - le place sa stea la intuneric, si am si o pompa. Cam atat.
poze