scoala particulara sau de stat
Buna pentru toata lumea,
Sunt noua pe acest forum si asi dori sa va intreb urmatorul lucru:daca pentru voi partea financiara nu ar fi o problema ati opta pentu o scoala de stat sau una particulara? Eu sunt mamica unei fetite care abia din toamna o sa mearga la scoala in clasa I, in invatamantul particular(pana acum a fost la o grdi particulara cu predare in limba engleza si a fost foarte bine) Sper din toata inima ca si la scoala sa fie OK. Voi ce parere aveti despre scolile particulare din Romania? Multumesc anticipat si astept parerile voastre. Numai bine!
Raspunsuri
irina.c. spune:
Daca as dispune de bani as opta pentru invatamantul privat,eventual pentru o scoala confesionala(ortodoxa).Irina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
"Traim intr-un paradis al nebunilor."
Serafim Rose
inaioana spune:
Daca as avea bani suficienti as inscrie copiii la Scoala americana sau chiar as prefera sa studieze in straianatate de la inceput.
Mai vedem..poate pana cresc copiii mei pana la varsta scolara voi avea bani destui pt asta.
Daca nu , si voi fi nevoita sa recurg la scoala de stat, voi opta pentru o scoala cu traditie, cosmopolita, la care sa predea si profesori straini... gen Scoala germana.
Mult succes!
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
pozici
adi_dalma spune:
Daca as avea bani as prefera sa fie la British School sau la ISB.
Dar sa faca a 2 a limba limba romana... in cazul in care peste ani ea va dori sa mearga la un liceu /faculatate in limba romana sa nu aiba probleme.
Dar in general absolventii scolilor respective iau calea Londrei ,,,,
Natasa spune:
Va faceti cam multe iluzii despre scolile particulare, mai ales despre cele straine. Va spun cu certitudine ca in Scoala Americana se face scoala cam cit sa nu iasa analfabeti, in cea britanica e un pic mai bine.
CristinaT spune:
Daca as avea bani multi probabil ca n-as sta in tara. Daca as avea ceva mai multi, as face altceva cu ei. Adica daca nu voi avea bani intotdeauna sa o pot trimite la liceu super, facultate peste hotare, as da-o la stat ca tot acolo ajunge. Macar sa se adapteze odata cu ceilalti.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 6 ani si ...
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by Natasa
Va faceti cam multe iluzii despre scolile particulare, mai ales despre cele straine. Va spun cu certitudine ca in Scoala Americana se face scoala cam cit sa nu iasa analfabeti, in cea britanica e un pic mai bine.
Cum justifici aceste afirmatii? Fii mai explicita.
Natasa spune:
In Scoala Americana am o prietena de familie care preda (a predatin State, are si cetatenia si cind a venit in tara s-a angajat la ei). Le stiu programa, stiu pe ce se concentreaza scoala (multe activitati extrascolare, distractie, evidentierea personalitatii fiecarui copil). Tot din Scoala Americana au venit la noi in scoala (tot una particulara, straina) mai multi elevi si nu aveau nici notiuni de baza la cele mai multe materii, cu atit mai putin vreo pregatire decenta (si nu erau copii prosti).
In Scoala Britanica preda o prietena si sint ceva mai seriosi, programa e mai bogata si mai bine structurata. Si pretul mult mai mic! :) Dar nici acolo nu depasesc cu ceva nivelul scolii romanesti, doar conditiile.
Sa va mai zic? Mai stiu de Scoala Italiana si de cea Franceza, tot de la profesori si elevi de acolo. Mai peste tot doar conditiile sint cele pentru care platesti, calitatea invatamintului nu se ridica la ce-si imagineaza de obicei lumea.
capcaunul spune:
natasa, multumesc pentru precizari.
Din pacate si la scolile de stat pregatirea este slaba.
Si scolile de stat si scolile particulare sufera din cauza invatamantului prost care s-a facut in ultimii ani. Am intrat intr-un cerc vicios din care vom iesi greu si nu prea curand. Invatamantul prost genereaza absolventi slab pregatiti iar o parte din acestia intra, fie temporar fie definitiv, in invatamant. Slaba lor pregatire, atat profesionala cat si (mai ales) pedagocica, are ca rezultat un invatamant si mai prost, si tot asa din rau in mai rau.
Nu prea se mai gasesc absolventi buni, de aceea se reduce pe zi ce trece numarul profesorilor buni. De aceea nu reusesc nici scolile private sa gaseasca usor un profesor pregatit.
Raman totusi la parerea ca invatamantul particular va depasi invatamantul de stat si la cel mai important capitol: cel al pregatirii elevilor. Pentru simplul motiv ca o scoala privata poate angaja pana la urma profesori foarte buni pe bani multi si poate renunta repede la profesorii care nu isi fac treaba. In timp ce pentru un salariu de cateva milioane nu o sa doreasca sa se angajeze in invatamantul de stat nici un om capabil, iar nulitatile din sistem care au devenit titulare nu pot fi date afara decat poate daca ajung la stirile negative ale televiziunilor.
Asta e ...
Natasa spune:
Poate niste scoli particulare romanesti, asa cum au aparut si facultati sau gradinite particulare, sa mai schimbe situatia. Eu nu stiu de nici un liceu particular 100% romanesc.