Nasterea naturala cu Dr. Puia
Raspunsuri - Pagina 6
Kokolina spune:
salut !!
de unde stiai ca aim baietel??????
ca sa stii ca toata lumea imi zice:sigur faci baiat!!!
cica am "fata" de mama de baiat...
cu marirea de salariu, am obtinut-o inca din mai, insa tot degeaba ca eu nasc pe 24 nov 2003 si voi fi plafonata la minunata suma de 4.2 mil lei
asta e, ce-o fi o fi insa nu stiu cum o sa ne descurcam noi 3 cu o venituri mai mici decat avem acum(si acum suntem 2)
sa stii ca si eu ma bazez ENORM pe sotul meu, care e o fiinta minunata si este topit dupa copii...imi dau seama de pe acum cum va fi cu bb, dupa cum se poarta cu mine si cu burtica(
)
nu, cu cresterea bb-ului ne vom ocupa noi, parintii, in exclusivitate
de ajutat, s-a oferit mama mea sa ma ajute in prima luna, cand se zice ca e mai greu
nu stiu, am zis sa vad cum e si depinde de cum ma simt la externare
o sa fac ce e mai bine pt. bb
tu mai ai si acum pisicile? cum se inteleg cu bb?
te-am pupat !!!
Kokolina
- 20 saptamani
coryna spune:
Kokolina,
Imi cer mii de scuze ca insist cu numarul de telefon , dar am dat cautare asa cum mi-ai sugerat , dar imi intoarce o eroare la linia 347, asa ca nu am rezolvat nimic. Crezi ca poti sa cauti intr-una din zilele urmatoare numarul de telefon al clinicii Nord Medica? Nu da in clocot, dar tare ti-as fi recunoscatoare daca l-ai gasi!
ls-dobrovicescu spune:
Ca sa vezi cum e cu pisicile, vezi ce i-am scris lui Pissi Ella chiar in acest subiect la pagina 2.
E greu, dar suntem o familie : tata, mama, bb, pisi1, pisi2 si prea multe flori ....
BB e incântat de pisici ! Maxima bucurie cand le vede ! Tipete si incercari sa le prinda ! Nu e o idee geniala dar nu puteam să le alung, asa că a aparut BB, vezi ce urat suna ....
Kokolina spune:
salut!!
coryna, sper ca maine sa iti dau nr.(il am acasa)
eh, stiu cum e cu pisicile
am avut si eu una, dar am pierdut-o
adica a pklecat pe geam si nu s-a mai intors;iar eu cat am cautat-o..nu am reusit sa o mai gasesc
sunt convinsa ca BB e incantat de pisici, sunt jucarii minunate pt. el
Kokolina
Kokolina spune:
am uitat sa te intreb ceva...
ca eu am o teama cu 
ai scris in mesajele anterioare ca ai luat 40 Kg pe parcursul sarcinii
mi se pare destul de mult![]()
cum ai reusit sa le dai jos???
cele 10 Kg de lichid se elimina de la sine? sau cu ceva pastile sau ceaiuri diuretice??
SI RESTUL???
hai, ca asta inteleg:ca 10 kile sunt bb+ce mai e cu bb
si alte 10 kile apica
dar inca 20 kile mi se pare greu sa le dai jos

am o prietena care avea 50 inainte de sarcina...la finalul sarcinii luase pana la 65 si acum are tot 65 !!!
tu cum ai reusit??
Kokolina
- cu bb care a miscat toata ziua
pisi_ella spune:
Buna, Koko! Buna, Is! Am mai intrat si eu p'aici...Imi cer scuze, dar am uitat de subiectul asta...Da, Koko, doar eu si sotul meu ne-am ocupat de asta mica...Maica-mea a venit de doua ori pana acum (repet, ai nostri locuiesc in provincie), insa a stat putin...Soacra-mea a venit si ea o data si a stat o noapte...Tata a venit si el...si a stat cateva ore. Asa ca...iti inchipui si tu. Nu o sa te incurajez spunandu-ti ca e usor, caci nu e...Prima luna e un calvar, insa mie tot imi pare bine ca nu au stat mai mult parintii nostri la noi...Eu sunt o fire mai rebela, ascult numai de mine insami, nu-mi place sa fiu batuta la cap 
, mai ales in ceea ce-l priveste pe copilul meu... Si crede-ma, parintii nostri, cand ne vad cu un bebe mic, numai asta fac!
Ei le stiu pe toate, iar noi suntem mici si prosti!
Auzi, tu! Eu, mama fetitei mele, nu sunt in stare sa am grija de ea fara 1001 de sfaturi??!! Hm! Eu ma si enervez repede, ma cunosc...Mi-a fost mereu teama sa nu raman fara lapte daca vine maica-mea sau soacra-mea si-mi impuie capul cu un milion de pareri si sfaturi..."da' mai bine fa asa, da' mai bine aseaz-o asa, da' nu-i pui o caciulita, ca e cam racoare, da' stranuta, de ce oare?........"
Cam asta e! Asa ca am preferat sa ma descurc singura...Primele 2 saptamani sunt iadul pe pamant, pana isi formeaza bebe un program de supt, pana te prinzi tu ce si cum, pana te obisnuiesti cu urletele sfasietoare datorate colicilor 
(iti doresc sa n-ai parte de asa ceva)...Mai ai si depresie post-natala...
Dormi 2 sau 3 ore pe noapte, iar ziua nu mai poti de oboseala si esti ca palida ca o stafie...Si, colac peste pupaza, mai faci si treaba prin casa...Daca mai esti in stare...Eu nu eram, sotul meu s-a ocupat in prima saptamana de una, de alta...Apoi am inceput sa fac si eu, la inceput putin, apoi din ce in ce mai mult...
Te-am speriat? E bine sa stii adevarul, sa stii la ce sa te astepti...Asta intotdeauna iti usureaza situatia...Dar iti pot spune ca acum e mult mai bine! Ma ocup si de bebe, fac treaba, fac mancare, curatenie...Asa cum apuc, incep o treaba, apoi o las balta, apoi o continui...si tot asa...Important e ca ma descurc si sunt tare mandra de mine! Pe cuvant!
pisi_ella spune:
A propos de kg! Mai am doar 4 de dat jos! Bine, nu ma infometez, nu tin cura de slabire, Doamne fereste! Mananc rational si hranitor, ca atunci cand eram gravida...Mai putin fructe!
Ii fac asteia colici
, asa cica! Mananc cate un mar, cate o banana, ma feresc de citrice...
Da' pana cand, ca m-am saturat!!!
ls-dobrovicescu spune:
Ce bine că ai revenit pisicuto !
Kokolina nu se sperie asa usor ...
Iata Kokolina ce-am facut eu cu kilele.
Am luat 40 kg din cauza progesteronului. In sarcina n-am mancat dulciuri sau paine, caci nu-mi plac, nu mananc de fel. Am mancat mai mult pepene rosu, dovlecei, spanac si tone de smantana.
Le-am dat jos cam asa (nu recomand sa faceti ca mine):
- cu nasterea 10 kg
- apa in prima saptamana s-a dus de la sine 10kg
Cele 72 ramase (adica 20 kg), eeeee ......
Cat am alaptat (2 luni) am mancat normal (fara paine sau dulciuri ceea ce pt. mine e normal).
Dupa care 3 luni am facut o foame crancenă, adica mancam 1 data pe zi rosii/oua(2-3)/branza(dulce)/dovlecei/smantana. ("/" inseaamna "sau")
In aceste 3 luni n-am dat 1 gram jos (m-am suit pe pereti). Pe principul ori mor ori slabesc, am continuat. In a 4-a luna au inceput sa zboare kg . In 1-2 luni am ajuns la 57 kg. Acum mananc multa salata si atat. (cred ca prea multă căci nu mai reusesc sa revin la 52 kg)
Deci, Kokolina, singura concluzie pe care poti s-o tragi de aici este că sunt "capoasă", adica fer Doamne cand imi intră ceva in cap ....
Era sa uit ... Si mie imi spunea lumea "dupa fata" ca fac baiat ...
Kokolina spune:
salut, fetitele !!!!
da, ai dreptate ls...nu ma sperie nimeni asa de usor
de fapt, ce crezi ca ma sperie cel mai tare?
mesajul lui pisi ella !!!
ma uit asa (wiew)peste ultimul ei mesaj si vad ca a folosit figurina aia cu datu' cu capu' de pereti
DIN PLIN
banuiesc ca e treaba serioasa asta cu bb-ul, mai ales acea perioada de inceput...
sper sa facem fata, eu ma bazez tare pe sotul meu iubit care a fost mereu langa mine in clipele mai grele...
ls...din cauza progesteronului ai luat 40????
pai si eu tot din cauza lui am cam pus(
)
iau utrogestan care este pe baza de progesteron
eu am luat 6-7 kile pana acum(sunt in sapt 20)si mi-e teama ca ajung uriasa...
pisi ella, SI EU PREFER sa ma chinuiesc 2-3 luni cu bb si cu tot ce mai e de facut prin casa SINGURA decat sa stea cineva cu mine care sa ma omoare cu sfaturile
si ai mei tot din provincie sunt(la vreo 100 Km de Buc)
dar voi face cum va fi mai bine pt bb, daca eu o sa ma simt rau o sa apelez la ajutor, probabil...
ma pot baza pe mama care lucreaza in medicina( chiar in pediatrie)si macar pot sa am incredere in ea
pe deasupra, nu e genul de femeie cicalitoate si daca ma supara cu ceva, macar pot sa ii spun in fata care e treaba
eu va pup pe toate si mai vorbim...
Kokolina
- 20 saptamani
pisi_ella spune:
Buna! Da, Koko, e bine ca mama ta e dr. pediatru si e bine ca nu e cicalitoare...A mea este...
Dar e femeie de treaba, la urma urmelor...Da, e bine sa stea mama ta cu tine( daca e sa stea cineva) si nu soacra ta, pentru ca mamei iti poti spune ce nu-ti convine, ii poti spune "mai lasa-ma-n pace!" sau "aoleu, ce pisaloaga esti!"
...Insa soacrei poti sa-i spui?
Si tii in tine....Si nu-i bine!...Sa stii ca n-am vrut sa te sperii cu mesajul...Cred ca iti inchipuiai si tu ca e greu...Nu ti-am spus ceva nou...Prima luna e mai grea, dupa aceea e mai usor, o sa vezi..Uite, eu am timp sa stau si pe forum!...![]()
Sa stii ca sunt si momente frumoase, minunate chiar!...Mai ales cand iti zambeste copilasul!... Sau cand il alaptezi...O sa vezi, o sa traiesti momente minunate...Uneori iti vine sa zbori de fericire...Alteori iti vine sa te dai cu capul de pereti...
Ai, intr-adevar, trairi contradictorii, mai ales in prima luna...Nu esti nici complet refacuta dupa nastere, esti obosita, e normal...
Uite, ca sa te incurajez, eu acum ma simt bine, sunt mult mai odihnita, Emma ma lasa sa dorm, sa-mi fac treaba prin casa, sa stau pe net...![]()
Iesim afara, ne plimbam, ne uitam pe la magazine, cumparam hainute pentru bebe
si farduri pentru mami
...Aaaa, uitam! Peste 3 zile reiau si viata sexuala...Cum o mai fi?...Ca nu mai stiu...
V-am pupat!!!