Nasterea naturala cu Dr. Puia
Raspunsuri - Pagina 2
Kokolina spune:
salut, mamici !!pisi ella astept si eu cu nerabdare sa nasti...
eh, nu am curaj sa nasc natural, am explicat mai sus de ce as vrea: pt. ca vreau sa asiste si sotul meu iubit la nasterea bb-ului, nu numai la "proiectare"
sa vedem ce o sa imi recomande Puia, cred ca ma voi lasa pe mana lui, sa ma taie cum vrea, numai sa imi scoata puiul la lumina...
nu stiu ce sa zic de epidurala, am auzit ca ar fi o varianta buna(ca orice varianta de mijloc), dar stiu ca in Romania aceasta anestezie este inca in faza de experiment
si sincer nu ptrea vreau sa se incerce si pe mine
adica..daca sunt riscuri mari, prefer sa fac cezariana
eu de-aia intrebam de puia, cum e el in cazul unei nasteri naturale
am auzit ca unii medici sunt cam nepasatori la durerea mamicilor, ca le sare tandara daca te vad vaicarindu-te(cum e Marinescu, spre ex.)
altii sunt mai "milosi" si te ajuta mult sa invingi durerea
Pisi ella, 14 Kile e un vis frumos pt. mine
mie, sincer, la tendintele mele de
, mi-e teama de 20-25
va pup pe toate
Kokolina
pisi_ella spune:
Koko, daca ai grija la alimentatie, nu o sa iei exagerat de mult...E cam greu, intr-adevar, sa te abtii de la anumite delicatese, insa pentru tine o faci...Stiu ca mamele si soacrele noastre spun: "Mananca, fata, dupa pofta inimii, o sa dai tu jos cand nu te-o lasa copilul sa dormi!" Si asa esti tentata sa mananci cat un animal si sa iei 30 de kg...Nu zic sa te abtii, Doamne fereste, trebuie sa mananci hranitor, insa sa eviti(sau sa mananci cu masura) anumite chestii, cum ar fi dulciurile, painea alba, prajelile...
Eu sunt si un pic obsedata de greutate...Am luat la sarcina asta 14 kg si ceva, insa tot mi se pare mult...
Kokolina spune:
salut, pisi ella
Hai, un pic de rabdarica....si nasti in curand
cred ca e destul de greu sa te gandsti ca trebuie sa nasti, dar nu stii ce te asteapta...
dar cind stii ca vei sta in curand cu puiul tau acasa...cred ca
e o senzatie super... 
pisi...14 kile e un vis frumos pt. mine, mi-e teama de 20-25![]()
cate aveai inainte de bb?
..
kokolina
Kehleyr spune:
Kokolina, verisoara sotzului meu care este medic a nascut cu Dr. Puia natural, cu epidurala si era super incantata. Intr-adevar epidurala este in faza de experiment, dar cu un medic bun... Ea imi spunea ca desi maternitatea nu i se parea extraordinara fata de altele, s-a dus acolo pentru medic, deoarece avea completa incredere in el si nu a fost dezamagita in nici un fel.
Kokolina spune:
salut!!!
ma bucur ca aud de cineva care a nascut cu Dr.Puia natural si cu epidurala...
Kehleyr, ti-a povestit in amanunt?cum a fost cu anestezia?cat a durat nasterea?
sunt curioasa daca intr-adevar, nu simti nici un fel de durere...
ma intreb daca ti se spune si ce efecte secundare are o astfel de anestezie...am impresia ca reusita epiduralei nu depinde de medicul ginecolog cat depinde de anestezist !!!
kokolina- cu burtica de 12 saptamani
ls-dobrovicescu spune:
Oricum vei naste cu Dr. Puia, va fi OK !!! Stai foarte linistita esti pe maini f. bune si intr-o companie selecta.
Eu am luat 40 kg, adica de la 52kg la 92kg. Acum, dupa 7 luni am 57 kg.
Pt. Pisi Ella :
Zilele dinaintea nasterii au fost ffff lungi.
Ai pisica ? Eu am 2 (Bijou si Betty).
Kokolina spune:
esti noua?
si ai bb de 7 luni?
nu stiu daca sunt in companie selecta, dar si eu am mare incredere in el(mai ales cand ies de la control, simt ca pot sa mut muntii din loc)
tu ai nascut cu Dr.Puia?
cum e? si nu ti-a zis nimic ca ai luat 40 Kg?
ca mie mi-a zis inca de la inceput sa nu exagerez cu dulciurile si cu painea...banuiesc ca asa sfatuieste pe toata lumea !!!
eu sunt in 12 sapt si cred ca am pus pe mine vreo 2 kile.
ai fetita sau baietel?
Kokolina
ls-dobrovicescu spune:
Da Kokolina, am nascut cu Dr. Puia.
Totul a fost OK gratie lui. Am fost un caz complicat, si am pt. ce sa-i multumesc avand in vedere ca alti doctori au fost depasiti de situatie sau superficiali.
Mie mi se pare ca e o persoana stilata, cu prestanta si bun simt. Vorbeste putin si stie ce spune. Pe mine nu m-a incurajat, doar mi-a spus realitatea. Ai dreptate ca iti da o stare de bine.
Despre kg pot sa-ti spun ca nu-mi plac dulciurile de nici un fel si nu am mancat in timpul sarcinii nici dulciuri nici paine.
Dar am luat Progesteron si de aici mi s-a tras. Nu prea am putut sa mananc nimic de la 7 luni incolo. E drept ca m-am tinut in viata cu pepene rosu (imi scazuze nivelul lichidului amniotic pana la limita critica si aveam nevoie de multe lichide).
Nu cred ca te vei ingrasa prea tare, eu am fost un caz ... Oricum eu am revenit la normal (57kg/172cm).
Am un baietel cuminte.
Va urez, tie si lui BB, toate cele bune !
Kokolina spune:
Salut!!!
ma bucur ca ai raspuns
cum ai nascut ? natural? sau cu cezariana?
eu inca sunt in dilema dar...merg pe mana lui Puia, mi se pare ca e un om cu simt de raspundere si am incredere in el
eu chiar azi ma duc la el, cred ca imi va face iar eco...mor de curioasa si am chiar si ceva emotii(ma gandesc ca bb a crescut si poate ii vad ceva manute sau piciorush
)
si eu iau niste pastilute impotriva avortului spontan(utrogestan)care sunt pe baza de hormoni...de aceea mi-e cam teama dar poate imi zice azi medicul sa le opresc
poate imi mai scrii si imi dai ceva detalii despre cum ai nascut, cum s-a comportat Puia ...
te pup !
Kokolina- 12 sapt si 1/2
ls-dobrovicescu spune:
Scuze de intarziere ! Sunt la servici si nu am apucat sa ma uit pe site.
Am nascut prin cezariana un baiat pelvian de 4 kg si 55 cm, Apgar 10.
Am avut o sarcina dificila, cu complicatii, si nu se punea problema sa nasc natural (asa a zis si Dr. Puia).
Utrogestan este progesteron sintetic. Si eu am luat dar sub forma Progesteron. Este bun pt. bb, adica ajuta organismul in timpul sarcinii, impiedica respingerea. Eu m-am cam ingrasat de la el, dar nu e o regula. Oricum, am plecat cu 52 kg, am ajuns la 92 kg (!!!) iar acum am 56 kg (la 8 luni dupa nastere). Se poate lua progesteron chiar toata sarcina, dar nu cred ca o sa fie cazul tau (nu pare sa ai probleme grave, sau nu mi le-ai spus).
Despre nasterea mea prin cezariana:
Pasul 1 (10:00-11:00)
- am avut un anestezist fffff bun (Dr. Dobre);
- se zice ca Dr. Puia "scoate" cei mai frumosi copii (e o gluma);
- am rugat sa mi se puna sonda dupa anestezie;
- mi-au pus canula (cam doare) adica chestia in care se baga perfuzia;
- m-au dus in sala si cam in 3-4 secunde am fost dusaaaaa
Pasul 2 (11:00-06:00 a doua zi)
- te trezesti incet, incet ...
- vin sa te felicite sotul, mama, ... vizita scurta la reanimare (nepermisa de fapt)
- mi l-au adus pe bb (nu se prea face dar nu se mai intelegeau cu mine - eram suspect de treaza)
- peste cateva ore incepi sa simti durerea. Atunci iti fac calmante. Eu le-am refuzat pe proprie raspundere. Nu am fost tocmai inspirata. Vroiam sa-l vad pe bb imediat si, stiam ca, calmantele te cam ametesc. Pe bb l-am vazut, spre stupoarea tuturor, a doua zi la primul alaptat. Chiar am incercat figura cu tātele si din cauza asta mi-a venit laptele in cursul aceleiasi nopti. Le-am luat cam din scurt pe toate. Poate ar fi fost bine sa merg mai usor.
In toate aceasta aventura, Puia a fost suportul moral, un bun profesionist, si m-am lasat pe māna lui, desi nu e genul meu (sunt f. suspicioasa cānd e vorba de doctori).
Pasul 3 (pt. bb al tau)
- la Giulesti sectia de neonatologie e fff buna
- Dr. Nanea Mariana e super, super.
Bafta ! Fii linistita, o sa fie bineeeeee !
Daca vrei sa ma mai intrebi ceva .....