indemnizatia pentru cei plecati din tara

indemnizatia pentru cei plecati din tara | Autor: adana.9

Link direct la acest mesaj

problema (sau problemele)mele se prezinta astfel:

am o fetita de 11 luni pentru care primesc indemnizatie,

1. in viitorul apropiat (in sa zicem 3-4 luni)vom pleca, eu si fetita mea, in sua, unde sotul meu are un job pentru o perioada de 2 ani.
prima intrebare este ce se va intampla cu indemnizatia de crestere a copilului in acest timp si cum voi putea-o recupera, avand in vedere ca nu voi fi acasa cand vine postasul si nici nu voi putea sa merg la posta sa-i iau. asta ca sa nu mai zic ca din august, cand pleaca sotul meu, voi dori sa ma mut din bucuresti in ploiesti, la ai mei, pana la plecare. dar sa zicem ca din ploiesti mai pot veni.

2. daca voi naste in sua un nou bebe inainte ca delia sa faca 2 ani (situatie in care, daca as fi in tara si as naste aici, as avea dreptul la indemnizatie pentru bebe 2)voi putea lua indemnizatia pentru bebe 2? daca da, ce trebuie sa fac?
dupa calculele mele, cand ne vom intoarce in tara bebe2 va avea cel mult varsta de acum a primului.

multumesc tare mult

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adana.9 spune:

la primul punct "in tot acest timp"= din momentul in care plec din tara pana voi reveni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll_mada spune:

Adana la primul punct cred ca ai putea sa mergi si sa ceri sa ti se livreze banii pe un card,intr-un cont.In ceea ce priveste al doilea punct,nu stiu,certificatul de nastere ar fi din SUA...,pe pasaport se vede cat ai fost plecata...chiar nu stiu.
Oricum sper sa poti rezolva cumva,pupici!

nicoll_mada si Codruta Andreea ( 29.07.2005 )
http://photos.yahoo.com/nicoll_mada
MMN

Mergi la inceput