Mamici de sept-oct 2006 (42)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Buna fetelor,
Azi (de fapt ieri) sotu nu s-a dus la servici si am avut o zi misto: am fost in parc cu piticul, apoi la Boom Land din Tineretului, apoi la o terasa sa mancam, apoi iar la leagane. Am ajuns acasa pe la 6 seara si am stricat si programul copilului ca ne-am urcat in pat (eu cu el) si ne-a palit un somn, de am dormit eu pana la 8 si el pana la 9 seara. Va dati seama ca dupa atata somn s-a culcat la 12 noaptea. Dar macar ne-am distrat si n-a plouat cum ziceau astia.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acai24 spune:

Ce mai fac burticutele?
Eu lenevesc in pat si tare m-am saturat...si stau doar de 4 zile....vinerea viitoare merg la control si sper sa ma lase la servici pana pe 1 august cand trebuie sa intru in prenatal...in rest toate bune....parca nu ma mai umflu asa, am renuntat total la sare, dar totul spre binele lui .
Pufy imi pare tare rau sa aud ca te chinui asa cu bubita...sper sa-ti treaca cat mai repede....as avea o intrebare la fetele carora li s-a diagnosticat colul scurtat...ati facut eco sau doar prin tuseu si-a dat seama? ca la mine la ultima ecografie aia de la 23 de sapt, nu a putut masura colul pt ca statea dumnealui cu capul in jos...asta este...
Ieri mi s-a intamplat o chestie mai ciudata...am dormit un pic la pranz si cand m-am ridicat din pat am simtit asa o durere generalizata in toata burta...am iesit apoi un pic la plimbare, imi era mai bine, dar seara cand m-am bagat in pat, a revenit durerea. Eu sper sa nu fi fost contractii, pt ca nu era durerea asemanatoare durerilor menstruale....azi slava Domnului nu ma mai doare...ce credeti ca ar putea fi?
Va si sa auzim numai de bine!!!!

26+

http://bd.lilypie.com/j1YZp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Buna dimineata fetelor!

Acai24 ma bucur ca te simti ceva mai bine!

Inni ce schimbare radicala!Vezi ce poate face un copil?Si sa vezi dupa ce naste cum apar schimbarile din viata voastra.....va mulati dupa el(ea adica)....
Daca vrei iti scriu pe PM despre operatiile de hemoroizi cum se fac(e o tehnica super-simpla, numai operatorul si eu asistam-cand lucram)sa nu ne injure fetele!

Amarantina sa va fie de bine distractia!

Eu....am dormit ca naiba azi-noapte, de dureri, of course!Dar acum ma simt ceva mai bine, in sensul ca nu ma mai doare pana la inima...(ma durea in .....de ma sageta in inima si nu mai puteam respira....)!De facut ma tot fac cu toate unguentele pe care le am, dar ce am observat ca ma linisteste(pe moment) e compresa cu rivanol(cred ca de ce imi protejeaza buba....habar n-am).
Oricum de redus hemoroidul inca nu e nici o sansa ca ma doare de mor cand il ating....)

Asa frumos m-am trezit dimineata....s-a trezit Alesio si a venit la mine in pat si m-a tot mangaiat si a vorbit cu mine...!

Pupici!

Ioana(26+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Fetelor, scuzati ca intervin aici din nou, dar poate ma lamuriti ce-a fost. Acum o jumatate de ora, am urcat niste scari (ma duceam la mine in birou) si pe cand asteptam sa mi se deschida usa, am ametit, am simtit cum mi se face rau, parca nu am mai vazut asa de bine. Am ajuns in birou si m-am asezat pe scaun, senzatia a trecut. Dar sunt un pic speriata. Oare ce a fost? Pana acum nu mi s-a mai intamplat. Tensiunea mi-am luat-o ieri si a fost 12 cu 7. Deci perfect normala. De mancat am mancat azi dimineata o cana de lapte cu paine cu unt si dulceata. Tare neplacut este cand ti se intampla.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

Buna dimineta!
MamiLili, eloise .Eu fac luna de luna eco 2d dar nu am stiut ca si cea morfologica tot in 2d se face.Iar medicul pe ultimul buletin ecografic din 5.VI mi-a scris doar:
-sarcina monofetala
-craniul situat in flancul drept
-DBP=56,5mm (23 sapt si 2 zile)
-LF=40,9mm (23 sapt si 2 zile)
-activitate cardiaca ritmica = 146 bat/min
placenta inserata fundic si posterior, normal structurata
-lichid amniotic in cantitate normala
M-ar interesa ce reprezinta DBP si LF ca nu m-a dus niciodata capu` sa-l intreb pe medic . Daca el de fiecare data mi-a spus ca totul este in regula. Sper ca nu va plictisesc cu intrebarile mele .
Inni m-am mai linistit in legatura cu scurgerea pt ca nu am nici mancarimi nici usturimi, si cred ca a trecut si la mine la faza laptoasa dar nu am stiut eu sa ma exprim .
Iar in legatura cu traiul de acasa m-ai facut sa rad ca tare ne mai potrivim, mai ales ca mie sotul imi vine acasa cam o data la 3 luni si atunci mancam ori in oras ori prin vecini, iar cand el nu e acasa stau la parintii mei.... deci si la mine lenea e in floare .Vedem de prin septembrie cum o mai fi.
Va pup si ne mai auzim azi !

Cami 24+ cu
Pozici cu burticutza
Inca putin pana la

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Leliutza daca si la eco anterioara bebe era mai mic poate ai avut o ovulatie mai tarzie si de aceea apare aceasta intarziere in dezvoltarea lui bebe. La mine problema e ca la 14 saptamani era cu 7 zile mai mare iar acum la 20 este cu 1 saptamana mai mic. Deci practic de la 14 saptamani nu prea a mai crescut iar acum in loc sa arate de 21 arata ca de 19 si inseamna ca a ramas in urma cu 2 saptamani aproape in timpul asta de o luna jumatate. Pe mine asta ma ingrijoreaza mai mult decat faptul ca e mai mic. Ca nici eu nu sunt mare rau si nici nu imi doresc un bolovan de copil de 4 kg ca nu am pe unde sa il scot.
De Ca stiu ca surorile mele acum 8-10 chiar 12 ani luau in timpul sarcinii la greu Calciu lactic. Si nepoteii mei nu au nimic, poate doar prea multa energie. Acum am tot citit si eu ca nu e indicat, dar exact cum zicea cineva, atata timp cat nu e intravenos si se absoarbe total, organismul ia cat are nevoie. Daca este un deficit de Ca in organism trebuie cumva pus la loc ca bebe isi ia cat are nevoie si noi cu ce mai ramanem. Eu acum 1 luna am fost la dentist si am constatat (de fapt medicul stomatolog nu eu) ca am 3 carii aparute in ultimele 6 luni si ca smaltul e casant, asta cu siguranta de la lipsa de Ca, care insa in analize imi iese la limita inferioara ceeea ce ptr mine care toata viata am avut lipsa de Ca e f bine. Si desi nu imi plac lactatele, mananc cat pot de mult. Acum am dat in mintea copiilor si dimineata mananc aproape 1 litru de lapte cu biscuiti.
Ma innebuniti voi cu prajiturile voastre. Eu sunt tinutuita la pat si toata ziua singurica acasa si voi faceti prajituri. Pai uite de aia nu va mai suporta sotul meu ca citesc aici de fel de fel de minunatii si il sun sa imi cumpere si alearga saracul seara cand vine acasa sa imi gaseasca mie ce poftesc, basca faptul ca de cele mai multe ori uita si il cert tare cand vine cu mana goala. Iar cu visinele m-ati terminat de-a binelea ca eu pe la noi inca nu am vazut si moooooor de pofta.
Eu am dureri de solduri de la statul in pat iar cad incep contractiile burta se face ghem mai ales in stanga si ma doare tare ca se strange rau si am si intepaturi in vagin. Probabil de asta s-a scurtat colul ca am aceste contractii chiar acolo la locul cu pricina.
Poze am tot cautat si eu sa vad cum se pun si cred ca o sa ma las pagubasa ca nu am reusit sa ma dumiresc. O sa le trimit si eu pe yahoo, dar poze cu mine ca bebe iar nu are de la ecograf decat o poza cu puta si aia neclara, asa ca ramane numai mami pozata deocamdata. Iar fetele care se pricep poate adauga ele pozica mea la burtici acolo, cu mii de mutumiri.
tanima 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

CamiSol: DBP= diametru bi-parietal si LF= lungimea femurului

Zina si eu am patit o faza asemanatoare zilele trecute....la mine a fost din cauza durerii...sau o cadere de tensiune....poate ai facut si tu ceva cadere de tensiune...

Pupici!

Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

PufymicEu am deja dureri de oase (la bazin ) ori ma doare noada ori ma doare spatele. Poate ca avem burtica joasa si saracu bb vrea sa-si faca loc . Nu stiu dar de citeva zile tot asa o tin cu durerile astea. Si cred ca de acum incolo o sa fie din ce in ce mai dese si mai persistente. Pe mine una nu ma deranjeaza atita timp cit stiu ca bb e bine. Suport durerea in general.

Despre eco eu nu am facut decit 2 D la Iosup de 2 ori una la 14 sapt si una la 20 sapt. Si din cite am inteles dr nu da de facut 3 D sau 4 D . Poate un moft. Nici eu nu intelegeam diferenta intre eco astea.Deci importanta este 2 D sa inteleg ca acolo se masoara toate cele la bb.M-am linistit.Chiar ma miram cum un doctor (Tutunaru ) umblat asa mult prin strainatate sa nu dea de facut 3D sau 4D.

Pupici

Monica 28 sapt

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by pufymic

CamiSol: DBP= diametru bi-parietal si LF= lungimea femurului

Pupici!

Pagina Alesio
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik

Acum am cautat si pe google si am gasit ceva despre aceste lungimi. Daca aveam si circumferinta abdominala puteam sa aflu si singura greutate bebe.
1,4*BPD*FL*AC( in cm)-200 =greutatea copilului.
Probabil ca voi stiati

Cami 24+ cu
Pozici cu burticutza
Inca putin pana la

Mergi la inceput

Si am intrat si pe linkurile postate de Pufymic pe prima pagina cu masuratori bebe.Deja am iesit de tot din ceata.

Cami 24+ cu
Pozici cu burticutza
Inca putin pana la

Mergi la inceput