Mamici de sept-oct 2006 (42)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanae spune:

Multumesc fetelor de incurajari :Susa,Mini Me,Cri19 sunteti niste dragute.Ma cearta sotul ca stau la calculator cand trebuie sa fiu in pat, dar tot nu ma las pana nu imi scriu mesajul.
Raluca si Floricica multa sanatate si capul sus trebuie sa fiti tari de dragul bebeilorRaluca poate iti cumperi un aparat de masurat tensiunea asa cum a spus Mamilili mi-am luat si eu si se merita..
Inni colul meu are 22,3 mm ti-am scris si data trecuta dar cred ca ai uitat.In legatura cu prajitura eu nu am gasit visine dar am facut-o cu capsuni si a iesit tare buna.Maine o sa o fac si pe cea cu visine daca gasesc.Ai fost tare cu Jennifer Lopez rad de una singura cand imi aduc aminte.
Pufy insanatosire grabnica!
Eloise ma bucur ca bebe este bine.
Katia iti inteleg perfect starile si eu trec de multe ori prin ele.Nu stiu daca exista vreun remediu dar daca il afli te rog spune-mi si mie
si noapte buna!

Roxana + Diana (8.05.2002)+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

Fetelor vroiam sa va mai intreb mai exact ce reprezinta ecografia morfologica, ca am tot citit despre ea dar nu am inteles prea bine cu ce se mananca , ca la noi la Gl nu exista asa ceva. Abia s-a deschis un cabinet unde se fac eco 3D ... nu e prea tarziu daca fac acum la 25 de sapt aproape? Doctorul meu mi-a spus ca sarcina merge foarte bine si ca nu am motive serioase sa fac o astfel de eco, poate doar din curiozitate.
Si poate daca s-a mai confruntat cineva cu dureri in partea de jos, in dreptul ovarelor si cu scurgeri gelatinoase albe sa-mi zica si mie cate ceva pana ajung la dr.Pupicei si noapte buna !

Cami 24+ cu
Pozici cu burticutza
Inca putin pana la

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

CamiSol, ecografia morfologica sau morfo-fetala se face numai in 2D, pentru ca doar asa se pot face masuratori. Iar 2D este orice ecograf din oras. In cadrul acestei ecografii se masoara mai multi parametri, cum ar fi lungimea femurului, circumferinta craniana, se vad foarte bine organele interne, se verifica functionalitatea acestora, se vede creierul, se stabileste o greutate aproximativa a bebelusului, se calculeaza DPN-ul, se verifica placenta si cantitatea de lichid amniotic, etc. Fetele care au facut deja aceasta eco iti pot spune mai precis ce anume s-a masurat la bebelus. Eco 3D e mai mult pentru distractia parintilor, nicio masuratoare nu se face in 3D. La eco 3D vezi fetisoara bebelusului, mimica, actiunile sale (gen suptul degetului). Din ce stiu eu, eco morfo-fetala se face pana in sapt 24, totusi in sapt 25 nu cred ca-i foarte tarziu. Intreaba-ti medicul sau du-te pur si simplu la un cabinet cu ecograf si vezi daca e cineva care-ti poate face aceasta eco acum.

Sanatate la mamici si bebici!
Lili 22 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Noapte buna tuturor!

Sanatate la mamici si bebici!
Lili 22 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

CamiSol echografia morfologica se face de predilectie intre saptamanile 19-24 si scopul ei este de a masura morfologia bebelusului, "partile lui componente" ca sa zic asa, diametrul si perimetrul craniului, circumferinta craniana/abdominala, lungimea membrelor. De asemeni se "analizeaza" si organele interne. Practic e vorba sa te asiguri ca BB al tau e in regula si atunci e varsta potrivita pt a o face. Echo morfo nu e neaparat tot una cu echo 3 sau 4D, pentru ca toate aceste masuratori tot in 2D se fac. La echo 3D exista avantajul ca iti vezi bebelusul oarecum "fotografic"iar la 4D il vezi si miscandu-se in timp real. Dar cele 2 din urma sunt mai costisitoare si sunt oarecum considerate un mic "moft"pentru placerea parintilor. Nu stiu sa-ti spun precis daca la 25 sapt e prea tarziu sau nu pt a face echo morfo, sfatul meu e sa te interesezi care sunt echografistii buni in GL, sa dai un telefon la cabinet si sa intrebi acolo. Cat despre echo 3D, este ideal sa o faci intre sapt 26-28 pentru ca atunci si BB e destul de marishor, si cantitatea de lichid amniotic e suficienta pentru a asigura transparenta(nu se vede imaginea "in ceatza")

Eloise 22+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Eli, ft. fain arata prajitura ta.

Mamilili, somn usor. Si noi ne pregatim de culcare.

Carmen(25+) siIustin (5.06.2004)
Album Iustin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Vad ca ti-a raspuns si MamiLili.
Gripo ce atasata esti de copiii tai de la scoala! Eu parca nici chiar asa, sa mi se rupa inima ca ma despart de ei... Mai ales ca in zilele astea ai destule dezamagiri cu elevii, parca nu prea merita investitia emotionala (cu cativa, putini, tin legatura pe mess, dar majoritatea nu-s asa sentimentali, si copiii uita repede)... Sau poate ai tu o vocatie deosebita! Si mie imi place sa lucrez cu ei, mai ales cu adolescentii cu care ai ce vorbi aproape "de la egal la egal", si tot ca tine, nu ma prea vad in alta postura, cel putin nu in job-uri de rutina.
Noapte buna fetelor, ma duc si eu sa pun mana pe-o carte, si ma bag in pat, ca am de recuperat si cu somnul...

Eloise 22+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Ionica nu-i cu suparare, pun eu pozele dc nu poate vreun dintre voi!Dar dintre cele 4 pe care le-ai trimis pe care s-o pun????

Roxanae!

Hai ca fug si eu in pat sa adorm sa uit de dureri....
Va pup si noapte buna sa aveti!

Pupici!

Ioana(26+) & Alesio(08.10.2004)
Pagina Alesio
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului
www.alesio.myou.ro/model/page.html" target="_blank">Fotomodelul nostru
Poze Yahoo
Ingerasul mic din burtik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Roxanae scuza-ma, asa e, parca mi-ai mai spus de col. Am uitat total.

CamiSol iti raspund eu referitor la scurgerea de care zici. Am avut si eu, si inca mai am. E normala, daca nu e insotita de mancarimi sau/si miros urat. Si spun ca e normala nu pt. ca am avut eu, ci pt. ca citisem inainte ca este posibil sa apara in cantitate mai mare incepand cu sapt.23-24...Eu acum am trecut de la aspectul gelatinos la cel laptos .

Eu cred ca am cam terminat cu poftele de dulce. Ma invart pe langa prajitura si nu-mi mai vine sa ma ating de ea. Dar, cine stie...poate mai scapa cineva ceva...de dulce......si iarasi o sa mi se invarta stelutele deasupra capului.

J.Lo....sa dormi bine si sa nu mai dai dureri.

Acuma...am o treaba cu Pufy.

Pufy...am citit mai demult ca ai asistat la operatii de hemoroizi. Zi-mi si mie ...cum naiba se fac ? Ca eu am vz multe operatii la tv pe diverse canale (Discovery, Reality TV, Explorer)...da' de hemoroizi ...niet...Daca nu oripilam pe nimeni, descrie-mi si mie asemenea interventii chirurgicale ca sunt tare curioasa.

M-am gandit sa va dau o reteta de preparat in farmacie pt. hemoroizi, pt. ca am vz ca sunteti destule care suferiti de ei. E foarte buna, contine si antibiotic...intr-un cuvant da rezultate.
In cazul cand o sa aveti nevoie sper sa gasiti o farmacie care sa va faca preparatul pt. ca le cam numeri pe degete pe alea care mai fac.

hidrocortizon acetat 0.2g
neomicina 2g
anestezina 2g
vitamina A uleioasa 600.000UI
heparina 10.000UI
lanolina 30g
vaselina 30g

Puteti cere sa v-o faca si pe jumatate ca sa vedeti cum va merge cu ea.

In principiu sa apelati la ea dupa sarcina.

Inni 28+ cu ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Cri19 te "stresai" acum cateva zile de cum o sa fii tu ca mama.M-am tot tinut sa-ti raspund dar nu am avut ragaz.

Hai sa-ti spun cate ceva despre mine.
N-am miscat un pai cat am fost la mama acasa..cand zicea ea "lasa ca ai sa te saturi"...cand ziceam eu "hai ma mama lasa-ma ca n-am chef acum". Si mereu ma gandeam ce-o sa ma fac eu la casa mea ca nu stiu sa fac nimic. O sa ma bata barbatu' non stop. Dar am avut si am norocul de un sot bun, bland, cu multa rabdare si care de cele mai multe ori el pune mana si face.

Eeeee au trecut anii. Ne-am descurcat. Mai primeam de la ai mei, de la ai lui, in week-end ne autoinvitam la masa etc, etc.

Regimul asta de viata ne-a facut pe amandoi sa ne lenevim si mai mult.Io si asa eram varza..el se mai descurca. Pai mie cand imi era foame...mai...n-am mai pomenit..imi era lene sa-mi pun in farfurie...tot asteptam sa vina cineva sa-mi aduca la nas. Daca sotului nu ii era foame, eu rabdam pana i se facea, ca stiam ca o sa aseze el masa. Ai mai pomenit asa hal de femeie ??? Ca eu nu.

Cu curatenia nu aveam treaba. Aia am facut-o de la inceput. Spalat. Calcat. Tot. Dar mancarea era un chin, nenica.

Dupa asta am inceput sa ma gandesc "hai..cu barbatu m-am descurcat cum m-am descurcat, da' ce ma fac cu un copil ??? ca atunci chiar ca nu mai am scapare"

Siiiii am ramas insarcinata.

Iarasi nu s-a schimbat nimic in primele 3-4 luni. Ma gandeam la bebe din burtica, si la cata tevatura o sa fie, dar tot nu ma trezeam la realitate.

Numai ca de cand a inceput sa miste si sa constientizez mai bine prezenta lui (ma rog...a ei) m-am schimbat foarte mult.

Sa-ti spun ce fac acum.

1. in fiecare seara ii fac sotului cam 4-5 sandivuri (sa aiba la serviciu a doua zi) + ii spal cate 2-3 rosii sau un ardei gras ( e mare lucru sa stiti..pt. mine...care nu stiam decat serviciu si cam atat)si lui in 5 ani de casatorie nu stiu de cate ori a mancat din traista...
2. aproape in fiecare zi ma duc la piata.
3. am ajuns sa-i zic mamei "nu-mi da mancare ca am facut eu" (nu va spun ce fatza face mama)
4. de vreo luna m-am pus pe facut deserturi
5. fac liste de cumparaturi (habar n-aveam nimic inainte..sotul meu lua initiativa)

Cu alte cuvinte din vizitator ce eram in bucatarie, acum le fac cu drag. Deocamdata pt. sotul meu. Dupa ce o sa se nasca bebelica ea o sa fie pe primul plan.

In concluzie : m-am linistit, sunt convinsa ca am sa fiu o mama responsabila, nu-mi mai fac probleme ca nu am sa fiu in stare sa fac aia si aia.....nu cred ca am sa pot sa o refuz cu ceva (in ceea ce priveste poftele culinare).

Asa ca...fetita mea ,inca in burtica, a reusit deja sa o schimbe pe mami a ei.

La fel vei "pati" si tu.

Va pe burtici.

O noapte frumoasa va doresc !!!

Inni 28+ cu ....

Mergi la inceput