Mamici de iulie - august 2006 (65)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

burtici, nu am mai rezistat sa citesc din urma si apoi sa va scriu! evident primii bebici sunt motivul!
mamici, mikiion si amiss_zip, felicitari si de la mine, sunteti cele mai tari si bebeii vostri cei mai cei!

pup si restul burticutelor!
noi suntem bine, ne gandim la bagajul de spital, inca mergem la birou ca doar mai e!

dandana 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

Fetelor, nu ma bateti ca scriu atat. Cand l-am avut pe Alex, eu nu stiam nimic. Eu va spun din experienta mea; teoria e frumoasa, dar fiecare bebe este unic; ce merge la unul, la altul are efect pe dos. Ideea este sa aveti incredere in voi, nu sunt atat de fragili pe cat par, mai ales cei nascuti la termen si cu o greutate normala. La prematuri am inteles ca e putin diferit. Urmati-va instinctul matern, nu aveti cum sa dati gres.
Parerea mea ca crescutul/ educatul unui copil nu trebuie sa fie corvoada; nu va lasati prada obsesiilor, fixatiilor, de genul ore fixe batute in cuie de masa; sunt bebei care asa cer si atunci nu aveti incotro, dar, daca bebe nu depinde de ora aceea, nu o bateti voi in cuie ca asa scrie in nu-stiu-ce carte. Ideal este ca bebe sa aiba niste ore de masa, dar nu neaparat la secunda. Daca Alex dormea, eu nu-l trezeam sa-l indop. Nu prea se intampla minunea sa doarma in loc sa manance... Daca se putea, ar fi mancat non-stop... Din fericire, nici acum nu am probleme cu el cu mancatul.

Valentina 33+ (30ani), Alexandru(5ani) si taticu' Gaby (30ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_Ioana spune:

Fetelor voi nu v-ati constipat de la suplimentul de fier?
Io n-am avut pb d-astea niciodata, dar acum sunt terminata
Mi-e si teama sa ma chinui prea tare, sa nu se rupa membranele

Cristina +36 si Luca

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20727;87/st/20060708/dt/7/k/28ed/preg.png

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_mistodie/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michella78 spune:

pupici pe burtici
s-a facut de 4 si eu de cand sunt nu mai prestez suplimentar decat daca e cine stie ce treaba serioasa
asa ca la revedere doamnelor
sa fiti cuminti pana maine si voi si bebeii
mihaela si bebita (29)

michella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Buna fetelor!
Astazi am ajuns si eu acasa, de doua ore citesc mesajele voastre din ultimele zile, pentru care va multumesc foarte mult, si va zic sincer ca este pentru prima oara de cind s-a intimplat tragedia cind imi dau lacrimile. Probabil ca o sa va mirati, dar eu chiar nu am plins absolut deloc pana acum. Cred ca am fost in stare de soc si de-abia de acum o sa incep sa realizez cu adevarat ce mi s-a intimplat.

Am sa va povestesc totul in amanunt. Am vazut ca s-a iscat o adevarata revolta cu privire la medicul meu, asa ca incep prin a va marturisi ca NU IL CONSIDER PE DL. DOCTOR RADOI VINOVAT DE TRAGEDIA MEA. Si am sa va explic si motivele pentru care fac aceasta afirmatie.

Asa cum va povesteam intr-un mesaj anterior, vineri dupa-amiaza il sun disperata pe medicul meu sa-i spun ca nu l-am mai simtit pe bebe miscind de dimineata si doctorul ma cheama de urgenta la cabinet sa ma vada (la CMU din Enescu). Cele care au fost acolo stiu ca in clinica NU EXISTA ECOGRAF IN CABINETUL MEDICULUI GINECOLOG. Cine vrea sa faca si ecografie trebuie sa o plateasca separat si se duce intr-un alt cabinet unde exista un medic ecografist specializat. Deci nu medicul ginecolog face ecografiile. Dar, avind in vedere ca era ora 20.30 seara cind am ajuns eu acolo si programul de consultatii se terminase, ecograful era liber, asa ca primul lucru pe care l-a facut dr. Radoi a fost sa ma duca si sa-mi faca personal o ecografie (ecografistul isi terminase programul si plecase acasa.) Asa cum v-am mai spus, inima bebelui meu batea normal (cu 135 batai/minut, normalul fiind intre 120 si 160) si nu parea a fi ceva in neregula. Nu mi-a facut nici un fel de masuratoare (gen masurare IR) pentru ca dupa cite stiu dr. Radoi nu este specializat in asa ceva si nici ecograful respectiv nu este prea perfomant (am auzit ca este cel mai prost dintre cele de la CMU). Deci concluzia a fost ca bebele nu a murit, asa cum credeam eu, dar totusi mi s-a spus sa vin luni la spital sa-mi faca niste masuratori suplimentare cu aparatele alea care masoara bataile inimii la bebe si contractile mamei. Eu am plecat linistita acasa, unde am inceput sa-l simt pe bebe si in seara aceea si a doua zi dimineata (sambata dimineata). Din pacate au fost ultimele miscari ale puiului meu. Simbata toata ziua nu am mai simtit nimic, asa ca duminica dimineata ma duc de urgenta la spitalul Municipal pentru noua ecografie. Medicul de garda (nu ii stiu numele, dar era micut de statura, negricios si parca cu mustata) cind aude ca bebele nu a mai miscat de 24 ore si vreau sa mi se faca o ecografie imi spune “Duceti-va doamna acasa, daca nu a miscat citeva ore nu inseamna ca murit. Nu se pot face ecografii astazi”, asta fara sa ma bage macar in cabinet sau sa ii asculte macar inima cu stetoscopul. Avind in vedere ca era duminica, nu aveam unde sa ma duc in alta parte, asa ca am insistat sa mi se faca o ecografie, i-am spus ca o platesc, dar ca eu nu plec de acolo fara sa ma lamuresc ce se intimpla. Intr-un final, doctorul cedeaza la rugamintile mele si ma trimite la ecografista, sugerindu-mi sa fiu si eu “atenta” cu doamna respectiva. La ecografie am avut un soc: inima bebelui nu mai batea, verdict: sarcina oprita in evolutie de putin timp, cel mai probabil malformatie la inima!!!! Tin sa precizez ca cele doua ecografii morfologice din timpul sarcinii le-am facut la Iosup, care mi-a zis de fiecare data ca bebe e perfect. Deci daca se adevereste acest diagnostic nu doctorul meu trebuie tras la raspundere!
La aflarea vestii am incremenit, si eu si sotul meu, pur si simplu nu imi venea sa cred ca e adevarat. L-am sunat pe Radoi, care desi nu era in Bucuresti a ajuns in 3 ore la spital. Mi-a spus ca trebuie sa-mi declanseze de urgenta nasterea si ca ar prefera sa se intimple natural si nu prin cezariana. S-a consultat si cu seful maternitatii, care i-a spus ca nu e de accord cu cezariana in cazul meu, si sa incerce declanasarea naturala. Mi s-au pus imediat perfuzii cu ocitocina (hormon care declanseaza nasterea), dar care din pacate in cazul meu nu a avut efect imediat. Referitor la cezariana, i-am spus ca nu o doresc decit in caz extrem, asta pentru ca vreau sa pot ramane cit mai repede insarcinata din nou. Desi imi era ingrozitor de frica de nasterea normala, am decis sa imi inving frica, pentru ca sunt decisa cu orice pręt sa am un copil cit mai curind posibil. Am stat cu perfuzii toata ziua de duminica si partial cea de luni, aproape fara nici un rezultat. Contractiile mele erau foarte mici iar colul meu abia se deschisese extrem de putin (nici 1 cm). Luni seara doctorul mi-a zis ca situatia este grava si o sa mai incerce declansarea cu o substanata mai puternica. Mi-a zis ca trebuie NEAPARAT sa nasc in acea noapte, pericolul fiind asa cum stiti septicemia. Probabil ca daca situatia nu se schimba intram in cezariana. Spre norocul meu, aceasta a doua substanta si-a facut repede efectul. De fapt am avut parte de o dilatare a colului spectaculos de rapida. Pana la dilatatia de 2 cm a durat ceva mai mult, dar durerila au fost absolut suportabile (cam ca cele de la ciclu). Cind am ajuns la dilatatie doi a inceput sa ma doara mai tare si doctorul a chemat anestezista sa-mi monteze epidurala. Pana sa vina anestezista si sa apuce sa mi-o faca au trecut aproape 20 minute, timp in care eu m-am dilatat cu viteza luminii pana aproape de dilatatia maxima. Deci am avut parte de un travaliu adevarat, doar ca mult mai scurt. Durerile au fost groaznice, aproape ca nu mai aveam pauza intre ele, dar au trecut de tot la citeva minute dupa ce anestezicul mi-a fost injectat in coloana. Fetelor, sa nu va speriati, la mine a fost asa groanic din cauza ca nasterea a fost provocata, la un travaliu normal ai pauza mare intre dureri si sunt suportate mai usor. Dupa citeva minute de cind anestezicul si-a facut efectul am simit ca ma impinge ceva jos, m-au controlat si ajunsesem la dilatatie maxima, se simtea deja capul copilului. M-au pus repede pe masa de nasteri, am impins de citeva ori si copilul a iesit foarte repede. Nu a fost nevoie de epiziotomie si doctorul a avut grija sa nu ma rup deloc. Dureri nu am avut aproape deloc, am simtit ceva, dar nesemnificativ, atita doar cit sa simt nevoia sa imping.
In ciuda situatiei tragice in care ma aflam, pot sa spun ca nasterea mi s-a parut o experenta absolut minunata (cu conditia sa existe anestezia epidurala). Nu stiu cum sa va explic, dar am simtit ceva minunat cind copilul iesea din mine. Sper din tot sufletul sa ajung cit mai curind sa retraiesc experienta, dar bineinteles in conditii fericite. Acum sunt cel mai mare sustinator al nasterii normale cu epidurala, nici nu vreau sa mai aud de cezariana la cerere. Nu am vazut copilul, am inchis ochii cind au trecut cu el pe linga mine, dar doctorul mi-a spus ca era normal, nu avea nici o malformatie fizica evidenta.
Cam asta s-a intimplat cu mine, m-au mai tinut in spital pana azi sub observatie, cu multe medicamente, si se pare ca am scapat de pericolul septicemiei. (doamne-fereste de asa ceva).
Referitor la Rh-, nu asta a fost cauza mortii lui bebe. La prima sarcina pierduta am facut vaccinul, iar la sarcina aceasta mi-am facut periodic dozarile de anticorpi care au iesitr negative, am facut vaccinul si in saptamana 28 si la nastere (mi-a fost dat gratuit din spital). Bebele va fi supus unei necropsii (parca asa se numeste) si in citeva saptamani aflu rezultatul. Sper sa aflu ce s-a intimplat, ca sa pot evita cauza in viitor. Sper din tot sufletul sa nu fie vorba de probleme genetice la mine sau la sot, care sa nu aiba rezolvare. La urmatoarea sarcina o sa fac sigur amniocenteza, doar asta nu am facut in sarcina aceasta.
Personal, consider ca dr. Radoi mi-a urmarit sarcina foarte bine, am facut toate analizele si ecografiile obligatorii (chiar si unele analize suplimentare), am primit tratamentul adecvat atunci cind am avut probleme, si chiar nu stiu ce s-ar fi putut face mai mult de atit. Asta am sa vad atunci cind primesc rezultatul necropsiei, si am sa va spun si voua.
Chiar nu-mi vine sa cred ca alt medic m-ar fi bagat in cezariana de urgenta vineri seara, doar pentru ca mie mi se parea ca e ceva in neregula cu bebe, desi la ecograf totul parea OK. Stiu ca e mai confortabil psihic sa putem da vina pe cineva, dar eu zic sa nu aruncam cu pietre in oameni fara a avea un argument puternic.
M-am intins foarte mult cu povestea mea, dar daca mai aveti intrebari eu o sa continui sa fiu langa voi si am sa va raspund.
Inca o data va multumesc pentru gandurile voastre frumoase, le multumesc fetelor care mi-au trimis pe telefon mesaje de incurajare si va doresc la toate sa nu treceti niciodata printr-o asemenea tragedie si sa va puteti bucura de puii vostrii scumpi. Sa nu fiti speriate de ce mi s-a intimplat mie, pentru ca voi in mod sigur o sa fiti mai norocoase si o sa aveti parte de cei mai frumosi si sanatosi bebei.
Si sa nu va temeti sa nasteti normal, pentru ca este cu adevarat o experienta unica si absolut minunata.
Va pup pe toate de un million de ori!

Cristina

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_miloiu/album?.dir=/98e2re2&urlhint=actn,ren%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayaana spune:

ioana 81 eu nu stau chiar in titan, dar oricum pe aproape (pantelimon-fundeni). mi se pare mie ca pe acolo sunt mai multe locuri posibile: ar fi policlinica, stiu ca mai sunt si alte cabinete (si cab dr meu de familie e tot pe acolo)... in fine, cum zicea huacin conteza mult mai mult competenta, decat ca e ai aproape sau mai departe. dar daca tot e sa incep de undeva cu cautarile, incep si eu ct mai aproape...sper sa nu ajung in partea cealalta a orasului

huacin, kehleyr multumim frumos pentru sfaturi, extrem de utile....ma obseda intrebarea cum tb imbracat bb in primele zile.
eu ar tb sa nasc in mj lui august si mi se parea aiurea, pe caldurile alea, sa-i pun pantalon lung, cu botos si maneca lunga si caciulita. pe de alta parte, daca ii este frigutz, eu de unde stiu?!?!?

acum m-am mai lamurit

adriana 31+ si diana-maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Eu sunt in urma cu cititul(pag. 12 din cap. 64) si nu stiu daca ai optat deja pt un alt medic.
Daca te poate ajuta cu ceva, iti pot ceda programarea de luni, 19 iunie la dr. Pop. Am facut-o acum vreo 3 luni!
Trimite-mi pm daca te intereseaza (vad ca tu nu-l ai activat).
Eu plec la munte de joi seara si prefer sa ma anunti pana atunci.
Pupici!
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by larissa_79

Of Shihana...ce veste proasta mi-ai dat...inseamna ca nu ma mai duc la ea...la iosub si herghelegiu nu gasesc de pe azi pe maine.

FETELORRRRRRR....spuneti-mi unde pot sa sun si eu ca sa fac o eco cat mai repede..please....ca uite trebuie sa ma duc joi la alma georgescu si se pare ca ma duc degeaba.....please daca stiti o alta...clinica ceva...ziceti...

http://tickers.baby-gaga.com/pregnancy.php

Poze cu burticuta si lucruri bebe

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos

Larisa si Alexia 35+

mami de Vladut(13.06.2003) si 29s

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;30/st/20060829/dt/7/k/8cb9/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

ANDREEA, FELICITARI PENTRU FETITA TA PETRA, SA-TI TRAIASCA, SA FIE SANATOASA SI SA ADUCA NUMAI BUCURII PARINTILOR!!!

Cristina

http://pg.photos.yahoo.com/ph/cristina_miloiu/album?.dir=/98e2re2&urlhint=actn,ren%3as,1%3af,0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayaana spune:

cristina draga, am plans cand am citit toata povestea, dar vreau sa-ti spun ca te admir din tot sufletul pentru taria si caracterul tau!!
iti doresc ca viitoarea sarcina sa vina cat mai repede si totul sa se termine cu bine!

multa liniste tie si sotului tau!

adriana 31+ si diana-maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

nu am terminat de citit tot dar Cristina_Ana suntem alaturi de tine!

am hotarat sa ma duc la eco programata peste 2 sapt!
uf Doamne!

dandana 34+

Mergi la inceput