socata

socata | Autor: teodora35

Link direct la acest mesaj

nu stiu daca acest subiect a mai fost dar daca a fost rog moderatorii sa inchida subiectul.
Vreau sa fac si eu socata si sincer nu mai stiu cum se face am facut anul trecut si imi iesea amara de ce?ce nu fac bine haideti sa zpun si cum o fac poate cantitatile mele sunt de vina
la un borcan de 10l pun 4 lamai,1kg zahar,si o mana de soc dupa care o las la fermentat vreo 4 zile.
Daca gresesc undeva sa imi spuneti si mie

nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni
familia mea
de-ale croitoriei
animalutze

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellarot spune:

Pui intr-un borcan o mana de flori de soc, 6 litri de apa, 750 gr zahar(depinde acum de gustul fiecaruia...mai dulce sau mai acrisor), zeama de la 3-4 lamai si un pachet de sare de lamaie.
Lasi borcanul la temperatura camerei si amesteci compozitia de cateva ori pe zi, cand iti aduci aminte.
Dupa doua zile poti s-o strecori! Se pastreaza foarte bine la frigider, in sticle bine inchise.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

6 flori mari de soc
6 litri apa
zeama de la 3-4 lamai
un plic sare de lamaie
750gr zahar
Lasi borcanul la temperatura camerei si amesteci de cateva ori pe zi, cand vrei tu.

Unii mai pun si drojdie (un vf. de cutit) ca sa grabeasca fermentatia.

Dupa 3-4 zile se strecoara si se pune in sticle la frigider.


Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

reteta mea de socata e asa:
5 l apa
1kg zahar
2 lamai
100ml otet
1 pahar de 100 ml cu zahar tos ptr.ars
5 flori de soc
se amesteca ingredientele ,
la zaharul ars adaugi din cei 5 liti de apa o parte fierbinte ca sa se dizolve.se pune intr-un borcan la soare 4 zile,amestecand de cateva ori pe zi.se trage apoi in sticle si se pune la rece.sticlele trebuie sa fie bine inchise.dupa 10 zile se poate consuma.
reteta o am de la bunica care o face de vreo 40 de ani.probabil de aceea are si otet ca pe atunci nu prea erau lamai.am facut si iese.
LAURA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora35 spune:

fetele va multumesc pt raspunsuri acum sa vedem pt care optez sa o fac

nu calca adevarul in picioare ,daca vrei sa ai trecere la oameni
familia mea
de-ale croitoriei
animalutze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

Fetelor iata si reteta mea de SIROP DE SOC PENTRU IARNA:
6 flori de soc, 1 kg zahar, 1 lamiie felii subtiri si fara simburi, 1 l apa fiarta si racita, 150 ml otet. Se amesteca si se lasa la sooare pina se topeste zaharul. Apoi se strecoara si se pun in sticle cu un virf de conservant!
Puteti incerca jumatate de portie, ca sa va convingeti ca e delicios!!!

Mamica MARIEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

am si eu o intrebare. socul e proaspat sau uscat? eu am flori de soc uscate din care fac ceai. le pot folosi pt socata? daca da, cite sa pun? (masurat in linguri, please).

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
*** pt poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala) ***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Eu stiu ca socata se face din flori proaspete.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput