alaptatul simtit altfel
Acum cateva zile discutam cu cineva care spre marea mea uimire mi-a marturisit ca perioada alaptarii i s-a parut cea mai scarboasa. Ii era sila de postura in care se afla, aceea de "vacutza", cum se simtea, ii era jena sa alapteze in fatza sotului, a alaptat doar pentru ca stia de beneficiul adus copilului de catre laptele matern. Spunea ca nu se mai simtea femeie, nu se mai simtea amanta, se simtea scarbos de aiurea, o vaca ce sta la muls.Am fost un pic socata, i-am spus doar ca a facut bine ca a trecut peste problemele psihice si a dat ce e mai bun copilului, si ca ar fi trebuit sa se consoleze cu gandul ca postura asta de "vacuta" era doar pentru o perioada, ca era unica, si ca nu se va mai intoarce, pe cand femeie si amanta poate fi toata viata lejer.Oare mai sunt si alte mamici printre voi care ati trecut prin aceste probleme de ordin psihic?Mie mi-a placut perioada aceea si imi pare rau ca nu a durat mai mult din motive obiective. Eu am alaptat 7 luni cu mare placere si dragoste de copilul care imi statea la san si sotul era incantat cand ne vedea.Ii povesteam prietenei respective ca nu am mai intalnit pe cineva care sa fi simtit ca ea, si chiar ma gandeam la mamicile de pe DC unde nu am intalnit pe nimeni ca ea. Poate din contra, mamici care au alaptat cu mare drag pana la 2 ani si ceva.Sunt curioasa oare e singura careia sa i se intample sa simta asa?
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66122" target="_blank">Haideti sa militam PENTRU APLICAREA LEGII IMPOTRIVA FUMATULUI IN SPATIILE PUBLICE, sa facem ceva pentru copiii nostri!!! Liviu - desene si picturi noi
Raspunsuri
lena spune:
Lucia eu cred ca fiecare femeie e "construita" diferit...mie perioada alaptarii a inceput sa-mi placa pe parcurs, caci la inceput a fost foarte neplacut pentru mine...sunt o persoana fff sensibila in ceea ce priveste sanii, adica am fost
caci m-a dezvatat fii mea
...deci aceasta zona nu a fost una erogena pentru mine, decat incepand dupa intarcare...era o zona senzitiva si recunosc ca la inceput am trecut print-un mare soc, plangeam aproape continuu cand trebuia sa alaptez, fiindca nu suportam sa-i simt guritza aia mica si dulce si care nu tace o clipa acuma
pe sfarc...ma furnicam toata, era un soi de gadilat dar neplacut, sincer cred ca nici nu am cum sa explic fff bine, decat pentru cineva care a mai trecut prin asta...dar...si aici intervine dar-ul, aveam lapte o gramada...nici nu sugea ea atat cat aveam, desi am sanii micutzi, dar nah, ironia sortii
...si era mai neplacuta senzatia sa-i simt plini...cred foarte tare in alaptare, deci am zis ca mai bine sufar eu decat t-rex a mea, pe urma a avut si un avantaj, ca incetul cu incetul am inceput sa ma obisnuiesc, si sa nu mai ma gadil asa tare cand se apropia momentul alaptarii...si uite ca dupa intarcare(am alaptat aproape un an) nu mai am o problema in ceea ce priveste sensibilitatea lor crescuta, alaptarea a diminuat-o aproape total...a ramas un mic procent, dar ala e de sensibilitate buna
!!
Lena si t-rex Freya
Artemis1578 spune:
Alaptatul a fost cea mai frumoasa perioada din viata mea! Am suferit crunt cand fiul a considerat ca e mai bine sa se intarce si imi refuza cu desavarsire sanul!
Iar despre faza cu "vacuta".............pe mine ma distra! Ma miram ca sunt in stare sa produc lapte, sa imi hranesc astfel copilul, sa ma bucur de acest privilegiu! Prin adolescenta niste bune amice s-au gandit sa ma porecleasca "Milka". Eram singura cu sanii mari! Uite ca i-am si folosit cu succes!
Nu mi-a fost rusine sa alaptez in parc sau unde era nevoie, sa imi hranesc copilul in fata cunoscutilor. Este un gest firesc si minunat! Nu vad nimik erotic intre atinsul sanului de catre copilul tau si mangaierile barbatului! Sunt doua lucruri complet diferite!
Anka
si Ubitu
(26.06.2004)
Danelutza spune:
Fetitza mea are un an si o saptamina. E scumpa tare cind se asaza pe burta mea, trage cu nadejde din amindoi sinii, asta mai mult ca sa se joace, citeodata sta in genunchi, se uita cind la unul cind la celalalt, are o fatza smechera cind imi ridica bluza sa-i gaseasca. Eu am plins mult dupa ce am nascut de frica, ca nu voi avea lapte, acum voi plinge cind voi renuntza la alaptat.
Asta este. Oricum e o senzatzie minunata de care nu ma mai satur.
In ceea ce priveste termenul de vacutza, mie imi place cind am vitzelusha mea aproape 
Poze cu ingerasul lui mami,
Isabella de la 6 la 10 luni
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Povestea nasterii principesei noastre
EVA-DATA spune:
Hai sa va spun ce am vazut eu acum vreo 5saptamani ;in statia de autobuz,in picioare,o femeie tanara,imbracata oarecum la moda insa cam vulgar, cu un sugar in portbebe,cu o mana tinea un san in gurita copilului si cu cealalta mana tinea o tigare.Se plimba si mai tragea un fum, iar fumul mai venea si pe copil.Vazind-o,am fost oarecum socata.Eram in trecere,insa puteam sa-i spun sa nu mai fumeze cu copilul,insa recunosc ca am fost lasa si n-am facut-o,poate ca privirea ei de mahalagioaica m-a facut sa-mi inghit cuvintele si sa ma duc mai departe sa-mi vad de treburi.
Oare o mama adevarata ar putea face asa ceva?Ma refer bineinteles la fumat,cu alaptatul-no problem,am 2 copii pe care i-am alaptat cate 1an pe fiecare.
eva
lorelaim spune:
Acest tip de "feeling" l-am vazut discutat si pe babycenter.com - deci poate fii gasit si pe la altii :-) Pt mine primele 2 luni de alaptat au fost mai greute - iar aprox de pe la 4 luni a fost o adevarata placere... Iar sotul meu ne privea cu multa placere pe amāndoua īn postura de "mama vaca" si "vitelusa" :-) Bb s-a īntarcat singura la 13 luni.
Ma distrez acum ca bb (23 de luni) care adora vacile (jucarii, poze, carti cu vaci, cutiile de lapte, punga de la brānza, hārtia de la unt, etc - sunt "MY COW") a vazut la Tv pe DVD-ul "Magic English" cu ratoiul Donald mulge o vaca si cānta "Old McDonald had a farm"... si vine īntr-o dimineata īn bucatarie lānga mine (īn timp ce pregateam micul dejun), īsi trage un scaunel la picioarele mele si sta si se uita cu un zāmbet larg la mine :-) O īntreb daca doreste ceva... la care raspunsul: "Gaby is milking Mummy!" :-) M-a pufnit rāsul evident!
Elise spune:
ciudat...
eu am prietene care se plang de cu totul alte kestii: dureri, canale infundate, bb prea mic care nu are putere sa "traga"... Dar de aspectul psihologic n-am auzit pe nimeni sa se vaite.
Ba chiar sint femei care sustin ca in acele momente au simtit cel mai pregnant instinctul matern fatza de pui.
Elise
amarantina spune:
Mie mi s-a parut scarbos un singur aspect: ca-mi curgea tot timpul lapte din sani si in permanenta trebuia sa stau cu tampoane de-alea in sutien. Cred ca am cheltuit mai multi bani pe tampoane decat pe pampersi in perioada aia. Si tot timpul trebuia sa ma spal, ca laptele ala curgea si umplea tampoanele si pentru ca nu ma suportam asa. Si - acu' ajung la partea intr-adevar neplacuta - cand
trebuia sa las sutienul pe mine, ca altfel cred ca as fi udat patul pana la saltea cu atata lapte ce-am avut.
anca tanasica spune:
io una am adorat perioada alaptatului...desi m.am ofticat tare cand maimuta s.a intarcat singura la 1 an si 2 luni...
...si perioada de graviditate am adorat.o...desi si atunci si cat am alaptat sotul a avut interdictie pe sani...ma dureau rau!
...nu m.am simtit niciodata ca o vacuta...desi familia imi spunea "laptaria lu' Tanasica"...dar momentele alea unice cand pitix cauta sanul si "se mufa"...au fost extraordinare...chiar dc am trecut prin momente grele in prima luna...cu ragade sangerande si mameloane ombilicate...si dureri de alaptam plangand...a ramas in sufletul meu drept o perioada deosebit de frumoasa...
Anca si Alexandra (10 nov.2003)
poze:
http://community.webshots.com/user/alexandra_ioana
FOARTE IMPORTANT:
http://www.maap.ro/images/afis_gv.jpg
teodraghici spune:
BBlina mea are 10 luni si suge ....de multe ori pe yi. Ma gandesc cu groaya la momentul in care nu voi mai alapta...as vrea sa dureye o viata....iar tati e foarte fericit cand ne vede pe amandoua...
Asa ca, pt mine alaptatul si pusul micutei la san este unul din cele mai fericite momente din viata mea
si BB Fulvia
impreuna spune:
Lucia eu am auzit mamici care se plangeau de alaptat din cauza ca le era frica sa nu strice aspectul sanilor, dar chiar situatia pe care ai descris-o tu n-am mai intalnit-o:)
So fi inspirat din reclama "Fulga"?![]()
Flavia (sotie si mamica fericita)