nevasta vs. copil?!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kittygreeneyed spune:

quote:
Originally posted by crini

Intrebarea iniziala a fost daca e normal ca tatal sa ii faca educatia singur si sotia sa nu ii faca observatii copilului si dupa mine raspunsul e Da.
Situatiile prezentate de tine ulterior tin de rasfat si aici fiecare parinte decide cat ii permite copilului. Asta nu are legatura cu situatia lor particulara. Oricum de foarte multe ori cuplurile fara copii considera ca prietenii deja parinti sunt prea ingaduitori cu fiii.
Din ce povestesti, niciunul dintre soti nu se lamenteaza, deci se pare ca au gasit un echilibru. Intr-un mod pe care voi nu il aprobati, dar cu care ei amandoi sunt de acord.
Cred ca o interventie din exteriorul familiei nu ar purta la nimic bun.

Mami de fetita (1999)si baietel (2004)

Sunt foarte de acord. Problema tine de fapt de stilul de educatie si de subminarea autoritatii sotiei, mai ales ca sunt de 5 ani casatoriti.
Sunt de acord si cu ce a spus Caroline: "Daca ii explici logic si cu rabdare, copilul intelege, chiar si tatal lui. Dar asta este ce fac eu, pentru ca eu am convingerile mele si le aplic si copilului #2. Tatal poate sa-i de-a mancare si atarnat intr-o mana, il poate educa cum doreste, imi poate cere sa nu ma bag, sa-l ignor, sa nu comentez si sa-l trimit la tatal lui pentru orice dorinta. Nu e tatal acasa, sa astepte pana vine si atunci, daca tatal e de acord, sa-i servesca masa la calculator. El, nu eu. Pentru ca am convenit ca eu nu trebuie sa ma implic." <= asta e concluzia logica la pretentiile tatalui.
Oricum, daca parintii (vitregi sau nu) nu sunt consecventi si uniti in a educa un copil... -> DEZASTRU! Si nu cred ca educatia celui de-al doilea copil va fi altfel.

Elise, nu putem sa spunem unei persoane ce ar trebui sa simta doar pentru ca simtim altfel decat ea. Si unele cuvinte, scoase din context, suna exagerate. Poate ca daca am stii ca au fost spuse la suparare, ar suna altfel. Nu vreau sa spun ca acesta este cazul, dar trebuie tinut cont. Inteleg ca vrei sa-ti ajuti prietenii, dar ei trebuie sa vrea sa fie ajutati...

Kitty, mamica de Adi si Robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Multi de aici au spus deja atat de multe lucruri pertinente. Ce cred eu e ca totusi ceva nu e in regula in relatia sot-sotie. Si nu ma refer la "piticii pe creier" de care vorbeste Rufus, pentru ca e clar la ei ca se respecta reciproc si s-au inteles in leg. cu educatia copiilor, ci de modul in care el i-a vorbit.

quote:
"Daca te iei de copilul MEU dispari?
Ca sint zeci ca tine, dar copilul meu e unul singur?"

Nu conteaza cat de bine par ca se impaca ei, chiar daca ei au discutat inainte despre asta, tot mi s-ar pare ca el e nesimtitul lumii. Chiar daca ea a facut o gresala, sunt moduri mult mai cu bun simt de a-i atrage atentia partenerului. Ma opresc aici.

Elise eu mai degraba ti-as recomanda sa vorbesti cu ea sa incerce sa aiba o discutie serioasa cu el in leg. cu modul lui de exprimare.

Cat despre copil sunt covinsa ca la varsta asta este foarte constient de pozitia lui si cu cat va creste va acumula mai multa experienta la speculat. Uite-asa isi distrug unii copiii, cica din dragoste.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Pasti 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dandush spune:

quote:
Originally posted by greieras

Multi de aici au spus deja atat de multe lucruri pertinente. Ce cred eu e ca totusi ceva nu e in regula in relatia sot-sotie. Si nu ma refer la "piticii pe creier" de care vorbeste Rufus, pentru ca e clar la ei ca se respecta reciproc si s-au inteles in leg. cu educatia copiilor, ci de modul in care el i-a vorbit.

quote:
"Daca te iei de copilul MEU dispari?
Ca sint zeci ca tine, dar copilul meu e unul singur?"

Nu conteaza cat de bine par ca se impaca ei, chiar daca ei au discutat inainte despre asta, tot mi s-ar pare ca el e nesimtitul lumii. Chiar daca ea a facut o gresala, sunt moduri mult mai cu bun simt de a-i atrage atentia partenerului. Ma opresc aici.

Cat despre copil sunt covinsa ca la varsta asta este foarte constient de pozitia lui si cu cat va creste va acumula mai multa experienta la speculat. Uite-asa isi distrug unii copiii, cica din dragoste.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Corect!

D.K.

Mergi la inceput